Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 00:27

Νέα ισοπαλία για την Ισπανία που μπαίνει σε... μπελάδες

Η Σεβίλλη δεν φαίνεται να φέρνει μεγάλη τύχη στην Ισπανία, αφού μετά την ισοπαλία (0-0) της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία, απόψε (19/6) ήταν η σειρά της Πολωνίας να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στο «Καρτούγια», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική στον Ε΄ όμιλο του EURO 2020.

Το 5ο γκρουπ έγινε πλέον άνω-κάτω, με όλες τις ομάδες να έχουν πιθανότητα πρόκρισης στους νοκ άουτ αγώνες (φάση των «16»), αλλά και την Ισπανία να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός επονείδιστου αποκλεισμού, ως διοργανώτρια του ομίλου μάλιστα!

Η Σουηδία προηγείται με 4 βαθμούς, η Σλοβακία έχει 4, η «ρόχα» 2 και η Πολωνία 1, οπότε τα πάντα θα κριθούν στους «τελικούς» της τελευταίας αγωνιστικής, που φέρουν τους Ισπανούς αντιμέτωπους των Σλοβάκων στο ίδιο γήπεδο και τους Πολωνούς απέναντι στη Σουηδία, στην Αγία Πετρούπολη.

Στο 25ο λεπτό ο Μοράτα άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ από γύρισμα του Μορένο. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ, αλλά με τη χρήση του VAR φάνηκε ότι ο σκόρερ καλυπτόταν από το σώμα του Μπερεζίνσκι και ο Ορσάτο έδειξε τη σέντρα.

Στο 36ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά εντός περιοχής, όταν από σέντρα του Λεβαντόφσκι ο Σφιντέρσκι άπλωσε το πόδι στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον επιθετικό του ΠΑΟΚ και στο 43ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι του Σιμόν, στη συνέχεια της φάσης η μπάλα πήγε στον Λεβαντόφσκι, που από πολύ απέτυχε να σκοράρει, στη σημαντικότερη στιγμή της ομάδας του.

Ό,τι δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του απόψε στην επίθεση, το πέτυχε ο Λεβαντόφσκι στο 54ο, καθώς στη σέντρα που βγήκε από δεξιά έβγαλε με το σώμα εκτός φάσης τον Λαπόρτ και με κεφαλιά ισοφάρισε.

Ταυτόχρονα, έγινε ο πρώτος στην Ιστορία του πολωνικού ποδοσφαίρου που σκοράρει στα τελικά τρίτου Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος, καθώς είχαν προηγηθεί τα γκολ στα Euro 2012 και 2016.

Δύο λεπτά αργότερα η ανοησία του Μόντερ παραλίγο να κοστίσει ακριβά στην ομάδα του Πάουλο Σόουσα, όταν πάτησε το πόδι του Μορένο στην περιοχή κι ενώ η μπάλα είχε ήδη φύγει από τον Ισπανό, θαρρείς πως VAR παρόντος υπήρχε περίπτωση να μην εξακριβωθεί η παράβαση.

Ο Μορένο ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επάνοδό της ο Μοράτα πρόλαβε τους πάντες, αλλά έκανε άσχημο σουτ, που πέρασε άουτ.

Στο 65΄ ο Μοράτα σούταρε από δύσκολη γωνία αλλά ο Σέζνι απέκρουσε σε κόρνερ, στο 73΄ κεφαλιά του Φεράν έφυγε έξω από το τέρμα και στο 84΄ χάθηκε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μοράτα δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζνι, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με το πρόσωπό του στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

naftemporiki.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares