Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 09:56

Ο Ηρακλής το επόμενο εμπόδιο των πειρατών

Ο Ηρακλής είναι το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Φοίνικας, καθώς αύριο το απόγευμα (17:00, Βουδούρης – Μουλά Ε.) υποδέχεται την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013.

Η ομάδα μας παραμένει αήττητη στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και μάλιστα με το απόλυτο των βαθμών (15). Αν υπολογίσουμε και τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, το “πειρατικό” δεν έχει γνωρίσει την ήττα μέσα στο 2013 στους έξι αγώνες που έχει δώσει.

Επομένως, ο στόχος στο αυριανό παιχνίδι δεν είναι άλλος από την διεύρυνση του αήττητου αυτού σερί, χωρίς απώλεια βαθμού, που θα διατηρήσει την ομάδα στην 4η θέση ή θα την φέρει ακόμα ψηλότερα αν τυχόν χάσουν βαθμούς ο Παμβοχαϊκός ή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο Χρήστος Πάτρας επιθυμεί η ομάδα του να πάρει τη νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες στο αυριανό ματς, αλλά και αυτό της επόμενης εβδομάδας με τον Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες.

Έμαθε να ζει με τα προβλήματα…

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο του Φοίνικα είναι η καλύτερη δυνατή λόγω της αήττητης πορείας στον 2ο γύρο και ιδιαίτερα λόγω της νίκης και της καλής απόδοσης στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Αν δεν υπήρχαν και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα την ομάδα φέτος, οι συνθήκες θα ήταν οι ιδανικές. Ωστόσο, όπως είχε δηλώσει και ο Αντώνης Θάνος, η ομάδα έχει μάθει να ζει με αυτά…Για τον αυριανό αγώνα δεδομένη είναι η απουσία του Τόνι Κοβάσεβιτς, καθώς μπορεί ο Κροάτης ακραίος να γλίτωσε τα χειρότερα στον τραυματισμό του την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όλη την εβδομάδα ακολούθησε θεραπεία. Οι άνθρωποι του Φοίνικα δεν θέλουν να βιαστούν και να ρισκάρουν με την περίπτωσή του και στόχος είναι ο αθλητής να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες.

Ο άλλος πονοκέφαλος για τον Χρήστο Πάτρα ακούει στο όνομα Γκαράς, καθώς ο Έλληνας λίμπερο έχει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και η συμμετοχή είναι αμφίβολη. Μιλώντας στο volleyleague.gr για τον αυριανό αγώνα, ο τεχνικός του Φοίνικα δήλωσε: «Η ομάδα μου είχε μεγάλη καταπόνηση στον αγώνα με τον Εθνικό. Αυτό φάνηκε σε όλους τους παίκτες. Με προβληματίζουν οι περιπτώσεις του Γκαρά και του Κοβάσεβιτς. Ο Ηρακλής δείχνει σκαμπανεβάσματα αλλά είναι ομάδα με νέους παίκτες, είναι πολύ ενθουσιώδης και αυτό την κάνει απρόβλεπτη. Έχει στη σύνθεση του τα αγαπημένα μου παιδιά Τζιουμάκα, Εφραιμίδη που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο δράσης. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αν το κερδίσουμε θα έχουμε κάνει την ολική επαναφορά».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η αποστολή του Ηρακλή αναμένεται στη Σύρο αύριο το πρωί. Η ψυχολογία είναι πολύ καλή, καθώς το συγκρότημα του Αντρέι Κράβαρικ προέρχεται από την πολύ σημαντική νίκη επί του Παμβοχαϊκού. Προβλήματα πάντως αντιμετωπίζει και ο τεχνικός του Γηραιού, καθώς ο κεντρικός Χατζηπαραδείσης έχει ενοχλήσεις στον ώμο και ο πασαδόρος Νοβοσέλατς στο γόνατο με την συμμετοχή και των δύο να είναι αμφίβολη.

Πλούσια προϊστορία με αποκορύφωμα τους περσινούς τελικούς

Δια πυρός και σιδήρου είχε περάσει η ομάδα μας από τη Μίκρα στον αγώνα του πρώτου γύρου, αφού είχε επικρατήσει δύσκολα με 2-3 σετ (25-22, 17-25, 25-21, 20-25, 13-15), επιστρέφοντας έστω και δύσκολα στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Challenge Cup. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Κράουζε, ενώ είχαν ξεχωρίσει σε απόδοση οι Λάππας, Κουρνέτας και Γκαράς.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι πλούσια, με αποκορύφωμα φυσικά τους περσινούς τελικούς. Σε σύνολο 11 αγώνων στην Α1 κατηγορία ο Ηρακλής έχει οριακό προβάδισμα (έξι νίκες έναντι πέντε του Φοίνικα), ενώ έχει πάρει και ένα παιχνίδι στα χαρτιά, τον περσινό πέμπτο τελικό που δεν διεξήχθη ποτέ λόγω των γνωστών γεγονότων στη Μίκρα… Αναφορικά με την προϊστορία των αγώνων στη Σύρο, η ομάδα μας μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες σε πέντε ματς.

Την πρώτη χρονιά του “πειρατικού” στην Α1 (2008-2009) ο Γηραιός είχε περάσει νικηφόρα με 3-1 σετ από τη Σύρο, ωστόσο στον 2ο γύρο ο Φοίνικας είχε πανηγυρίσει μία ιστορική νίκη με 3-0 σετ μέσα στη Θεσσαλονίκη. Την επόμενη σεζόν (2009-2010) η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πανηγυρίσουν δύο εύκολες νίκες με 3-0 σετ.

Και φτάνουμε στην περσινή χρονιά όπου οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες έξι φορές. Αρχικά, για την κανονική περίοδο ο Ηρακλής επικράτησε στη Μίκρα με 3-1 σετ και ο Φοίνικας απάντησε στον 2ο γύρο στη Σύρο με 3-0 σετ. Οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους στους τελικούς, με τον Γηραιό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Στα δυο πρώτα παιχνίδια στη Μίκρα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πήραν ισάριθμες νίκες με 3-1 και 3-0 σετ. Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι το πρωτάθλημα θα τελείωνε στη Σύρο, το “πειρατικό” έδειξε τεράστια αποθέματα ψυχής και πάθους και αφού κατάφερε με 3-2 σετ να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του τίτλου, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση (3-0 σετ) έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-2. Το πέμπτο ματς, όπου η ομάδα μας πήγαινε με ψυχολογία στα ύψη και έδειχνε ικανή να ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς η Μίκρα θύμιζε… ζούγκλα! Το παιχνίδι ορίστηκε για 15 μέρες αργότερα με την διοίκηση του Φοίνικα να αποφασίζει να μην κατέβει και τον Ηρακλή να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στα χαρτιά…

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares