Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 00:11

Κυπελλούχος ο Πανναξιακός

kypello-pannaxiakos-2012-0

Στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου στην Παροικιάς, υπό το βλέμμα πάνω από 500 φιλάθλων, έγινε ο τελικός του κυπέλλου Κυκλάδων 2011-12.

{div float:right}{/div}Ο αγώνας από πλευράς θεάματος δεν ήταν καλός και σε αυτό συνηγόρησαν ο πολύς δυνατός αέρας και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις φιναλίστ, Πανναξιακό και Άνω Σύρο. Η ομάδα της Νάξου που κατέκτησε το 4ο κύπελλο της ιστορίας της, ήταν κατά πολύ ανώτερη, με πολύ μεγάλη κατοχή μπάλας και ας έπαιζε με 10 παίχτες από το 33', ενώ ενδεικτικό είναι πως η πρώτη και τελευταία ευκαιρία των Συριανών ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Θέμελης είχε πολύ εύκολο έργο, ενώ κανένας παίκτης του Πανναξιακού δεν υστέρησε και δεν απογοήτευσαν τους 350-400 εκδρομείς από τη Νάξο, στον τρίτο αγώνα που έδωσαν για το θεσμό του Κυπέλου στην Πάρο (είχαν αποκλείσει το Νηρέα και τον ΑΟ Πάρου)

 kypello-pannaxiakos-2012-1

Syros-foskolosΟ Πανναξιακός έδειξε πως ήθελε πολύ το κύπελλο γι' αυτό και πίεσε από την αρχή του αγώνα, με την πρώτη ευκαιρία να γίνεται στο 3', όταν ο Σταματίου έκανε το σουτ και ο Σαγρές μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 10' και έπειτα από ολιγωρία του Σούρλα, ο Σταματίου και πάλι πήγε να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση για την εστία της Άνω Σύρου, όμως ο Σαγρές έδιωξε σε πλάγιο. Στο 16' ο Στάμος εκτέλεσε φάουλ όμως η μπάλα πήγε κατευθείαν επάνω στον τερματοφύλακα. Ο Πανναξιακός κυκλοφορούσε τη μπάλα, ενώ οι παίκτες της Άνω Σύρου τις πιο πολλές φορές έδιωχναν τη μπάλα τυφλά, με αποτέλεσμα αυτή να χάνεται και να πηγαίνει στους αντιπάλους. Στο 22' ο Δήμας παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία προς το διαιτητή Κουζούμη. Οι επιθέσεις του Πανναξιακού συνεχίζονταν κατά κύματα και στο 26' σουτ του Καρούση έβγαλε εντυπωσιακά ο Σαγρές, που είχε πολλή δουλειά. Το σκορ άνοιξε στο 31' όταν ο Στάμος πλαγιοκόπησε την άμυνα της Άνω Σύρου, πλάσαρε και έκανε το 1-0. Στην επόμενη φάση, στο 31' ο Πανναξιακός κέρδισε κόρνερ, ο Δήμας ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάπως αργοπορημένα όμως. Παρ' όλα αυτά η υπεροχή του Πανναξιακού συνέχισε να υφίσταται και στο 35' ο Παπαδόπουλος έπιασε σουτ κοντά στη μικρή περιοχή που όμως πέρασε άουτ. Τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η κίτρινη κάρτα με την οποία παρατηρήθηκε ο Χαβδούλας στο 40'. 

ano syros-pannaxiakos-8-4-2012-2

Syros raouzaiosΣτις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Άνω Σύρος κράτησε λίγο τη μπάλα, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει πάντως το Θέμελη, οπότε η πρώτη ευκαιρία του Πανναξιακού άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 57' ο Στάμος έβγαλε προωθημένη μπαλιά με τακουνάκι στον αέρα προς τον Σταματίου ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Καρούσης έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 63' ο Καζανάς, έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σταματίου με γυριστό σουτ σημείωσε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, για τους οποίους παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Επτά λεπτά μετά, ο Σταματίου έκανε το σουτ ο Σαγρές απέκρουσε και ο επερχόμενος Σουσούνης δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Η ομάδα της Νάξου δεν έριχνε ρυθμούς, οπότε στο 72' μετά από λάθος της άμυνας ο Στάμος γύρισε στο Σουσούνη που πλάσαρε άουτ. Το τελικό σκορ έγινε στο 80' όταν ο Καρούσης πέρασε στο σπριντ τους αμυντικούς και πλάσαρε για το 3-0. Στο 85', ο Αγγελής παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για φάουλ στο χώρο του κέντρου, λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 88' είχε σουτ άουτ. Η ... φάση της τιμής για τους Συριανούς έγινε στις καθυστερήσεις, με σουτ του Μανουδάκη μετά από στρώσιμο του Σαγινέτου, που όμως κατέληξε άουτ. 

 

Από την ομάδα της Σύρου, δραστήριος και με σωστές μεταβιβάσεις ήταν ο Μανουδάκης, κάποια κοψίματα είχε ο Σούρλας, ενώ ο Σαγρές κράτησε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα. Από την άλλη η επιθετική γραμμή του Πανναξιακού έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το δείκτη του σκορ. Αναμφίβολα, ο τελικός ήταν μονόπλευρος και το παράσημο της Άνω Σύρου, ήταν η συμμετοχή και η ανάμνηση του αποκλεισμού του ΑΟ Μυκόνου. Πλέον οι φιναλίστ στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, όπου ο Πανναξιακός δίνει αγώνα για την παραμονή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ η Άνω Σύρος θα προσπαθήσει να κλέψει την πρώτη θέση από την Άνω Μερά στην Α' κατηγορία.

Το φωτορεπορταζ του τελικού

 paros-santorineos-1

 ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Βλαστός) : Θέμελης, Καζανάς (83' Κατσάνης), Κουφόπουλος, Παπαδόπουλος, Τόσκας, Δήμας, Καρούσης, Κουτελιέρης, Σταματίου (69' Κολιούσης), Στάμος (83' Αγγελής), Σουσούνης

 ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ (Πούλος) : Σαγρές, Σούρλας, Βαβουράκης, Δημητρακόπουλος (75' Βαμβακούσης), Αναγνωστόπουλος, Χαβδούλας, Δημόπουλος, Τζώρτζης, Στόιτσεφ, Μανουδάκης, Αλιφραγκής (63' Σαγινέτος)

Όλη η πορεία του Κυπέλλου


  • Θα ακολουθήσουν δηλώσεις, φάσεις και γκολ από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων 2011-12
  • Για την άρτια μετάδοση του σημερινού τελικού, εκτός από τους παριανούς ρεπόρτερ, Ρούσσο Βαγγέλη και Δημήτρη Ντόλκα, ήταν κοντά μας και οι αδερφοί (Νίκος και Γιάννης) Σιγάλας, ο Σταύρος Μαυράκης και η Ρούλα Μονογυιός από την Σύρο αλλά και ο Μίλτος Καράϊ και Γιώργο Κοττάκη από τη Νάξο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την κάλυψη των εξόδων των Συριανών ανταποκριτών, από την ομάδα της Άνω Σύρου αλλά και των ανταποκριτών της Νάξου, από τον Σύνδεσμο φιλάθλων Πανναξιακού.

 paros-adonis

 


Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares