Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 00:52

Σε ρυθμό ρελαντί...ΑΟ Πάρου - Πανσιφναϊκός 4-0

Η ζέστη ήταν αφόρητη στο Δημοτικό γήπεδο Πάρου στην Παροικία και εμπόδισε τις ομάδες να βρουν ρυθμό και να πιάσουν καλή απόδοση.

Δεν εμπόδισε όμως τους γηπεδούχους να κατακτήσουν μία ευρεία νίκη, σημειώνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και να εξασφαλίσουν σχεδόν τον πρωταρχικό τους στόχο στα μπαράζ παραμονής.

Με τον αέρα της ανώτερης ομάδας μετουσίωσαν σε γκολ σχεδόν όλες τους τις ευκαιρίες και δεν άφησαν περιθώρια ελπίδας στους αντιπάλους τους.

Ο Πανσιφναικός δείχνοντας καθαρά στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενες επισκέψεις του στην Πάρο, έφυγε όμως πάλι με άδεια χέρια και κυρίως με το παράπονο πως αντιμετωπίζεται σαν πτωχός συγγενής από την διαιτησία.

Πάντως είναι εμφανές ότι έχουν μπει στοιχεία οργάνωσης στην ομάδα και η γενική της αγωνιστική εικόνα, πέραν του αποτελέσματος, δείχνει πρόοδο και εφαρμογή βασικών ποδοσφαιρικών αρχών.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 37' ο Αρκουλής ανατράπηκε στην περιοχή και ο ίδιος με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Το πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα και για το ότι ο επιθετικός ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάιτ και γιατί ο Πανσιφναικός υποστηρίζει πως ο διαιτητής ξεγελάστηκε από την θεαματική πτώση.

Στο 44' ο Τριανταφυλλίδης βρήκε θαυμάσια τον αρχηγό του μέσα στην περιοχή και εκείνος με άψογο κοντρόλ και τελείωμα διπλασίασε τα δικά του γκολ και της ομάδας του για το 2-0.

Στο 71' ο Κληρονόμος πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι, ο Αρκουλής είναι πάλι εκεί και γράφει εύκολα το χατ τρικ.

Στο 88' ο Πρίφτης ανοίγει όμορφα το παιχνίδι στα πλάγια στον Αρκουλή που από εκτελεστής γίνεται δημιουργός πασάροντας στο ύψος της περιοχής στον Τριανταφυλλίδη που με γωνιακό πλασέ κλείνει το σκορ στο 4-0.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΠΑΡΟΥΒασιλάρης, Σαρρής Κ.Π, Τσούκε, Δελημπαλταδάκης, Σένκα Ν., Αρκουλής, Κληρονόμος [74' Πρίφτης ], Τσόκα [74' Φραντζεσκάκης ], Τριανταφυλλίδης, Νίκας [65' Πρίνα].

ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣΚάραβος, Τσέλιος, Διαρεμές Θ., Διαρεμές Γ. [63΄Ατσόνιος ], Μηλιώνης, Λεμπέσης Σ., [80΄ Ζαμαρίας ], Μαυρογιάννης, Δεπάστας [46΄ Κίτσαλης Γ. ], Κίτσαλης Α., Ρώτας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στο πιο εύκολο ματς για έναν διαιτητή είδαμε πάλι περίεργα πράγματα. Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος φωνάζουν για ένα πέναλτι στο 13' πάνω στον Δεπάστα και για μία σύγκρουση του Δελημπαλταδάκη με τον Ρώτα στην γραμμή της περιοχής.

Οι γηπεδούχοι είδαν με έκπληξη να τους κόβεται στο 27' ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα του Τσόκα που πιθανότατα θα κατέληγε σε γκολ.

Δεν θα προχωρήσουμε σε προσωπικές εκτιμήσεις για τις φάσεις που θα τις δείτε στο βίντεο. Άλλωστε δεν τίθεται θέμα αλλοίωσης του αποτελέσματος, με την έννοια πως οι γηπεδούχοι ήσαν ανώτεροι.

Θα διατυπώσουμε όμως άλλη μία φορά, παίρνοντας υπόψη μας την γενικότερη εικόνα ακόμη και σε ανούσιες φάσεις στο κέντρο του γηπέδου, την άποψη μας για την απογοητευτική εικόνα της διαιτησίας μας.

Αν εξαιρέσουμε μετρημένους στα δάκτυλα Κυκλαδίτες ρέφερι, που έχουν φιλοδοξίες για παραιτέρω εξέλιξη και καριέρα και σφυρίζουν ότι βλέπουν, έχει δημιουργηθεί μία σχολή στα γήπεδα μας όπου οι διαιτητές σταθμίζουν τις καταστάσεις και αποδίδουν ανάλογα.

Μάλλον αυτή η υπακοή τους είναι το διαβατήριο για ευνοικούς ορισμούς.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το πιο λυπηρό είναι τα ανούσια σφυρίγματα ανταπόδωσης σε αυτούς που αδικούν και έτσι θέτουν την σοβαρότητα τους σε αμφισβήτηση και προκαλούν εκνευρισμό στους παίκτες που δίκαια απορούν.

Έχουμε δει απίθανα πράγματα φέτος σε πολλά γήπεδα με κοινό παρονομαστή συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όλοι γνωρίζουν, όλοι καταλαβαίνουν κανείς όμως δεν μιλά.

Η παλιά γνωστή ιστορία της διαιτησίας - διπλωματίας συνεχίζεται. Δεδομένης της έλλειψης ικανού αριθμού διαιτητών, υπάρχει μία καλή δικαιολογία να κρύβουμε τη σκόνη κάτω από το χαλί, γιατί και οι ομάδες αισθάνονται την θαλπωρή της δήθεν προστασίας τους και δεν αντιδρούν.

Όμως όταν έλθει η ώρα που θα βρεθούν στην ανάποδη θέση κανείς δεν θα ακούει τις φωνές τους. Και βέβαια δεν θα φτάσουμε ποτέ σε ένα επίπεδο να έχουμε αξιόπιστη διαιτησία, αφου οι μέντορες σε αγαστή συνεργασία με τους ηγέτες γαλουχούν με αυτές τις αρχές τους νέους διαιτητές, δεν χαλούν χατήρια και όσο για το μέλλον του αθλήματος....έχει ο Θεός!

Το κόλπο όμως έχει παλιώσει, όλοι οι φυσικοί πρωταγωνιστές, οι παίκτες δηλαδή, το συζητούν και οι εποχές αλλάζουν.

Ας αλλάξουμε και εμείς πριν τα πράγματα μας ξεπεράσουν τελείως και σπάσουμε όλα τα ρεκόρ γραφικότητας! 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares