Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 20:51

Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 23 ετών. Η 20χρονη αθλήτρια θριάμβευσε στον ακοντισμό στις γυναίκες Κ23 με βολή στα 60,73 χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην 14η στάση στην ιστορία του θεσμού.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ένα χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και δύο από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 και το χάλκινο στο στο Παγκόσμιο Κ20 πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έκανε αγώνα…υπομονής αφού φάνηκε πως δεν της αρκούσε μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και μια επίδοση πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η αθλήτρια ξεκίνησε με 56,45 μ. συνέχισε με άκυρο πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια, βολή που της έδινε έτσι κι αλλιώς το χρυσό μετάλλιο.

Η Τζένγκο έβγαλε άκυρες τις δύο προσπάθειες που ακολούθησαν αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη που ήταν και η μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα σύσσωμη η ελληνική ομάδα βρισκόταν πίσω από το χώρο διεξαγωγής του ακοντισμού και πανηγύριζαν την μεγάλη επιτυχία της συναθλήτριας τους.

Η Τζένγκο χάρισε στην ομάδα μας το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στον ακοντισμό των γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους Άνδρες.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares