Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 13:25

Στις 19:00 το ντέρμπι των Κυκλάδων

Το σαββατιάτικο ντέρμπι στο ΔΑΠΠΟΣ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Νάξο κάνει δικαιολογημένα την καρδιά της 5ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών να χορεύει σε… νησιώτικους ρυθμούς, μολονότι από το πρόγραμμα δεν λείπουν κι άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στη… στερία.

Μετά τις φιλικές “μπαλιές” που αντάλλαξαν πριν λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο του τουρνουά “Νομίκεια 2016” της Σαντορίνης, ΑΟ Θήρας και Πανναξιακός Α.Ο.Ν βρίσκονται πλέον σε θέσεις… μάχης για την πρώτη φετινή ναυμαχία των Κυκλάδων.

Η περσινή φιναλίστ του Απόστολου Οικονόμου θέλει με τον κόσμο στο πλευρό της τη νίκη για να “ρεφάρει” το χαμένο τρίποντο στα δυο τελευταία ματς με Ελπίδα και Μακεδόνες και να τονώσει το ηθικό της, μειώνοντας παράλληλα την απόσταση από την κορυφή. Ασφαλώς η ομάδα της Σαντορίνης, χωρίς την Γερμανίδα Μπρίνκμαν, εμφανίζει ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με εκείνο της ομάδας που “έγραψε” πέρυσι ιστορία, καθώς πλέον “όπλο’ της Θήρας είναι η ομαδικότητα και όχι το “άτομο” που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες της. Αυτό περιμένει να δει αύριο από τις αθλήτριές του ο τεχνικός κ. Οικονόμου, που δουλεύει σκληρά με την βοήθεια της διοίκησης για να κρατήσει την ομάδα του στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ, κάτι που μέχρι στιγμής με μόλις μία ήττα σε 4 ματς φανερώνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Για αυτό και όπως τονίζει η αρχηγός Νίκη Μουντάκη, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς.

«Το αυριανό ματς αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε το τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων. Θεωρώ ότι ο Πανναξιακός είναι φορμαρισμένος σε αυτή την αρχική φάση του πρωταθλήματος. Η βδομάδα που πέρασε για την ομαδα μου ήταν δύσκολη με δυο όχι τόσο καλές εμφανίσεις απέναντι σε Ελπίδα και Μακεδόνες. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Είναι πλεονέκτημα το ότι παίζουμε στην έδρα μας γιατί θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες με κοινό στόχο, σίγουρα θα γίνει ενα καλό παιχνίδι και αυτός που το θέλει περισσότερο και το δείξει μέσα στο γήπεδο, θα κερδίσει».

Από την πλευρά της Νάξου, η ομάδα του Γιώργου Ρούση, αν και λόγω διαφόρων συνθηκών ξεκίνησε τελευταία από όλες τις αντιπάλους της την προετοιμασία της, μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει και τις καλύτερες προσδοκίες του πιο αισιόδοξου φιλάθλου του. Το καμάρι του νησιού, που με πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του, φιγουράρει αήττητο στο κεφαλόσκαλο της βαθμολογίας, δείχνει ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και κυρίως χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Με τη σωστή διαχείριση του πολύ καλού ντόπιου και ξένου έμψυχου υλικού από τον προπονητή,  την σοβαρή διοικητική καθοδήγηση του προέδρου, Γιώργου Γιαννάκη και τη στήριξη του κόσμου του, ο Πανναξιακός βάζει ψηλά και φέτος τον πήχη και σίγουρα μία νίκη επί του έτερου Κυκλαδίτη, Α.Ο Θήρας πέρα από το γόητρο και το αήττητο σερί, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την “ψαλίδα” της διαφοράς από τους αντιπάλους του.

Η κορυφαία παίκτρια της ομάδας Σία Τοτσίδου ανέφερε σχετικά με το κυκλαδίτικο ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι μετάξύ δυο ομάδων με παρόμοιους στόχους γι’ αυτό έχει και ενδιαφέρον. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε ιδιαίτερο άγχος, έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα που θέλουμε να συνεχιστεί. Είμαστε έτοιμες, έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι όπως κάνουμε σε κάθε αγωνιστική».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενονται και οι κόντρες στο φιλε των Μεταξά (Α.Ο Θήρας)-Οικονομίδου (Παναξιακός) απέναντι στις μέχρι πέρυσι συμπαίκτριες τους.

Πηγή: volleyplanet.gr

549f0295c62fcfbcb94b08c1e2347ad8_XL.jpg

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ήττα «σοκ» για τον ΑΟ Θήρας Το ντέρμπι στον ΑΟ Θήρας »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares