Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 22:26

Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου

Πόσο πολύ αλήθεια είχε λείψει σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο η αγωνιστική δραστηριότητα; 

Όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά το τετραήμερο τουρνουά της ΕΠΣ Κυκλάδων που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Μανώλη Βαμβακούση, καταλάβαμε τι θα πει να επανέρχεσαι μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής σε αγωνιστική δράση.

Ποιοι το χάρηκαν αλήθεια περισσότερο; Οι μικροί αθλητές που επιτέλους μπήκαν στο γήπεδο για να αγωνιστούν στο άθλημα που λατρεύουν; Οι γονείς και οι συνοδοί που παρακολούθησαν τους αγώνες από κοντά; ή οι χιλιάδες τηλεθεατές που παρακολούθησαν του αγώνες μέσα από το sportcyclades; 

Η απάντηση είναι μία... ΟΛΟΙ μας χαρήκαμε πάρα πολύ και αναχωρήσαμε από τη Σύρο συνοδευόμενοι από ένα πλατύ χαμόγελο. 

DSC 0261

Θα συμφωνήσω με τον φίλο και συνάδελφο Παναγιώτη Κουλουμπή που αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων ''υπερδραστήριο'', αλλά θα προσθέσω και τον χαρακτηρισμό ''οραματιστής'', αφού αυτός και οι συνεργάτες τους εργάστηκαν σκληρά για να διοργανώσουν το Ενωσιακό Τουρνουά. Λες και γνώριζαν το αποτέλεσμα. Εντάξει... ατέλειες υπάρχουν και αν πάρουμε και ως δεδομένο τη νησιωτικότητα αυτές πολλαπλασιάζονται. Δεν πιστεύω όμως ότι υπάρχει κάποιος που έζησε το τουρνουά και δεν ένιωσε ότι επιτέλους η κανονικότητα επέστρεψε.

Τι είδαμε; 

41 αγώνες, με εκατοντάδες όμορφα γκολ. Αγώνες οι οποίο έγιναν όλοι μέσα σε υψηλού επιπέδου αγωνιστικά πλαίσια, με τους Κυκλαδίτες προπονητές να μας εκπλήσσουν πραγματικά με τον παιδαγωγικό τρόπο που εκπαιδεύουν τα παιδιά. 

DSC 0346

Παράγοντες, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Προσωπικότητες όπως αυτές του Κώστα Λαγωνίδη, που παρακολούθησε όλους τους αγώνες, αλλά και του Σάκη Τσιώλη που ήταν στο πλευρό της ΑΕ Μυκόνου, φαντάζοντας ως μεγάλη πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων. Μάλιστα στη σπάνια φωτογραφία που ακολουθεί, ο Σάκης Τσιώλης έχει στο πλευρό του τον γιο του Βαγγέλη που ήρθε στη Σύρο για διακοπές μετά την πετυχημένη χρονιά στον Αήττητο Σπάτων, όπως και τον εγγονό του που υπεραγαπά . 

DSC 0411

Γονείς στις εξέδρες που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των παιδιών τους. Πραγματικά θεωρώ ότι οι Κυκλάδες έχουν κερδίσει μέσα από το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο μία μερίδα φιλάθλων που αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τον σημαντικό ρόλο τους μέσα στο άθλημα, ο οποίος δεν είναι αυτός του προπονητή ή του κριτή, αλλά αυτός του απλού υποστηρικτή και του εμψυχωτή.

DSC 0318

Τους ενωσιακούς προπονητές Άκη Μπελεγρίνη και Βαγγέλη Γατσέλο, να κάνουν το δικό τους σκάουτινγκ, έχοντας μπροστά τους ένα τεράστιο πεδίο προπονήσεων και έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων για τις Μικτές Ομάδες αθλητών. Το έργο τους χαρακτηρίζεται τουλάχιστον δύσκολο και αυτό γιατί το ταλέντο που διαθέτουν οι αθλητές κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και οι δυο τους καλούνται να ενώσουν το παζλ των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της ΕΠΣΚ.

XENAGISI1

Τον μοναδικό σε έμπνευση συνάδελφο Παναγιώτη Κουλουμπή να ξεναγεί τα παιδιά των αποστολών στη νεοκλασική Σύρο, δίνοντας στο τουρνουά ακόμα μία δραστηριότητα.

DSC 0390

Συμμαθητές στα ΤΕΦΑΑ και συνάδελφοι, ο Μάκης Πούλος και ο Γιώργος Ρούσσος έχουν «φάει με το κουτάλι» τα γήπεδα των Κυκλάδων. 

Το sportcyclades.gr ευχαριστεί του στυλοβάτες του τουρνουά, Γιώργο Ρούσσο, Γιάννη Αργυρό και φυσικά τον Φραγκίσκος Φωτεινιά, που εξυπηρέτησαν το συνεργείο μας σε ότι και αν χρειάστηκε.

Το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο επέστρεψε στην κανονικότητα...

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares