Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 20:59

Ανησυχούμε και στηρίζουμε τον Πανναξιακό.

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους, αλλά και την στήριξη τους στον Α.Ο. Πανναξιακό και τον Πανναξιακό ΑΟΝ, αναρτήθηκε στο επίσημο siteτου Συνδέσμου Φιλάθλων Πανναξιακού Αθήνας από τα μέλη του.

Ανησυχία....αλλά αισιοδοξία για τις εξελίξεις στα τμήματα ποδοσφαίρου και volley της αγαπημένης μας ομάδας!

Έπειτα από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σιγής και λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των ημερών, όσον αφορά το μέλλον των ομάδων ποδοσφαίρου και volley της αγαπημένης μας ομάδας, ενόψει της αγωνιστικής σεζόν 2013-14, μετά τις τεράστιες επιτυχίες τόσο του ποδοσφαίρου ανδρών, όσο και του volley γυναικών, κατά την περυσινή σεζόν, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις εξής απόψεις:
α. Πρώτον, θεωρούμε μεγάλες προκλήσεις για όλους τους Ναξιώτες που αγαπούν τον αθλητισμό, είτε κατοικούν στο νησί, είτε στην Αθήνα και σημαντική ευκαιρία να δείξουμε πόσο πολύ χαιρόμαστε και στηρίζουμε κάθε επιτυχία αυτού του τόπου, που λέγεται Νάξος, τις συμμετοχές, για πρώτη φορά, στην ιστορία του μεγαλύτερου Συλλόγου του νησιού, στα "σαλόνια" της Γ' Εθνικής για το ποδόσφαιρο ανδρών και της Α1 κατηγορίας για το γυναικείο volley.
β. Οι συμμετοχές και των δυο τμημάτων του Πανναξιακού σε μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, φέρνουν στο προσκήνιο το νησί μας και στον τομέα του αθλητισμού και θα αποτελέσουν κίνητρο για ενασχόληση της νεολαίας της Νάξου με τον αθλητισμό, καθώς και σημαντική πανελλήνια προβολή ολόκληρου του νησιού, με θετικές, βεβαίως, επιπτώσεις και στον τουρισμό.
γ. Πεποίθησή μας και διαρκή μας επιδίωξη είναι ο Πανναξιακός να εξελιχθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, σε ένα ισχυρό επαρχιακό Σύλλογο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα, κι όχι μόνο στις Κυκλάδες. Οι φίλαθλοι του Πανναξιακού στην Αθήνα "διψούν" θα λέγαμε, να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται και εκτός Κυκλάδων (σε οποιοδήποτε άθλημα), κι αυτό προέρχεται από την αγάπη τους για τον τόπο τους και την τεράστια χαρά που νιώθουν όταν βλέπουν τη Νάξο να προοδεύει. Και αξίζει η Νάξος να διακριθεί και στον αθλητισμό.
δ. Μέσω του Πανναξιακού και βεβαίως του αθλητισμού, οι Ναξιώτες της Αθήνας θα έχουν πλέον κι έναν ακόμη λόγο να υπερηφανεύονται για τον τόπο τους, να συναντιούνται τις ημέρες των αγώνων, να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να μοιραστούν τις χαρές και τις συγκινήσεις που μπορεί να δώσει ο αθλητισμός, ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτές προέρχονται από την ομάδα του τόπου τους.
ε. Η ίδρυση και σύσταση του Συνδέσμου μας στην Αθήνα, αυτό το στόχο έχει: να προσπαθήσει να φέρει κοντά περισσότερους Ναξιώτες της Αθήνας, κυρίως νέους, από οποιοδήποτε μέρος ή χωριό της Νάξου κι αν κατάγονται, να στηρίξει οργανωμένα και συστηματικά τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών του Πανναξιακού στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, να ενισχύσει τη "φωνή" του Πανναξιακού και φυσικά, να επιβεβαιώσει την ισχυρή παρουσία του Ναξιώτικου "στοιχείου" στην Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο οτι τα μέλη του Συνδέσμου μας κατάγονται από διαφορετικά χωριά ή μέρη της Νάξου.
στ. Για εμάς, η συμμετοχή οποιουδήποτε τμήματος του Συλλόγου σε εθνικά κι όχι στα τοπικά πρωταθλήματα αποτελεί "κινητήριο δύναμη" για ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και ευκαιρία να δείχνουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας. Κι αυτό έχει φανεί, όσες φορές ο Πανναξιακός έχει αγωνιστεί σε Εθνικές κατηγορίες, όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε ακολουθήσει την ομάδα σε δύσκολες έδρες, σε μακρυνές περιοχές (ακόμη κι εκτός Αττικής), μην υπολογίζοντας χρόνο και χρήματα.
ζ. Για εμάς, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των τμημάτων (ποδοσφαίρου, basket, volley) του Πανναξιακού. Για εμάς υπάρχει ένας ενιαίος, αδιαίρετος και ισχυρός Πανναξιακός που οι επιτυχίες του σε οποιοδήποτε άθλημα, μάς χαροποιούν το ίδιο.
η. Κατανοούμε τη δυσκολία των καιρών και την ανασταλτικότητα αρκετών παραγόντων της Νάξου να συνεισφέρουν στις νέες προκλήσεις και κυρίως τη δυσκολία, όσον αφορά την εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση των αναγκών της ομάδας. Κι επειδή οι οικονομικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει και τους περισσότερους φιλάθλους, προτείνουμε:
  - ο Πανναξιακός Α.Ο. και ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν. μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα, ως διαφορετικά σωματεία, αλλά μπορούν να εκμεταλλεύονται απο κοινού το brand "Πανναξιακός": οι εκπρόσωποι και των δυο Διοικήσεων θα αναγκαστούν να απευθυνθούν στους ίδιους ανθρώπους (είτε ιδιώτες, είτε επιχειρήσεις, είτε φιλάθλους, είτε εκπροσώπους Φορέων, Δήμο Νάξου κλπ.) τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Νάξο για οικονομική ενίσχυση, συνεπώς, οφείλουν να ενώσουν τη "φωνή" τους, προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη και οι δύο.
  - αφού καθοριστούν και οριστικοποιηθούν οι προϋπολογισμοί εξόδων, με βάση ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους για τη νέα σεζόν (χωρίς υψηλές αμοιβές και μεγάλα συμβόλαια στους παίκτες-παίκτριες που θα έρθουν) και για την ομάδα ποδοσφαίρου και για την ομάδα volley, να σχεδιαστούν απο κοινού ενέργειες και δράσεις για την εξεύρεση πόρων, όπως: η ανεύρεση μεγάλων, μεσαίων και μικρών χορηγιών από αντίστοιχες επιχειρήσεις τόσο στη Νάξο, όσο και στην Αθήνα, με προσφορά συνδυαστικών ανταποδοτικών παροχών και απο τις δυο ομάδες, έκδοση κοινών καρτών μελών και για τα δυο Σωματεία για τους κατοίκους της Αθήνας, έκδοση κοινού εισιτηρίου διαρκείας για τους κατοίκους στη Νάξο με αυξημένες παροχές-δώρα κ.α.
Με συντονισμένες δράσεις, κι όχι αποσπασματικές ενέργειες, ακολουθώντας συγκεκριμένο πλάνο για τη χρηματοδότηση των αναγκών και των δυο ομάδων και με σωστή οργάνωση, διαφάνεια, σωστές επιλογές, συλλογικότητα και εφαρμόζοντας μεθόδους επαγγελματικών αθλητικών Συλλόγων (περαιτέρω οργάνωση ακαδημιών-υποδομών, δημιουργία θερινών camp κ.α.), είναι βέβαιο οτι οι νέες Διοικήσεις θα πετύχουν περισσότερα, θα πείσουν τον κόσμο της Νάξου περισσότερο και θα αποφύγουν λάθη προηγούμενων ετών.
Πιστεύουμε οτι οι νεοεκλεγείσες Διοικήσεις και των δυο Σωματείων (Πανναξιακού Α.Ο. και Α.Ο.Ν.) θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα κατανοήσουν τη σημαντικότητα των στιγμών για το νησί μας και θα σεβαστούν τόσο τις προσπάθειες των προηγούμενων, απερχόμενων Διοικήσεων (με τα όποια λάθη κι αν έγιναν), όσο και την "απαίτηση" των φιλάθλων της Αθήνας, έτσι ώστε τη νέα σεζόν ο Πανναξιακός και στο ποδόσφαιρο και στο volley να μας χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις και χαρές και να πανηγυρίζουμε όπως και πέρυσι.

Είμαστε αισιόδοξοι...

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares