Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 12:02

Σίγουρα δεν υπάρχει ωραιότερη εμπειρία, ομορφότερες στιγμές, να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά..

Του Παναγιώτη Κουλουμπή

Η ομορφιά των έξυπνων ερωτοαπαντήσεων, η ανοικτόμυαλη περιέργεια τους, η ταχύτητα της σκέψης τους, η καθαρότητα της ματιάς τους σε ότι ακούν και ότι βλέπουν, η γεμάτη ουσία πολλές φορές πολύ μπροστά από το παρόν χρονικό όριο κριτική τους και τόσα ακόμα που διακρίνουν την όμορφη αυτή ηλικία είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός σε όποιον με οποιονδήποτε τρόπο συνυπάρχει και αλληλεπιδρά μαζί τους. Είτε αυτος ο τρόπος πραγματοποιείται με συνεργασία, διδαχή, με παιχνίδι η οτιδήποτε άλλο.

Έκτος του αθλητικού προγράμματος και αγωνιστικού σκέλος έχουμε σχεδιάσει να διανθίσουμε το πρόγραμμα των αποστολών με ένα πρόγραμμα περιηγήσεων, έτσι ώστε τα παιδιά και οι σύνοδοι τους θα φύγουν από το νησί έχοντας αποκομίσει εμπειρίες έκτος τις αγωνιστικές και περιηγητικές δίνοντας στην ολη διοργάνωση μια εικόνα εκδρομής.

Αυτήν την φορά είχα την χαρά και την τιμή μαζι με τον πρόεδρο της Ενωση Ποδοσφαιρικων Σωματειων Κυκλάδων Ειρηναίο Φρερη να ξεναγήσoυμε σε ένα Walk Tour στη ζέστη καλοκαιρινή Ερμούπολη τους μικρούς αθλητές – ποδοσφαιριστές , το τεχνικό επιτελείο και τους συνοδούς της αποστολής της Κ-11 του ΠΑΣ Νάξου, στο πλαίσιο του Ενωσιακού Τουρνουά ''Μανώλης Βαμβακούσης'' που πραγματοποιείται στην Σύρο αυτές τις ημέρες.
Κάναμε μια βόλτα στην Νεοκλασική Ερμούπολη διηγώντας τους με απλό τρόπο και στυλ την γοητευτική ιστορία της πόλης μας επικεντρώνοντας αυτήν την διήγηση με σημεία αναφοράς τα αρχιτεκτονικά και ιστορικά αξιοθέατα της πόλης μας.
Τα παιδιά αυτά ανήκουν σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου και απέδειξαν αναδεύοντας και αποδεικνύοντας την σημαντικότητα και την τελειότητα της εκπαίδευσης των ακαδημιών ποδοσφαίρου.
Σε αυτές τα παιδιά έκτος από ποδόσφαιρο μαθαίνουν πειθαρχεία, ομαδικότητα, ήθος και ευγένεια και το σημαντικότερο μαθαίνουν να ακούν και να ενδιαφέρονται να μάθουν.
Kαι αυτό ακριβώς απέδειξε αυτή η ομάδα παιδιών και των συνοδών τους.
Την ευγένεια τους, το ήθος τους, την εξυπνάδα τους, (ένας τέλειος συνδυασμός ποδοσφαιριστή και μαθητή), την έμπρακτη παιδική τους περιέργεια να μάθουν περισσότερα την αφοπλιστική τους αλλά πάντα σωστή και ενίοτε αυστηρή κριτική σε αυτά που μαθαίνουν.
Μαζί τους και οι σύνοδοι τους. Παράγοντες της ομάδας και γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στο ταξίδι.
Το ίδιο ευγενικοί, το ίδιο σωστοί σε κάθε συμπεριφορά τους.
Μια απόδειξη ότι ένας άνθρωπος για να εξελιχτεί σε σωστό «μεγάλο» στην υπόλοιπη ζωή του, όλα ξεκινούν από οικογενειακό και εκπαιδευτικό του περιβάλλον του.
Όσο για έμενα … “Γηράσκω αεί διδασκόμενος”. δηλαδή “Γερνάω μαθαίνοντας πάντα πολλά”. Φυσικά δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Σόλωνας που την πρωτοείπε είχε απόλυτο δίκιο. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολλά μαθαίνουμε (ευτυχώς). και όταν αυτό το κάνεις με παιδιά αυτό πολλαπλασιάζεται επί πολλές χιλιάδες φορές.
Εις το επανιδείν ...



Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares