Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 23:03

Θρίαμβος της Γερμανίας κόντρα στην Πορτογαλία

Μετά το ξεκίνημα με το… αριστερό στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία, η Γερμανία έδειξε τα… δόντια της απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και επικράτησε με 4-2 στο Μόναχο, έφτασε τους τρεις βαθμούς και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Euro!

Ανακαλώντας μνήμες από τον περίφημο αγώνα της απέναντι στη Βραζιλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, τα «πάντσερ» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ίβηρες, τους οποίους νίκησαν στο Μόναχο 4-2 με ανατροπή κι επανέκτησαν πλήρως τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των νοκ αγώνων από τον ΣΤ΄ όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

Ο Ρονάλντο είχε βάλει μπροστά στους Πορτογάλους σκοράροντας στο 15΄ ενάντια στη ροή του αγώνα, για να ακολουθήσουν τα αυτογκόλ των Ρούμπεν Ντίας (35΄), Γκερέιρο (39΄) και τα τέρματα των Χάβερτς (51΄), Γκόσενς (60΄), πριν μειώσει ο Ζότα στο 67ο λεπτό.

Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ έχει τρεις βαθμούς, όσους και Πορτογάλοι που παίζουν τελικό με τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική, ενώ θεωρητικά η Γερμανία έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην Ουγγαρία, που πάντως σήμερα σταμάτησε τους πρωταθλητές κόσμου «τρικολόρ», οι οποίοι προηγούνται στον όμιλο με τέσσερις βαθμούς.

Αγωνιστικά, οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά και είχαν ακυρωμένο γκολ του Γκόσενς στο 5ο λεπτό (οφ σάιντ), αλλά ήταν οι τυπικά γηπεδούχοι που προηγήθηκαν στο 15΄, όταν σε αντεπίθεση αιφνιδίασαν τη γερμανική άμυνα και ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε τον αμαρκάριστο Κριστιάνο Ρονάλντο, που άνοιξε το σκορ σε άδεια εστία φτάνοντας τα τρία γκολ στο EURO 2020 (όσα και ο Πάτρικ Σικ).

Η συνέχεια ήταν εκπληκτική, καθώς η εντυπωσιακή πίεση των «πάντσερ» απέφερε δύο αυτογκόλ των Πορτογάλων σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (!), με τους Ρούμπεν Ντίας στο 35΄ (σε σέντρα του Γκόσενς) και Γκερέιρο στο 39΄, σε μια ανατροπή που σπάνια βλέπει κάποιος.

Η «νασιονάλμανσαφτ» δεν κατέβασε ταχύτητα ούτε στο β΄ ημίχρονο, αντίθετα συνέχισε σε υψηλότερο ρυθμό κι ανέβασε το σκορ στο επίπεδο του 4-1 χάρις στην ταχύτητά της στο transition, με τον Χάβερτς να γράφει το 3-1 στο 51ο λεπτό από γύρισμα του Γκόσενς και τον δημιουργό του 3-1 να σκοράρει στο 60΄ με κεφαλιά!

Ο Φερνάντο Σάντος, σαστισμένος απ΄ αυτά που έβλεπε από την ομάδα του (γνώρισε τη βαρύτερη ήττα της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα», αλλά το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν το σκορ με τον Ντιόγκο Ζότα στο 67΄, από ασίστ του Ρονάλντο, αφού στο 78΄ το δεξί σουτ του Ρενάτο Σάντσες τράνταξε το δοκάρι του Νόιερ.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares