Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 00:10

Η McLaren δουλεύει μέρα νύχτα για να ανατρέψει την κατάσταση

Ο επικεφαλής του Τεχνολογικού Ομίλου McLaren, Ρον Ντένις, προέβη σε δηλώσεις για την επόμενη χρονιά. Μπορεί πέρυσι η ομάδα του να πραγματοποίησε εφιαλτική χρονιά, ωστόσο όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.

‘Το σασί μας είναι πάρα πολύ καλό, όλες οι πληροφορίες το αποδεικνύουν. Το οδηγικό μας δίδυμο είναι από τα καλύτερα που υπήρξαν ποτέ στο άθλημα, οι στατιστικές το αποδεικνύουν αυτό. Η συνεργασία μας με τη Honda είναι καινούρια, ή μία προσφάτως ανανεωμένη για να είμαι ακριβής και δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θέλουμε λίγο χρόνο για τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι ήταν και είναι η Formula 1.’

   Από αυτά τα λόγια συμπεραίνουμε ότι πλέον η ιστορική βρετανική ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο και το 2016 θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

Ρικιάρντο: και το 2016 η Mercedes θα κυριαρχήσει

   Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο FOX, ο Αυστραλός πιλότος της RedBullανέφερε:

Το 2015 είχαμε κάποιες στιγμές που μας αποδιοργάνωσαν σαν ομάδα, και μπορεί να έχουμε και το 2016 καθώς θα προμηθευτούμε κινητήρες από τη Renault αλλά θα φέρουν το όνομα της TAGHeuer. Η Ferrari βελτιώθηκε φέτος και κατάφερε να κοντράρει τη Mercedes σε κάποιους αγώνες, αλλά σε γενικές γραμμές όποτε η Mercedes ήθελε να ξεφύγει το έκανε. Σίγουρα θα είναι η ομάδα που όλοι μας θα προσπαθούμε να κερδίζουμε και του χρόνου. Βέβαια νομίζω ότι είναι αδύνατο να παλεύουμε για νίκες το 2016.’ Ενώ για τη λήξη του συμβολαίου του στο τέλος του 2016 σχολίασε: ‘ Είναι κάτι που θα ασχοληθούμε αργότερα μέσα στη σεζόν. Ιδανικά θα έμενα στη RedBull και θα παλέψουμε για νίκες από το 2017 όταν και αλλάζουν οι κανονισμοί και πάλι, γιατί δε θέλω να την πατήσω όπως ο Αλόνσο, που από εκεί που έφυγε ήθελε μετά να πάει.’

Απειλεί με αποχώρηση η Ferrari

Με αποχώρηση από το άθλημα απειλεί η ιταλική ομάδα αν τελικά εφαρμοστεί το πλάνο των FIAκαι FOMγια παροχή φθηνών κινητήρων στις μικρές ομάδες, οι οποίοι δε θα εμπίπτουν στους αυστηρούς τεχνικούς κανονισμούς.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη λοιπόν η Ferrariάσκησε βέτο και το όλο πλάνο πήρε αναβολή. Ο πρόεδρος τη Scuderiaυποστήριξε πως θα είναι ντροπή αν τα πράγματα φτάσουν μέχρι το έσχατο σημείο, αλλά τόνισε πως η Ferrariδεν είναι διατεθειμένη να παρακολουθεί χωρίς να αντιδράει. Οι κανόνες πρέπει να πιέζουν τις ομάδες να εξελίσσονται σύμφωνα με το Σέρτζιο Μαρκιόνε. Έκλεισε λέγοντας, πως κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες ομάδες, αλλά είναι δουλειά της FOMνα τα λύσει κι όχι της Ferrari.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν σημείωσε πως το πρότζεκτ αυτό δεν εγκαταλείπεται και πως σκοπός είναι να βοηθηθούν κι οι μικρότερες ομάδες.

Για ερωτήσεις και σχόλια: alextata95@ gmail.com     

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares