Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 01:21

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε το πειρατικό

Την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στον 2ο γύρο της Volleyleague 2012-2013 είχε απόψε ο Φοίνικας, ωστόσο παρέμεινε αήττητος για έκτο σερί παιχνίδι αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή με 3-2 σετ (25-20, 22-25, 23-25, 25-23, 15-9) για την 17η αγωνιστική.

Όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Μίκρα, έτσι και απόψε στη Σύρο, ο Γηραιός έβαλε δύσκολα στην ομάδα μας και κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Αντρέι Κράβαρικ εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα στη υποδοχή του Φοίνικα, καθώς απουσίαζαν οι Γκαράς και Κοβάσεβιτς, με τον Χρήστο Πάτρα να χρησιμοποιεί σαν λίμπερο τον Αρβανίτη, και με εξαιρετική απόδοση έφτασαν να προηγούνται με 1-2 σετ. Κάπου εκεί η ομάδα μας φάνηκε να αφυπνίζεται και αφού κατάφερε να ισοφαρίσει έστω και δύσκολα στο 4ο σετ, έφτασαν στην τελική επικράτηση στο τάι-μπρέικ με μεγάλο όπλο το μπλοκ, ειδικά από τον Τακουρίδη που είχε τέσσερα στο συγκεκριμένο σετ!

Κορυφαίοι οι κεντρικοί

Από την ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι ξεχώρισαν οι δύο κεντρικοί Θάνος και Τακουρίδης που είχαν συνολικά 27 πόντους με 10 μπλοκ! Ειδικά ο δεύτερος ήταν εξαιρετικός στο τομέα του μπλοκ με επτά εκ των οποίων τέσσερα στο τάι-μπρέικ όπως προαναφέραμε, ενώ ο Θάνος ήταν εξαιρετικός επιθετικά και πίεσε από το σερβίς. Ο Ντορνέλας σε κάποια διαστήματα του αγώνα έμοιαζε να παλεύει μόνος του, ενώ ο Λάππας αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, βοήθησε σε κρίσιμα σημεία και ολοκλήρωσε τον αγώνα με πολύ καλά σε επίθεση (65%) και υποδοχή (63%). Ο Νικηφορίδης φάνηκε ότι είναι ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ωστόσο βοήθησε και αυτός κατά διαστήματα. Ο Αρβανίτης προσπάθησε φιλότιμα να καλύψει το κενό του Γκαρά και όπως ήταν λογικό δέχθηκε την περισσότερη πίεση από το σερβίς του Γηραιού.

Από την άλλη, ο Ηρακλής είχε και αυτός σε εξαιρετική βραδιά έναν κεντρικό του, καθώς ο Ανδρεάδης πραγματοποιήσε πολύ καλή εμφάνιση τόσο επιθετικά όσο και στο μπλοκ. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Εφραιμίδης, ενώ ο Τζιουμάκας δημιούργησε πολλά προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, αλλά επιθετικά δεν ήταν τόσο καλός. Καλός κατά διαστήματα ήταν ο Νοβοσέλατς, ενώ και το λίμπερο των φιλοξενούμενων, Σταυρακάκης, είχε προβλήματα από το σερβίς των παικτών του Πάτρα.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Πάτρας): Κουρνέτας 1 (1 άσο), Θάνος 12 (7/9 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Ντορνέλας 17 (16/32 επ., 1 άσο), Νικηφορίδης 10 (8/23 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο, 50% υπ.-33% αρ.), Τακουρίδης 15 (7/12 επ., 7 μπλοκ, 1 άσο), Λάππας 19 (17/26 επ., 2 άσοι, 63% υπ.-37% αρ.), Αρβανίτης (λ- 34% υπ.-14% αρ.), Σουλτανόπουλος, Τσέργας, Ίλιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κράβαρικ): Νοβοσέλατς 4 (2/3 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Χατζηπαραδείσης 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 13 (8/14 επ., 5 μπλοκ), Εφραιμίδης 14 (11/22 επ., 3 μπλοκ, 60% υπ.-20% αρ.), Τζιουμάκας 22 (19/42 επ., 3 άσοι), Κολτσιάκης 7 (7/19 επ., 31% υπ.-23% αρ.), Σταυρακάκης (λ- 44% υπ.-25% αρ.), Μπερμπέρογλου, Τσιάρας 1 (1 μπλοκ), Κυπριανός.

 

Πάτρας: “Κρατάω μόνο το αποτέλεσμα”

Το αποτέλεσμα και τους δύο βαθμούς κρατά από το παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Χρήστος Πάτρας, όπως δήλωσε μετά τη λήξη του ματς. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την ομάδα, τονίζοντας ότι πολλοί παίκτες αγωνίζονται στα… όρια: ”Είναι γλυκόπικρη η γεύση που μας αφήνει το σημερινό παιχνίδι. Είχαμε τα προβλήματα με τις απουσίες Κοβάσεβιτς και Γκαρά, ενώ υπήρχαν και άλλα προβλήματα που δεν φαίνονται, καθώς ούτε ο Νικηφορίδης ούτε ο Λάππας είναι τελείως καλά. Παράλληλα, την Δευτέρα έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Εθνικό. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι άξια τα παιδιά που κέρδισαν έστω και 3-2 τον Ηρακλή, ο οποίος είναι μία ενθουσιώδης ομάδα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το τρίποντο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και καθαρά. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα στο 2ο και το 3ο σετ, ωστόσο στη συνέχεια τα καλύψαμε και με πολύ μεγάλη θέληση και προσπάθεια φτάσαμε στη νίκη που είναι πολύ σημαντική. Είμαστε συνειδητοποιημένη ομάδα, ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο, απλά δεν μπορούμε κάθε φορά να παίζουμε στα όρια, δεν είμαστε μηχανές. Εγώ κρατάω μόνο το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε αήττητοι και θα δούμε την επόμενη εβδομάδα τι γίνεται με τα παιδιά που έχουν τραυματισμούς”.

Κράβαρικ: “Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου”

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ηρακλή Αντρέι Κράβαρικ δήλωσε: “Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές μου γιατί έχουν κάνει ένα δύσκολο ταξίδι και έχουν περάσει πολλά στο ψυχολογικό κομμάτι τις τελευταίες μέρες, μία πολύ δύσκολη διαδικασία που δεν τα ξέρει κανένας και ούτε πρόκειται να τα μάθει γιατί δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου, βγάζω το καπέλο σε όλους όσους ασχολούνται με το ανδρικό βόλεϊ του Ηρακλή φέτος. Πήραμε έναν πολύτιμο τον βαθμό τον οποίο και τους αφιερώνω σε όλους αυτούς για την προσπάθεια που έγινε. Η συνέχεια για μας είναι πολύ δύσκολη. Έχει ένα επίπεδο ο Ηρακλής, το γνωρίζουν αυτό και οι αντίπαλοι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα στα παιχνίδια με τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε σωστά γιατί μας περιμένει ένας δύσκολος και καθοριστικός αγώνας με την Κηφισιά και στη συνέχεια ακολουθεί το ματς Κυπέλλου στην έδρα του ΠΑΟΚ”.

Του Δημήτρη Ζολώτα

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares