Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 13:49

Ισοπαλία και under 2.5 στο γερμανικό εμφύλιο

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για το 2013 θα λύσουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και τις... προσωπικές τους διαφορές.

Αυτό γιατί αμφότερες προέρχονται απο τη Γερμανία και η αντιπαλότητά τους κρατά απο πολύ παλιά. Μπάγερν Μονάχου εναντίον Ντόρτμουντ στο ανακαινισμένο «Γουέμπλεϊ» και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο άρχισαν ήδη να δίνουν τα προγνωστικά τους και να προετοιμάζονται για το πρώτο σφύριγμα του Ιταλου ρέφερι Αντρέα Ριτζόλι. Την κλασσική ώρα (21:45) μέσω του ποδοσφαίρου οι γερμανοί θα καταφέρουν ό,τι δεν μπόρεσαν με τον πόλεμο. Να κατακτήσουν την Αγγλία. Το «Γουέμπλεϊ» θα γεμίσει με γερμανικές σημαίες και θα φολοξενήσει μία μάχη όμως διαφορετική από τις άλλες. Έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που μας υπόσχεται πλούσιο θέαμα, πάθος, δύναμη, εναλλαγή συναισθημάτων και δράση. Τέσσερις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μπάγερν (και πέντε χαμένους τελικούς), έναντι μίας της Ντόρτμουντ. Αν χάσουν σήμερα οι Βαυαροί, θα γίνουν οι μοναδικοί με έξι χαμένους τελικούς! Αντίθετα αν κερδίσουν θα πιάσουν στην 3η θέση της λίστας τη Λίβερπουλ. Ο σημερινός είναι μόλις ο τέταρτος «εμφύλιος» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τις Ισπανία (Ρεάλ-Βαλένθια 2000), Ιταλία (Μίλαν-Γιουβέντους 2003) και Αγγλία (Μάντσεστερ-Τσέλσι 2008). Σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συνολικά όμως έχει ξαναυπάρξει γερμανικός «εμφύλιος» και ήταν το Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ (η κούπα στην πρώτη με διπλούς τελικούς) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

 

Οι Βεστφαλοί έφτασαν στον τελικό με την αξία τους αποκλείοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τους ομίλους κιόλας εξάλλου όπου τερμάτισαν πάνω από τη Ρεάλ και πέταξαν εκτός την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, είχαν δείξει ότι... κάτι ωραίο ετοιμάζουν ο 46χρονος τεχνικός και τα «μωρά» του. Για τον αποψινό τελικό πάντως υπάρχει μία εξαιρετικά σημαντική απουσία και αυτή δεν είναι άλλη από τον Μάριο Γκέτσε. Ο νεαρός μέσος που απ' την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της σημερινής της αντιπάλου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει απ' τον επαναληπτικό με τη Ρεάλ κι έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Σχετικά με τα πλάνα του Κλοπ, οι δύο σκέψεις του για να καλύψει το κενό του Γκέτσε, είναι από τη μία (το πιο πιθανό σενάριο) να τοποθετήσει στα αριστερά τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς και να φέρει σε ρόλο δεκαριού τον Μάρκο Ρόις κι από την άλλη να βάλει στην 11άδα τον Νούρι Σαχίν. Στο δεύτερο πλάνο ο Τούρκος πηγαίνει στα κεντρικά χαφ μαζί με τον Μπέντνερ, στέλνοντας έτσι τον Γκουντογκάν πιο μπροστά, σαν επιτελικό.

Η πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Βαϊντενφέλερ - Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς - Μπέντνερ, Γκουντογκάν - Γκρόσκροϊτς, Μπλαζικόφσκι, Ρόις - Λεβαντόφσκι.

 

Από την άλλη πλευρά, η στιγμή που εδώ και οχτώ μήνες -από τον περασμένο Σεπτέμβριο- περίμενε ο πρώτος μέχρι και τον τελευταίο από το στρατόπεδο των Βαυαρών έφτασε. Δεν είναι μυστικό ότι ο μεγάλος φετινός στόχος δεν ήταν άλλος -εκτός φυσικά από την κατάκτηση της "σαλατιέρας"- η επιστροφή της στην κορυφή (Έβερεστ το χαρακτήρισε ο Κλοπ) του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Η πίκρα εξάλλου από το περσινό κάζο της Τσέλσι, μέσα μάλιστα στο Μόναχο ήταν μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα πείσμωσε τους πάντες ενόψει της φετινής χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν πολλοί αυτή που περίμεναν πως η Μπάγερν θα έφτανε να προκαλεί τον φόβο και τον τρόμο σε κάθε αντίπαλο. Στην αρχή μιλούσαν οι περισσότεροι απλά για ένα φορμάρισμα, στη συνέχεια όμως γινόταν αντιληπτό που είχαμε να κάνουμε με ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Εξωπραγματικές νίκες στην Bundesliga (βλ. 9-1 με Αμβούργο), μόλις μία ήττα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η χαρκατηριστική άνεση με την οποία απέκλεισε τη Γιουβέντους.

 

Βεβαίως το αποκορύφωμα δεν ήταν άλλο από όσα αντικρίσαμε όλοι στα ημιτελικά. Πρόκειται ίσως για την πιο εύκολη πρόκριση που είχε ποτέ ομάδα συνολικά στο δρόμο για τον τελικό. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα στα καλά της, δεν έκανε τα όσα... εξωπραγματικά είδαμε από τους Βαυαρούς κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

 

Φυσικά θα είναι και μία ιδιαίτερη στιγμή για τον Γιουπ Χάινκες, ο οποίος παρουσιάστηκε εμφανώς συγκινημένος στη συνέντευξη Τύπου. Το αποψινό άλλωστε θα είναι το προτελευταίο ματς στον πάγκο τους (είναι και ο τελικός Κυπέλλου με την Στουτγάρδη) και βέβαια εφόσον καταφέρει σήμερα να κατακτήσει με την Μπάγερν το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 12 χρόνια, αποτελεί σίγουρα ένα ερωτηματικό το τι μπορεί να κάνει ο διάδοχος του, που είναι γνωστό εδώ και καιρό πως θα είναι ο Γκουαρντιόλα.  Σχετικά με τον τρόπο που θα παραταχθεί η Μπάγερν, ο Χάινκες έχει μάθει να ζει χωρίς τον Κρόος, βάζοντας στη θέση του τον Ρόμπεν κι έτσι ο Μίλερ περνάει σε πιο κεντρικό ρόλο. Πολύ δύσκολα θα δούμε κάποια έκπληξη, με μοναδικό ίσως ερωτηματικό στον παρτενέρ του Ντάντε στα στόπερ. Σε περίπτωση που μείνει εκτός ο Μπόατενγκ, τότε ο Φαν Μπούιτεν θα πάρει τη θέση του.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Νόιερ - Λαμ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ - Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ - Μίλερ, Ριμπερί, Ρόμπεν - Μάντζουκιτς.

 

Εμείς θα πάμε με την ισοπαλία καθώς πιστεύουμε πως η διαφορά δυναναμικότητας των δύο αντιπάλων δεν είναι τόσο μεγάλη δεν ειναι τοσο μεγαλη που να δικαιολογει τις υψηλοτατες αποδοσεις στην Ντορτμουντ και στην ισοπαλια. Η ψυχολογία που υπάρχει σε έναν τελικό, το πάθος, η συντήρηση δυνάμεων και το άγχος θεωρούμε πως θα επιδράσουν και στο θέαμα. Για αυτό εκτός απο το «Χ» που προσφέρεται σε απόδοση 4.20, πάμε και με το under 2.5 σε απόδοση 2.15.

 

Κατά τα άλλα χθες έκανε πρεμιέρα η 2η κατηγορία της Βραζιλίας και σήμερα συνεχίζεται κρύβοντας αρκετές εκπλήξεις. Έτσι κρατάμε το Χ2 της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε κόντρα στηνΠαλμέιρας σε απόδοση 2.20, το «Διπλό» Draw No Bet της Μπαγκαντίνο απέναντι στηνΤζόινβιλ που πληρώνει 2.60. Συνεχίζουμε με το Χ2 της Αμέρικα Νατάλ απέναντι στηΦιγκεϊρένσε που προσφέρεται στο 2.10 και με το Χ2 της Παράνα με αντίπαλο την Α Μπε Σε Νατάλ. Στα Μονά τέλος πάμε με ένα σημείο από τη Α’ Βραζιλίας που αρχίζει σήμερα. Συγκεκριμένα επιλέγουμε τον «Άσσο» της Βάσκο με αντίπαλο την Πορτουγκέσα σε απόδοση 1.71.

 

Στο Μπάσκετ τα πλέι οφ σε Γερμανία και Ιταλία συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Σήμερα ο tipster μας έχει ξεχωρίσει δύο σημεία. Αρχικά πάμε με το +6.5 της Όλντενμπουργκ κόντρα στην Ουλμ σε απόδοση 1.97 και με το -4 της Βαρέζε κόντρα στη Σιένα σε απόδοση 1.81.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.com και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα Προγνωστικά της ημέρας σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis, παρακολουθείστε την εξέλιξη των αγώνων μέσω τουLivescore και ενημερωθείτε για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares