Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 22:14

Σήμερα το πρώτο βήμα για δεύτερο κλειστό στη Πάρο

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 20/1/2017, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

Το θέμα για το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς, είναι το πρώτο προς συζήτηση και έχει τίτλο: «Αίτημα Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για χρηματοδότηση της «Κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζευλάκι Παροικιάς» Δημοτικής Κοινότητας Πάρου».

Η εισήγηση στο θέμα από τον προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού οργάνωσης και πληροφορικής, πολιτικού μηχανικού, Ιωάννη Ταΐρη, έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προφορικών μας συζητήσεων σας αναφέρουμε τα εξής:
-  Σύμφωνα με δελτίο τύπου για τον ετήσιο απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων το έργο «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του δημοτικού σταδίου Σκιάθου» ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 482.171,01 €. Συμπεριλαμβανομένου και του κόστους εκσκαφών και κατασκευής της βάσης του κτιρίου, η εκτίμησή μας είναι ότι το κόστος μιας παρόμοιας κατασκευής στη θέση «Ζευλάκι» θα ανέλθει περίπου στις 530.000 €

- Το κόστος κατασκευής της «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στη Μάρπησσα Πάρου» εκτιμάται στο 1.180.000,00 €.

Αν συνυπολογίσουμε ότι στο γήπεδο στο Ζευλάκι Παροικιάς :
-  δεν απαιτείται η εκσκαφή βραχώδους εδάφους (καθώς έχουμε παρέκκλιση ύψους)
- Δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής κάλυψης του οπότε δεν απαιτείται η κατασκευή της τοιχοποιίας με λιθοδομή και εξωτερική θερμομόνωση
- Θα γίνουν προσπάθειες ώστε να επιτραπεί ή κατασκευή του με μεταλλικό σκελετό και πετάσματα τύπου sandwich, η οροφή να κατασκευαστεί από με μεταλλικό χωροδικτύωμα και η εσωτερική τοιχοποιία από τσιμεντοσανίδα
- Οι εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου μπορούν να εκτελεστούν σε επόμενο χρονικό διάστημα
τότε το κόστος κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου στη συγκεκριμένη θέση σύμφωνα με τα συνημμένα σχέδια εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει περίπου στα 750.000 €.

Η άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι θα πρέπει να επιλεχθεί η δεύτερη λύση, παρότι έχει μεγαλύτερο κόστος, καθώς είναι πολύ πιο άρτια τεχνικά και καλύπτει σε μεγαλύτερο βαθμό τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, έστω και αν το έργο κατασκευαστεί σε δύο φάσεις (π.χ. ο ηλεκτρομηχανολογικός και ο αθλητικός εξοπλισμός να τοποθετηθούν σε δεύτερη φάση)».

dudjfi_2.jpg

dudjfi_1.jpg

dudjfi_3.jpg

* Το γυμναστήριο Σκιάθου, στο οποίο αναφέρεται η εισήγηση, είναι αυτό στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε. 

Πηγή: fileleutheros.net

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares