Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 22:17

Τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Ναξιώτης Βασίλης Σοφικίτης

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τη Νάξο... 

Η ελληνική σημαία ανέβηκε στο τρίτο ιστό, προς τιμή του Ναξιώτη Βασίλη Σοφικίτη (σ.σ. με καταγωγή από τις Τρίποδες) που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ μικτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στη Λίμα του Περού. 

Χαμογελαστός, ο πρωταθλητής μας, ανέβηκε στο βάθρο για να ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. 

Κάνοντας μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό των 400μ μικτής - έγινε τα ξημερώματα Κυριακής - κατέκτησε τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. 

Μία θέση που είχε και στο φετινό πρωτάθλημα Ευρώπης... 

Ο Βασίλης Σοφικίτης (σ.σ. γιος του Δημήτρη και της Μαρίας) ξεκίνησε πολύ καλά (στην τρίτη θέση) και σε όλη τη διάρκεια της κούρσας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Εκεί όμως που ανέβηκε και φάνηκε ότι είναι σε θέση να «χτυπήσει» μετάλλιο, ήταν στο ύπτιο και στα 300μ γύρισε τρίτος. 

Τερμάτισε σε χρόνο 4:19.60 που είναι ο καλύτερος της καριέρας του (είχε 4:20.81 από τις 27/02/2022). Νίκησε ο Ιάπωνας Ρίκου Γιαμαγκούτσι με 4:14.88 και δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Στέφαν Στέβερινκ με 4:17.68.

Ο Βασίλης έχει γεννηθεί στις 17 Μαϊου 2004 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανιωνίου, ανήκει όμως από τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό... 

sofikitis-1-07589.png

Και ο άνθρωπος που θα μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα για το βασίλη είναι ο Χαράλαμπος Παπανικολάου;  Ο Χαράλαμπος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του pisina.net και μίλησε για το επίτευγμα του Βασίλη χαρακτηρίζοντας σταθμό το συγκεκριμένο μετάλλιο για την μετέπειτα καριέρα του.

«Είναι μία επιτυχία σταθμός για τον Βασίλη. Μία τεράστια διάκριση στον δρόμο προς την κατηγορία ανδρών. Έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι το εκπληκτικό και το πολλά υποσχόμενο για το μέλλον του. Τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στον ίδιο και τον προπονητή του»

Τι λέει ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου; Μίλησε στο pisina.net και τόνισε ότι ο Βασίλης έχει πολλές δυνατότητες και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

«Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και για τον Βασίλη και για μας τους προπονητές. Θέλαμε μια πολύ καλή επίδοση και είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά. Συμπληρώθηκαν 12 μήνες πολλών και σημαντικών υποχρεώσεων. Περιμέναμε μια επίδοση που θα του άφηνε περιθώρια διάκρισης. Υπήρχε μια μεγάλη και ανεξήγητη πίεση πάνω του τις τελευταίες ημέρες. Δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί πολύ καλά στα 200 μικτής. Σήμερα όμως στον τελικό έδειξε ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα σε επίπεδο χρόνου.

Ο Βασίλης είναι τρίτος στον κόσμο και πρέπει να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια. Έμεινε πιστός καθόλη την διάρκεια της χρονιάς στο πλάνο που είχαμε θέσει, παρά τις πολλές δυσκολίες που περάσαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βρέθηκαν στο πλευρό μας, τον Νίκο Φλεριανό, τον Αλέξανδρο Προβολισιάνο. Την επιτυχία πιστώνεται και η ΚΟΕ για την βοήθεια που μας παρείχε με το κλιμάκιο. Θα πρέπει να δουλέψουμε με καλύτερες συνθήκες απ’ ότι δουλεύουμε. Είμαστε σε σωστό δρόμο. Θα πάμε μπροστά την κολύμβηση».

Να θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Σοφικίτης είχε κατακτήσει προ μηνών το χάλκινο μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Οτοπένι της Ρουμανίας. 

Με φωτογραφίες από τη σελίδα της Ομοσπονδίας Κολύμβησης 

sofikitis 3d60b

Πηγή:naxospress.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares