Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 14:39

Κλειστό Παροικιάς. Θέλει δουλειά πολλή...

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο της Πάρου το αίτημα προς το νομικό πρόσωπο ΚΔΕΠΑΠ για λήψη απόφασης χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου στην θέση Ζευλάκι της Παροικιάς, με μέρος του αποθεματικού της, συγκεκριμένα 400.000 ευρώ.

Είναι  το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται μέχρι να μπούμε στην φάση υλοποίησης του έργου. Θα ακολουθήσει η απόφαση του Δ.Σ της ΚΔΕΠΑΠ και το θέμα θα ξαναέλθει στο Δημοτικό συμβούλιο για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και να εισέλθουμε στην φάση της υλοποίησης, που είναι βέβαια και η πιο δύσκολη.

'Ολοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του έργου, ενώ στα μάτια  των δεκάδων παιδιών που παρέστησαν εύκολα διέκρινε κανείς την λάμψη από την προσδοκία και την ελπίδα που έχει αναπτυχθεί.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Οι επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης εκφράσθηκαν κυρίως απο τους κ.κ Βλαχογιάννη και Ροκονίδα.

Υποστηρίχθηκε πως από τις 21 Ιουλίου 2016 που είχε ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες γι αυτό χαρακτήρισαν πρόχειρη την κοστολόγηση του έργου και ελλιπή την ενημέρωση για μία σειρά θεμάτων όπως την ύπαρξη πρόσβασης στον χώρο, την εξασφάλιση της αρχαιολογίας και της εφορείας Βυζαντινών καθώς και της πολεοδομίας για τον μεταλλικό σκελετό του γυμναστηρίου.Επίσης αμφισβήτησαν την εκτίμηση για το κόστος κατασκευής και έθεσαν σαν όρο για την διάθεση του ποσού την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των προνοιακών προγραμμάτων.Ακόμη τόνισαν πως πρέπει να ενταθούν οι ενέργειες για εύρεση χρηματοδότησης από άλλες πηγές επικαλούμενοι δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη σε συνέντευξη του στην Πάρο για θετική διάθεση συμμετοχής στην χρηματοδότηση του έργου.Από την μεριά του ο κ.Γκόγκας τονίζοντας πως η καλύτερη επένδυση για την κοινωνία είναι ο αθλητισμός και η νεολαία εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως όταν το θέμα θα επανέλθει θα υπάρχουν πιο σαφείς και τεκμηριωμένες εισηγήσεις.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  

Εκφράσθηκαν διά στόματος του δημάρχου κ. Κωβαίου και του προέδρου της ΚΔΕΠΑΠ κ.Μαρινόπουλου.

Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της τακτικής για την πραγματοποίηση του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να βουτήξουμε στα βαθιά και να βάλουμε την κοινωνία στην διαδικασία, όπως και στο θέμα του αεροδρομίου.Εξέφρασε την άποψη πως έχουν γίνει ενέργειες και επαφές με τεχνικά γραφεία για το θέμα της κοστολόγησης και ξεκαθάρισε πως σίγουρα θα προσπαθήσει για χρηματοδότηση από όπου είναι δυνατόν, ακόμη και από αποθεματικά άλλων νομικών προσώπων, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που λείπει. Υποστήριξε πως ασφαλώς και γνωρίζει την δήλωση του περιφερειάρχη. μάλιστα είχε συνάντηση στο γραφείο του με παρόντα τον έπαρχο Πάρου κ. Μπιζά για την διάθεση 25.000 ευρώ για τις μελέτες, ποσό που δεν απορροφήθηκε γιατί άλλαξε ο νόμος και υπήρχαν γραφειοκρατικά προβλήματα.όμως η προσπάθεια για την έξτρα χρηματοδότηση θα συνεχισθεί σε κάθε μέτωπο.

Ο κ. Μαρινόπουλος βεβαίωσε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου βεβαιώνουν πως δεν θα προκύψουν προβλήματα σχετικά με τους όρους της δόμησης, υποστήριξε πως οι προνοιακές δομές είναι εξασφαλισμένες για 2 χρόνια με δεδομένη την παραχώρηση των 400.000, δήλωσε βέβαιος για την έγκριση από την Αποκεντρωμένη και δεσμεύτηκε πως από πλευράς ΚΔΕΠΑΠ 

οι τυπικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, περίπου σε 1 μήνα, ενώ όταν το θέμα ξαναέλθει για την τελική έγκριση θα είναι έτοιμες όλες οι μελέτες.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares