Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 02:18

Basket League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός!

Επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ για τον Παναθηναϊκό. Μετά από δύο σερί ερυθρόλευκα χρόνια, οι πράσινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Basket League, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 87-82 στον πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έκανε το 3-2 στη σειρά έπειτα από έναν αγώνα θρίλερ και σήκωσε ακόμα μία κούπα μετά την Euroleague, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο μία ασύλληπτη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μία ιστορική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Basket League. Για πρώτη φορά μετά το 2002 και την ΑΕΚ, οι πράσινοι επέστρεψαν από το 0-2 στους τελικούς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε και πάλι τον ρόλο του… θύματος.

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στη ρουλέτα των βολών. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς, με το παιχνίδι να κρίνεται στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ψύχραιμοι, με Μήτογλου και Ναν να κάνουν το 4/4 στις βολές. Ο Γκος έκανε λάθος στην επαναφορά του Ολυμπιακού, καθώς δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στο παρκέ μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Οι Πειραιώτες έκαναν άμεσα φάουλ, ο Γκριγκόνις ευστόχησε στις βολές και έκρινε τον πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24.

MVP του πέμπτου τελικού ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε μία ασύλληπτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (25π.) για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 29 πόντους. Στους 15 πόντους σταμάτησε ο κομβικός Γκραντ, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε και πάλι τη διαφορά στην άμυνα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 18 πόντους πρόσθεσε ο Παπανικολάου. Μοιραίος ήταν ο Γκος, ο οποίος αστόχησε σ’ ένα κρίσιμο δίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ έκανε λάθος στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, αδυνατώντας να βάλει την μπάλα στο παρκέ. Το λάθος, βέβαια, χρεώνεται σε όλους τους παίκτες στο παρκέ, καθώς κανένας δεν μπόρεσε να ξεμαρκαριστεί.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares