Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 23:58

Κώστας Μιχάλης: Κοινή απόφαση να αποχωρήσω από το Καμάρι

Πριν από τρία χρόνια ασφάλισε τις βαλίτσες του και αποχαιρέτησε την Αθήνα για να... μετακομίσει στην Σαντορίνη για χατίρι της Θύελλας Καμαρίου.

Ο Κώστας Μιχάλης, που είχε πάρει τις ευλογίες του Μιχάλη Μανδάλη με δεδομένο ότι ο τελευταίος έκανε την επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρες, γνώριζε ότι ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο, έδειχνε διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά, τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του, και σε συνδυασμό με το απόλυτα σχεδιασμένο σε οργάνωση πλάνο της διοίκησης να πετύχει.

Ο έμπειρος προπονητής που έχει συνδέσει το όνομα του με τους Τράχωνες στον πάγκο των οποίων κάθισε για πολλά χρόνια, πέτυχε στο σωματείο της Σαντορίνης και πριν από λίγες εβδομάδες, έβαλε το σακάκι που συνηθίζει να φοράει στις πλάτες του, κουνώντας του χέρι του αποχαιρετώντας φίλους, συνεργάτες, φιλάθλους, διοίκηση και ποδοσφαιριστές του Καμαρίου.

Ο έμπειρος κόουτς αποχωρεί αφήνοντας παρακαταθήκη μια ομάδα πρότυπο που υπό τον καθοδήγηση του έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική, με τη δεύτερη να χαρακτηρίζεται ονειρική μιας και η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τρίτη εθνική κατηγορία. Η τρίτη κατά σειρά σεζόν είχε ανάμεικτα συναισθήματα, με τον έμπειρο προπονητή να δέχεται κυρίως εκτός ομάδας αρκετή αμφισβήτηση ωστόσο η επίτευξη της παραμονής έκανε τα πάντα να ξεχαστούν. 

25cfdcc904c41e539c315142f08d9ed2_XL_bc7e6.jpg

Και αφού η παραμονή ήρθε έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε η σχέση Μιχάλη-Θύελλας να έρθει στην ολοκλήρωση της. 

Πείτε το κόπωση, κορεσμός, πείτε ότι ο σύλλογος θέλησε να γυρίσει σελίδα και αυτό φάνηκε από τις εκλογές.

Ο Κώστας Μιχάλης φεύγει και είτε το θέλουν ορισμένοι είτε όχι άφησε τη σφραγίδα του στο σύλλογο με τα όποια κακά ή με τις όποιες κακές στιγμές είχε.

Το sportcyclades.gr επικοινώνησε με τον έμπειρο προπονητή ο οποίος για πρώτη φορά από την ημέρα που έβαλε τίτλους τέλους στη συνεργασία του με το Καμάρι μιλάει για όλους και για όλα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

-Κώστας Μιχάλης παρελθόν μετά από 3 χρόνια από τη Θύελλα Καμαρίου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Κατ' αρχήν έκλεισε ένας κύκλος ιδιαιτέρα πετυχημένος. Πετύχαμε με την ομάδα όλους τους στόχους που είχαμε θέσει. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, πήραμε το Κύπελλο Κυκλάδων, συμμετείχαμε στο Κύπελλο Ελλάδος και από εκεί και πέρα πάντα πίστευα ότι όταν επιτυγχάνοντα οι στόχοι πρέπει να προχωράς μπροστά και να γυρίζεις σελίδα. Νομίζω τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ καλά και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχουν επιτευχθεί οι στόχο το μόνο που έρχεται είναι φθορά και τίποτα άλλο.

-Ήταν δική σας απόφαση ή της διοίκησης;

Η πρώτη σκέψη ήταν δική μου και από εκεί και πέρα κάτσαμε με τη διοίκηση, το συζητήσαμε και η τελική απόφαση ήταν κοινή.

Τι κρατάτε από την παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια;

Αρχικά έκανε πολύ αξιόλογους ανθρώπους, αυτό είναι το πρώτο κομμάτι. Η φιλοξενία προς εμένα και την οικογένεια μου ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Γνωρίστηκα με ανθρώπους με τους οποίους κρατάω σχέση και είναι κάτι το οποίο εκτιμώ αφάνταστα και από εκεί και πέρα αγωνιστικά ήταν τρεις χρονιές νομίζω καλές που άφησαν ικανοποιημένους όλους, και τους ανθρώπους του χωριού αλλά και της διοίκησης.

-Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε κατά την παραμονή σας στη Σαντορίνη;

Δεν αντιμετώπισα κάτι που με προβλημάτισε γιατί εξ αρχής με αγκάλιασε ο κόσμος και τρια χρόνια πέρασα πάρα πολύ καλά.

-Μερίδιο ευθύνης τη φετινή σεζόν έχετε;

Θεωρώ ότι η πορεία μας ήταν πολύ καλή με βάσει τον πολύ δύσκολο όμιλο που συμμετείχαμε. Έπεσαν ιστορικές ομαδες από αυτό τον όμιλο όπως η Χαλκίδα, ο Χαραυγιακός και η Κόρινθος. Σωθήκαμε στην παρθενική μας εμφάνιση και αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν παράλογος εάν θα έλεγα ότι είχαμε κακή πορεία.

-Σκεφτήκατε τη φετινή σεζόν την περίοδο της παρατεταμένης καμπής που διένυε η ομάδα να αποχωρήσατε;

Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά ή είναι δύσκολα ποτέ δεν το αποφασίζω αυτό. Προσπαθώ να δηλώνω παρών και είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το καράβι πρέπει να μπαίνει στο λιμάνι ανεξάρτητα από τις φουρτούνες που θα υπάρξουν. Το πετύχαμε φέτος αυτό με την επιμονή και την ομαδική προσπάθεια που έκαναν διοίκηση, παίκτες, κόσμος και τεχνικό επιτελείο.

2818b1f01434048295300ce23026eb2f_XL_59baa.jpg

-Το τελευταίο διάστημα το κλίμα στα ενδότερα της ομάδας ήταν ιδανικό;

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που διαμορφώνουν το κλίμα στα αποδυτήρια. Επειδή τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που πραγματικά μπορούσαμε να φέρουμε ήταν λίγο βαρύ το κλίμα. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν αντιπαλότητες, όλοι μας είχαμε κοινό στόχο να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και όπως έλεγα συνεχώς με το που θα τελειώσει το πρωτάθλημα θα ξανασυστηθούμε.

-Φέτος θεωρείτε ότι η ομάδα μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα;

Κοιτάξτε να δείτε, είτε τερματίζαμε ψηλότερα είτε σε αυτή τη θέση το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Η ομάδα είχε στόχο την παραμονή στην Γ' Εθνική. Δεν κοιτάζω τι θέση θα τερματίσω αλλά να πετύχουμε το στόχο μας και το πετύχαμε.

-Μερίδιο ευθύνης τη φετινή σεζόν έχετε;

Θεωρώ ότι η πορεία μας ήταν πολύ καλή με βάσει τον πολύ δύσκολο όμιλο που συμμετείχαμε. Έπεσαν ιστορικές ομαδες από αυτό τον όμιλο όπως η Χαλκίδα, ο Χαραυγιακός και η Κόρινθος. Σωθήκαμε στην παρθενική μας εμφάνιση και αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν παράλογος εάν θα έλεγα ότι είχαμε κακή πορεία.

-Θεωρείτε ότι ορισμένοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις;

Νομίζω ότι ο καθένας από τη μεριά του έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει το σύλλογο. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Υπήρξαν και καλές και κακές στιγμές για όλους μας και αυτό είναι και κάτι που θα πρέπει να το βάλει κάτω η διοίκηση με το νέο προπονητή, να το αξιολογήσουν και να δουν ποιοι μπορούν τη νέα σεζόν να βοηθήσουν την ομάδα.

-Ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια;

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η προσπάθεια και στα εντός και στα εκτός έδρας ματς από πλευράς κόσμου. Η Θύελλα στηρίζεται στον κόσμο της, παίρνει οξυγόνο από τον κόσμο και είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας.

8060fdf8aa3d338bd09a215e759075b2_XL_01e2c.jpg

-Εαν ξεκινούσατε τη χρονιά ως προπονητής τι θα αλλάζετε;

Νομίζω ότι η Θύελλα Καμαρίου πρέπει να αλλάξει κάποια κομμάτια φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχει υλικό αξιόλογο αλλά νομίζω ότι χρειάζεται προσθήκες σε θέσεις που η ομάδα φέτος έδειξε ότι έχει κάποιες αδυναμίες. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν έμπειροι άνθρωποι στη διοίκηση και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πετύχει το στόχο που θα θέσει. 

-Σε τι υστερεί η ομάδα κατά την προσωπική σας εκτίμηση;

Αυτή τη στιγμή το μοναδικό μειονέκτημα είναι η εμπειρία. Έχει μόνο ένα χρόνο συμμετοχής σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως είναι εκείνο της Γ' Εθνικής. Κατά τα άλλα έχει μια αξιόλογη διοίκηση και καλούς παίκτες όπως και δυνατή έδρα και το μοναδικό μειονέκτημα είναι η απειρία.

-Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σας σαν προπονητής;

Η καλύτερη στιγμή ήταν εκείνη που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες αλλά και το Ενωσιακό Κύπελλο. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα και αποτελεί μια επιβράβευση των κόπων μας και της προσπάθειας που κάναμε όλοι. Νομίζω και από εκεί και πέρα η χειρότερη στιγμή ήταν όταν αποφάσισα ότι το ταξίδι εδώ τελειώνει και θα έπρεπε να φύγω και έπρεπε να μπω στη διαδικασία να το μεταφέρω σαν σκέψη στη διοίκηση.

-Πως θα χαρακτηρίζετε τους ανθρώπους της Θύελλας Καμαρίου με μια λέξη;

Διαμάντια.

-Το ντέρμπι με τον Πανθηραϊκό πως το ζήσατε;

Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Όλος ο κόσμος του νησιού περιμένει αυτά τα ματς. Νομίζω ότι εμείς σαν ομάδα τα τρία αυτά χρόνια ανταποκριθήκαμε πολύ καλα σε όλα τα ματς που παίξαμε και μετράμε αν δεν κάνω λάθος μόνο μια ήττα στο ματς του Κυπέλλου στα πέναλτι φέτος που δεν προκριθήκαμε.

-Ποιο ήταν το πρόσωπο το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιάς σας από το Καμάρι

Στο Καμάρι έκανα πολλούς και καλούς φίλους. Νομίζω ότι μου συμπαραστάθηκαν όλοι. Δεν θα μπορούσα να ξεχώρισα κάποιους γιατί θα ήταν αδικία για ορισμένους. Βέβαια με αυτούς που συνεργάστηκα και ήμουν πολύ κοντά. Νομίζω ότι έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

-Οι διαφορές του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων από το αντίστοιχο της Αθήνας;

Καταρχήν το πρωτάθλημα των Κυκλάδων είναι δύσκολο όχι για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά για το εξωαγωνιστικό. Πρέπει να φτιάξεις ομάδα χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις φιλικά και να παίξεις πολλές φορές λόγω καιρικών συνθηκών. Με παίκτες όχι αυτούς που θέλεις γιατί η αγορά είναι πολύ πιο μικρή σε σχέση με την αγορά της Αθήνας και γενικά έχει να κάνει με θέματα εξωαγωνιστικά. Το πρωτάθλημα των Αθηνών είναι δυνατό, με την κάθε ομάδα να έχει τη δυνατότητα να εντάξει στο δυναμικό της αξιόλογους παίκτες.

e14af0895e6094f2ecaa1a2fd64d6b97_XL_20b48.jpg

-Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Περιμένω προτάσεις. Ξεκουράζομαι αυτή στη στιγμή στην Ικαρία με την οικογένεια μου. Κάνω "αποτοξίνωση" από το ποδόσφαιρο καθώς δεν έχω σταματήσει τα τελευταία 20 χρόνια και από εκεί και πέρα θα περιμένω να δω τις προτάσεις που θα προκύψουν για να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο για εμένα όσο και για την οικογένεια μου. 

-Το ενδιαφέρον που έχει να κάνει με τον ΑΟ Μυκόνου το επιβεβαιώνεται;

Όχι δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ούτε με τον ΑΟ Μυκόνου, και με καμία ομάδα. Υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον με κάποιες ομάδες.

-Από το Νομό των Κυκλάδων

Και από το νομό των Κυκλάδων και από την Αθήνα.

Στον επίλογο του ο κ. Μιχάλης υπογράμμισε

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια, τη διοίκηση που ήταν άψογη απέναντι μου σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά θέματα και με πράγματα που προέκυπταν στο αγωνιστικό κομμάτι και να ευχηθώ στο σύλλογο τα καλύτερα.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares