Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 12:29

Στον Α' Όμιλο της Α2 Γυναικών ο ΑΟ Θήρας, με Αθήνα και Κρήτη.

Στον Α' Όμιλο της Α2 Γυναικών θα αγωνιστική ο ΑΟ Θήρας ανάμεσα σε 36 ομάδες  των 3 Ομίλων των 12 σύμφωνα με την φετινή επίσημη προκήρυξη της Ε.Ο.ΠΕ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 - 2014

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Κανονισμού, του Κανονισμού Παιδιάς της FIVB και του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, εκδίδει την παρακάτω ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013 – 2014.

ΜΕΡΟΣ Α

Διοργανώσεις και Διοργανωτές

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εθνικών Κατηγοριών

1. Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Συμμετέχουν δώδεκα ομάδες.

Την ευθύνη για την οργάνωση και διεξαγωγή του πρωταθλήματος έχει η ΕΣΑΠ

2. Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Χρόνος διεξαγωγής από 12/10/2013 μέχρι 18/5/2014 Συμμετέχουν έως δώδεκα ομάδες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΓΣΚ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δώδεκα ομάδες.

3. Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Χρόνος διεξαγωγής από 12/10/2013 μέχρι 18/5/2014

Συμμετέχουν έως τριάντα έξι (36) ομάδες.

- 2 -

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΣ ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ, ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΓΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΜΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΟΦ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ, ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ, ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ, ΑΚ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΠΣ ΚΥΖΙΚΟΣ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ, ΛΗΜΝΟΣ SPORTS CLUB, ΑΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΓΣ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΣΠ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΟΦΗ, ΑΟ ΟΔΥΣΣΕΥΣ, ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ, ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ, ΜΕΝ ΤΟΥΜΠΑΣ, ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ

Οι παραπάνω ομάδες χωρίζονται σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ Όμιλος Β’ Όμιλος Γ’ Όμιλος

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΟΦΗ

ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

ΑΣ ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ

ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ (ΠΑΤΡΩΝ)

ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ (ΗΓ/ΤΣΑΣ)

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80

ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΑΠΣ ΑΙΑΣ

ΓΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΜΟ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

ΑΣ ΕΛΠΙΣ

ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΛΗΜΝΟΣ SPORTS CLUB

ΑΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

ΓΣ ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΕΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Οι ομάδες περιοχής Αττικής: ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΟΦ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΑΚ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, ΣΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΠΣ ΚΥΖΙΚΟΣ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ, ΑΣΠ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΑΟ ΟΔΥΣΣΕΥΣ, ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ, ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ και ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α’ και Β’ με κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.00 στα γραφεία της ΕΟΠΕ στο ΟΑΚΑ (Ανοικτό Κολυμβητήριο).

Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδων από όμιλο ή ομίλους, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αναδιαμόρφωσης των ομίλων, εφόσον αυτό γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν έως τριάντα έξι (36) ομάδες.

4. Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χρόνος διεξαγωγής από 12/10/2013 μέχρι 18/5/2014

Συμμετέχουν έως τριάντα έξι (36) ομάδες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΕ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΠΣ ΑΙΑΣ, ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ, ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΣ ΑΡΗΣ, ΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΓΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΕΣΟΠ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ, ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ, ΑΟ ΘΗΡΑΣ, ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, ΑΣΠ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ, ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΑΣ ΝΗΡΕΑΣ, ΓΣΓ ΝΙΚΗ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΩΝ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ ΣΥΛ., ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ, ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

- 3 -

Οι παραπάνω ομάδες χωρίζονται σε τρεις (3) ομίλους ως εξής:

Α’ Όμιλος Β’ Όμιλος Γ’ Όμιλος

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

ΓΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΟ ΘΗΡΑΣ

ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

Ομάδα περιοχής Αττικής

ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ

ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΑΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΑΣ ΝΗΡΕΑΣ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ ΣΥΛ.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ

ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

ΑΣ ΑΡΗΣ

ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΣ ΕΛΠΙΣ

ΕΣΟΠ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝ.

ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ

ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

ΓΣΓ ΝΙΚΗ

ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι ομάδες περιοχής Αττικής: ΑΕ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ, ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ, ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ, ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ και ΑΟ ΤΡΑΧΩΝΩΝ θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α’ και Β’ με κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 16.30 στα γραφεία της ΕΟΠΕ στο ΟΑΚΑ (Ανοικτό Κολυμβητήριο).

Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδων από όμιλο ή ομίλους, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αναδιαμόρφωσης των ομίλων, εφόσον αυτό γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν έως τριάντα έξι (36) ομάδες.

5. Γενικά περί Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών

α) Ως προσέλευση ομάδας στους αγώνες Εθνικών Κατηγοριών θεωρείται μόνο η παρουσίαση στο γήπεδο παιδιάς, με αθλητική περιβολή έτοιμους να αγωνιστούν το λιγότερο έξι (6) αθλητών-τριών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

β) Στα πρωταθλήματα θα ισχύσει η βαθμολογία που προβλέπεται στο Κεφ. Ε άρθρο 19 περ. 1β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ) Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, τα σωματεία των πρωταθλημάτων Εθνικών κατηγοριών δύνανται να δηλώσουν, μετά από αμετάκλητη απόφαση του ΔΣ, μέχρι 30/6/2012 την επιθυμία τους να αγωνιστούν σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ έχει το δικαίωμα με ειδική απόφασή του να συμπληρώσει την συγκεκριμένη κατηγορία ή να διεξάγει το πρωτάθλημα με τις υπόλοιπες ομάδες.

δ) Σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, σωματεία ή τμήματα σωματείων συγχωνευτούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2725/99, το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ θα καθορίσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, εφαρμοζόμενου αναλογικά του άρθρου 10 του Κεφ. Β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων.

- 4 -

ε) Στις παραπάνω περιπτώσεις γ και δ και μόνο για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ δύναται να χορηγήσει Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής (wild card) σε ομάδα γυναικών, η οποία θα πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις του Κανονισμού wild card, που επισυνάπτεται στην παρούσα προκήρυξη.

στ) Η αναφερόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του κάθε πρωταθλήματος αφορά το χρονικό όριο εντός του οποίου πρέπει να διεξαχθεί αυτό. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα καθοριστούν με τις Ειδικές Προκηρύξεις. Το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ έχει δικαίωμα να παρατείνει ή να συντμήσει την ημερομηνία λήξης των πρωταθλημάτων, εφ’ όσον υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

ζ) Η αμοιβή των παραγόντων του αγώνα (Α’ διαιτητής, Β’ Διαιτητής, Σημειωτής,

Επόπτες, παρατηρητής διαιτησίας, όπου υπάρχει) σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο θα καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά στους παραπάνω πριν από την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο δεν καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά στους παράγοντες του αγώνα, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει τον αγώνα με 3-0 σετ και 75-0 πόντους. Σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί παραπάνω από τρεις (3) φορές τότε από τον επόμενο αγώνα η γηπεδούχος ομάδα θα μηδενίζεται, υπό την έννοια της μη παρουσίας στο γήπεδο (άρθρο 22 περ α. του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων με όλες τις εντεύθεν προβλεπόμενες βαθμολογικές συνέπειες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Β’ Εθνικής Κατηγορίας - Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος

Ανδρών & Γυναικών

α) Η Β’ Εθνική Κατηγορία - Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων Ανδρών και Γυναικών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία αυτή.

Συμμετέχουν οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή και ο χωρισμός τους στους ομίλους θα γίνει με βάση την Ένωση/Περιφέρεια που ανήκει η κάθε ομάδα ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΕΣΠΑΑΑ

Β’ Όμιλος: ΕΣΠΕΔΑ

Γ’ Όμιλος: ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης

Δ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας

Ε’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Μακεδονίας

ΣΤ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας

Ζ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας

Η’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Πελοποννήσου

Θ’ Όμιλος: ΕΣΠΕ Κρήτης

Ι’ Όμιλος: Ζ’ Περιφέρεια

β) Η ΕΟΠΕ θα εκδώσει την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος με τους γενικούς όρους διεξαγωγής αυτού και αντίστοιχα οι Ενώσεις/Τοπικές Επιτροπές θα εκδώσουν τη Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη για τον κάθε όμιλο μετά τις 30/6/2013, προκειμένου να γνωρίζουν και τον αριθμό των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα στα αντίστοιχα πρωταθλήμα-

- 5 -

τα Ανδρών-Γυναικών, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του άρθρου 9 παρ. β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωση και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων. Οι συμπληρωματικές αυτές προκηρύξεις θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΟΠΕ προς έγκριση μέσα στο χρονικό διάστημα από 16/7 έως 31/8/2013 και οι δηλώσεις συμμετοχής ανά πρωτάθλημα το αργότερο 15 ημέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας.

γ) Χρόνος Διεξαγωγής:

Για το πρωτάθλημα Ανδρών: από 12/10/2013 έως 18/5/2014 (εκτός του Ι’ Ομίλου)

Για το πρωτάθλημα Γυναικών:

για τους Ομίλους Α’, Β’, Γ’, Ζ’ και Η’: από 12/10/2013 έως 13/4/2014 για τους ομίλους Δ’, Ε’ ΣΤ’, και Θ’: από 12/10/2013 έως 18/5/2014

δ) Ειδικά για τον Ι’ Όμιλο το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Α’ Φάση: οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα χωριστούν σε πέντε (5) ομίλους, με γεωγραφικό κριτήριο τις περιοχές που εντάσσονται σε κάθε Τ.Ε.

Χρόνος διεξαγωγής: από 12/10/2013 έως 13/4/2014

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με μέριμνα της ΕΟΠΕ, η οποία δύναται να μεταβιβάσει στις Τ.Ε. την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή της Α’ Φάσης των πρωταθλημάτων ή να συστήσει για αυτή Αγωνόδικες Επιτροπές, μετά από πρόταση της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ. Ειδικότερα:

Τα καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες των Αγωνοδίκων Επιτροπών και των Τοπικών Επιτροπών, καθορίζονται από τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων Κεφ. Α, άρθρο 5, περ. β και Κεφάλαιο Β, στο σύνολό του.

Οι αποφάσεις επικυρώνονται σε κάθε περίπτωση από το Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ή την Ε.Ε./Ε.Ο.ΠΕ.

Για τα ζητήματα των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. β του άρθρου 5 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων αρμόδιο όργανο είναι το Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ή η Ε.Ε./Ε.Ο.ΠΕ.

Ρητά διευκρινίζεται ότι η αντίστοιχη δικαιοδοσία αναφορικά με ενστάσεις για παράβαση κανονισμών παιδιάς και άσκηση πειθαρχικής εξουσίας απέναντι σε διαιτητές ασκείται από τα αρμόδια όργανα διαιτησίας της ΕΟΠΕ.

Β’ Φάση: Οι ομάδες που θα προκριθούν, ο τρόπος και ο χρόνος θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη.

ε) Άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα ανέλθουν: οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους: Α’, Β’, Γ’ και Η’. Από τους υπόλοιπους ομίλους (Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’, Θ’ και Ι’) θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση από τους 4 ομίλους που διεξήχθησαν με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους υπόλοιπους δύο ομίλους (με τις λιγότερες συμμετοχές) θα δώσουν αγώνα μπαράζ. Ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Προκήρυξη.

στ) Άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους δέκα (10) ομίλους του Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Γυναικών.

Επίσης στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα ανέλθει η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στο Ειδικό Τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Γ’, Ζ’ και Η’. Ο τρόπος και χρόνος διεξαγωγής του

- 6 –

Τουρνουά αυτού θα καθοριστεί με Ειδική Προκήρυξη.

ζ) Για τους ομίλους Α’, Β’ Γ’, Ζ’ και Η’: Άνοδος στη Β’ Εθνική Κατηγορία - Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα – Υποβιβασμός στην Τοπική Κατηγορία Ο αριθμός των ομάδων που θα ανέλθουν στην Β’ Εθνική Κατηγορία - Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα (ανά όμιλο) από την Τοπική Κατηγορία της Ένωσης, θα ανακοινωθεί με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, μετά από σχετική εισήγηση της διοργανώτριας Ένωσης. Ομοίως το ίδιο θα ισχύει και για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Τοπική Κατηγορία.

η) Γενικά περί Β’ Εθνικής Κατηγορίας - Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών

1) Ως προσέλευση ομάδας στους αγώνες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας – Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος θεωρείται μόνο η παρουσίαση στο γήπεδο παιδιάς, με αθλητική περιβολή το λιγότερο έξι (6) αθλητών-τριών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

2) Στο πρωτάθλημα θα ισχύσει η βαθμολογία που προβλέπεται στο Κεφ. Ε άρθρο 19 περ.

1β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3) Επίσης στο πρωτάθλημα στη βαθμολογία σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν για οποιαδήποτε θέση, τότε για τον υπολογισμό της θέσης θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:

α) Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει κάθε ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες

β) Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ στους μεταξύ τους αγώνες.

γ) Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τους κερδισμένους βαθμούς (πόντους) και παρονομαστή τους χαμένους βαθμούς (πόντους) στους μεταξύ τους αγώνες.

δ) Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τα κερδισμένα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος για την κάθε ομάδα που ισοβαθμεί.

ε) Ο λόγος του κλάσματος που θα έχει αριθμητή τους κερδισμένους πόντους (βαθμούς) και παρονομαστή τους χαμένους πόντους (βαθμούς) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος για την κάθε ομάδα που ισοβαθμεί.

στ) Σε περίπτωση που μετά τα παραπάνω υπάρχει ισοβαθμία, τότε και μόνο σε περίπτωση που η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων καθορίζει άνοδο ή υποβιβασμό ή πρόκριση σε επόμενη φάση του πρωταθλήματος, θα διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης.

4) ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που στην πόλη – έδρα κάποιου σωματείου δεν υπάρχει Κλειστό Γυμναστήριο, οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κοντινότερο Κλειστό Γυμναστήριο που θα βρεθεί με ευθύνη του σωματείου, εκτός εάν συντρέχουν πολύ ειδικές περιπτώσεις τότε θα δίνεται έγκριση από την ΚΕΠ/ΕΟΠΕ.

5) Ειδικά για τους ομίλους Α’ (ΕΣΠΑΑΑ), Β’ (ΕΣΠΕΔΑ), Γ’ (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης) και Η’ (ΕΣΠΕ Πελοποννήσου) για τα πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και Ζ’ (ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας) για το πρωτάθλημα Γυναικών:

α) Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, τα σωματεία δύνανται να δηλώσουν, μετά από αμετάκλητη απόφαση του ΔΣ, μέχρι 30/6/2013 την επιθυμία τους να αγωνιστούν σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση το Δ.Σ. της Ένωσης έχει

- 7 -

το δικαίωμα με ειδική απόφασή του να συμπληρώσει την συγκεκριμένη κατηγορία ή να διεξάγει το πρωτάθλημα με τις υπόλοιπες ομάδες.

β) Σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, σωματεία ή τμήματα σωματείων συγχωνευτούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2725/99, το Δ.Σ. της Ένωσης θα καθορίσει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, εφαρμοζόμενου αναλογικά του άρθρου 10 του Κεφ. Β του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων.

6) Σε περίπτωση που μέχρι τις 30/6/2013 ομάδες ανώτερης κατηγορίας δηλώσουν, μετά από αμετάκλητη απόφαση του ΔΣ, την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, εντάσσονται αυτόματα σε αυτό. Η διάταξη αυτή δεν ισχύει για τους ομίλους Α’, Β’, Γ’ και Η’ για το πρωτάθλημα Ανδρών και Α’, Β’, Γ’, Ζ’ και Η’ για το πρωτάθλημα Γυναικών, για τους οποίους το ΔΣ της αντίστοιχης Ένωσης που ανήκουν οι ομάδες, θα πρέπει να ελέγξει την ορθή εφαρμογή του άρθρου 9 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων.

7) Η αμοιβή των παραγόντων του αγώνα (Α’ διαιτητής, Β’ Διαιτητής, Σημειωτής) σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο θα καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά στους παραπάνω πριν από την έναρξη του αγώνα, είτε απευθείας στους παράγοντες του αγώνα είτε μέσω της Ένωσης ή τοπικής επιτροπής. Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο δεν καταβάλει τα προβλεπόμενα ποσά στους παράγοντες του αγώνα, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει τον αγώνα με 3-0 σετ και 75-0 πόντους. Σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί τρεις (3) φορές, τότε από τον επόμενο αγώνα η γηπεδούχος ομάδα θα μηδενίζεται, υπό την έννοια της μη παρουσίας στο γήπεδο (άρθρο 22 περ α. του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων με όλες τις εντεύθεν προβλεπόμενες βαθμολογικές συνέπειες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Εφήβων(Νέων), Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων

1. Γενικός Κανόνας Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων

α) ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που στην πόλη – έδρα κάποιου σωματείου δεν υπάρχει Κλειστό Γυμναστήριο, οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κοντινότερο Κλειστό Γυμναστήριο που θα βρεθεί με ευθύνη του σωματείου, εκτός εάν συντρέχουν πολύ ειδικές περιπτώσεις τότε θα δίνεται έγκριση από την ΚΕΠ/ΕΟΠΕ.

β) Ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, οι Ενώσεις (και οι Τ.Ε. μετά από έγκριση της ΕΟΠΕ) διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν τη διεξαγωγή αγώνων των τοπικών-περιφερειακών πρωταθλημάτων, κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στους Κανονισμούς της ΕΟΠΕ, για

θέματα διαιτησίας και μετακινήσεων ομάδων.

Σε περίπτωση που η παρέκκλιση αφορά θέματα διαιτησίας (διεξαγωγή αγώνα χωρί επίσημους διαιτητές) απαιτείται να συντρέχουν σωρευτικά τα παρακάτω: α) μετά από

- 8 -

προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του οικείου πρωταθλήματος και

β) οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες να έχουν αφενός μεν αποδεχθεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα διευθύνουν τον αγώνα (είτε αθλητές είτε προπονητές είτε παράγοντες είτε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο) αφετέρου δε πριν την έναρξη του αγώνα έχει βεβαιωθεί αυτό στο Φ.Α. με την υπογραφή του αρχηγού αθλητή-τριας κάθε ομάδας (και η επικύρωση του αντίστοιχου Φ.Α.).

γ) Το σύστημα διεξαγωγής για την Α’ Φάση του κάθε πρωταθλήματος θα καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, ενώ δεν θα διεξαχθεί κανένα πρωτάθλημα με συμμετοχή λιγότερων από 4 ομάδες, εκτός εάν υπάρξει αίτημα από Ένωση/Τ.Ε. για διεξαγωγή πρωταθλήματος με λιγότερες από 4 ομάδες, το οποίο θα εκτιμήσει η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ και αφού εξετάσει τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης Ένωσης/Τ.Ε. το εγκρίνει.

2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ(ΝΕΩΝ) - ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares