Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 18:12

Πρώτη νίκη η Ουκρανία, 2-1 την Βόρεια Μακεδονία

Η Ουκρανία ζορίστηκε, αλλά έστειλε σπίτι της τη Βόρεια Μακεδονία (2-1) και εκείνη έμεινε «ζωντανή» στη μάχη του τρίτου ομίλου.

Όπως και με την Αυστρία, η Β. Μακεδονία παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, έβαλε δύσκολα στους Ουκρανούς, όμως εκείνοι χάρη σε γκολ των Γιαρμολένκο (29′) και Γιάρεμτσουκ (34′) πήραν τη νίκη. Το γκολ της μείωσης το πέτυχε ο Αλιόσκι (57′).

Έτσι, με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σεφτσένκο βρίσκεται στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς και σε ισοβαθμία με Ολλανδία και Αυστρία, που παίζουν μεταξύ τους σήμερα στις 22:00, ενώ η Β. Μακεδονία έμεινε στον… πάτο, δίχως βαθμούς.

Η Ουκρανία έδειξε την κυριαρχική της διάθεση από τα πρώτα μόλις λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, ενώ στο 8′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή με ένα σου του Μαλινόφσκι, που απέκρουσε ο Ντιμιτριέφσκι με δυσκολία.|

Η Βόρεια Μακεδονία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και είχε και μια καλή ευκαιρία στο 16′, με τον Ελμάς να αστοχεί από πολύ κοντινή απόσταση. Ωστόσο, η Ουκρανία απέκτησε ξανά τον έλεγχο άμεσα και στο 29′ έκανε το 1-0 με κοντινή προβολή του Γιαρμολένκο, έπειτα από μαγική ασίστ του Καράεφ.

Ύστερα από μόλις 5 λεπτά, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0, με τον Γιάρεμτσουκ να «εκτελεί» τον Ντιμιτριέφσκι από θέση τετ α τετ και να δίνει μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του, λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βόρεια Μακεδονία μπήκε πολύ δυνατά και στο 47′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αντέμι, ενώ 4 λεπτά μετά απάντησαν οι Ουκρανοί με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλινόφσκι, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντιμιτριέφσκι.

Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι ανταμείφθηκαν για το δυναμικό ξεκίνημα που έκαναν, κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Αλιόσκι, ο οποίος δεν κέρδισε σε πρώτο χρόνο τον Μπουστσόν, αλλά το έκανε σε δεύτερο, παίρνοντας το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-1.

Στη συνέχεια η Βόρεια Μακεδονία είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και πίεζε ώστε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δυσκολευόντουσαν αρκετά στην τελική προσπάθεια. Στο 83′ η ομάδα του Σεφτσένκο είχε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, καθώς κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ντιμιτριέφσκι κράτησε την ομάδα του «ζωντανή».

Ωστόσο, η Ουκρανία αυτό δεν το πλήρωσε, καθώς κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα της μέχρι τη λήξη και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, το οποίο διατηρεί τις ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Σαμπάρνι, Καραβάεβ, Μαρβιγένκο, Μικολέννκο, Στεπανένκο, Σαπαρένκο (78’ Σίντορτσουκ), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (70’ Τσιγκανκόβ), Μαλινόβσκι (90+1’ Σομπολ), Γιάρεμτσουκ (70’ Μπεσέντιν)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Ανγκελόβσκι): Ντιμιτριέβσκι, Μουσλίου, Βελκόβσκι (85’ Τριτσκόβσκι), Ριστόβσκι, Νικόλοβ (46’ Τραϊκόβσκι), Αλιόσκι, Σπιρόβσκι (46’ Τσουρλίνοβ), Αντέμι (85’ Ριστέβσκι), Μπάρντι (77’ Αβραμόβσκι), Ελμάς, Πάντεβ

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares