Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 16:47

Αυτά που πρέπει να ξέρετε στο ξεκίνημα της Superleague 2024/25

Ο Αύγουστος δεν είναι πλέον ο αδιάφορος ποδοσφαιρικά μήνας της παιδικής μας ηλικίας.

Τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών κυπέλλων συλλόγων, η πρεμιέρα των μεγάλων πρωταθλημάτων και πλέον και η έναρξη της δικής μας Σούπερ Λιγκ, δίνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στη δράση και στο στοίχημα.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει φέτος νωρίτερα από ποτέ. Αν όλα πάνε καλά φυσικά και δεν έχουμε πάλι απρόοπτα με διαμάχες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τη διαιτησία και ότι άλλο προκύψει. Με το στομάχι ακόμα γεμάτο από το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου και τις παραλίες γεμάτες, η αγαπημένη λίγκα των Ελλήνων θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου.

Αλλαγές στη διαιτησία

Ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ δεν άντεξε την πίεση του Ελληνικού πρωταθλήματος. Όχι ότι έκανε θαύματα την προηγούμενη σεζόν! Το Ελληνικό πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε για μια ακόμα σεζόν από διαμαρτυρίες, μέτριες διαιτησίες, αμφιλεγόμενους ορισμούς στα μεγάλα ματς και εισαγωγή ταλέντων από άλλες χώρες, που όμως μόνο σταθερότητα και κύρος δεν έφεραν στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Γάλλος Στεφάν Λανουά, πλαισιωμένος από έναν Ιταλό και έναν Ισπανό, θα κάτσει φέτος στην «ηλεκτρική καρέκλα» του αρχιδιαιτητή. Μάλιστα, είναι και οι τρεις προσωπικές προτάσεις του Ρομπέρτο Ροσέτι, του περίφημου αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ. Που έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν τις ανησυχίες του για την κατάσταση της διαιτησίας στη χώρα μας.

θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης πως δεν υπάρχει Goal Line Technology και Auto VAR στο φετινό πρωτάθλημα. Παρόλο που οι ομοσπονδίες εξέτασαν το ενδεχόμενο, και έφτασαν κοντά στη λήψη της σχετικής απόφασης, τελικά την απέρριψαν. Εξαιτίας του αυξημένου κόστους που δεν ήθελαν να επωμιστούν οι ομάδες.

Αλλαγές στη δομή της διοργάνωσης

Όσοι ασχολούνται με το στοίχημα Superleague θα θέλουν να γνωρίζουν επίσης και τις αλλαγές στη μέθοδο διεξαγωγής στη λίγκα. Καθώς αυτή θα επηρεάσει σημαντικά όσους παίζουν μακροχρόνια στην αρχή της σεζόν, under/over σε νίκες και γκολ, κατάταξη ομάδων κλπ.

Από τη σεζόν 2024-25 θα έχουμε 14 ομάδες, οι οποίες μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου θα εμπλέκονται σε τρία μίνι τουρνουά:

Θέσεις 1-4: Play – Offs για πρωταθλητή και Ευρωπαϊκές θέσεις

Θέσεις 5-8: Play – Offs για το 5ο Ευρωπαϊκό εισιτήριο

Θέσεις 9-14: Play – Outs για τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ομάδες στα Play Offs των θέσεων 5 ως 8 θα εισέλθουν στο μίνι αυτό τουρνουά με τους βαθμούς τους διαιρεμένους δια δύο. Μια καινοτομία που ίσως δυσκολέψει τα πράγματα και για τους φίλους του στοιχήματος. Βλέπουμε πως αρκετές εταιρίες έχουν ήδη ανεβάσει αγορές για την τελική κατάταξη των ομάδων. Για εμάς θα ήταν συνετό να κάνει κάποιος προβλέψεις μόνο για την κανονική διάρκεια, αφού τα πλέι οφ θα είναι πιο περίπλοκη υπόθεση.

Ποινές στην αρχή της σεζόν

Το καλοκαίρι του 2024 δεν έκρυβε μόνο αγωνιστικές συγκινήσεις. Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το δικαστικό δράμα του Άρη, στην προσπάθεια της διοίκησής του να αποφύγει την τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που είχε «εισπράξει» για τα πεπραγμένα παικτών και παραγόντων της ομάδας μετά τη λήξη του τελικού κυπέλλου. Ύστερα από αρκετές ημέρες δικαστικής διαμάχης, ο Άρης αθωώθηκε και θα αγωνιστεί κανονικά με οπαδούς στα δύο πρώτα ματς της Superleague 2024/25 (απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό).

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως η λίγκα δε συγχώρησε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο τέλος της περσινής σεζόν. Οι δύο ομάδες, παρόλο που προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή, θα κάνουν ντεμπούτο στη σεζόν χωρίς κόσμο. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο άδειο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης στις 17 Αυγούστου, ενώ λίγη ώρα αργότερα η ΑΕΚ θα δει άδειες τις κερκίδες της Αγιάς Σοφιάς στο ματς απέναντι στον ΟΦΗ.

Με δεδομένη την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής, τις ακριβές μεταγραφές και το ενδιαφέρον του ίδιου του αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ για το επίπεδο της επόπτευσης των αγώνων, όλα προμηνύουν ένα πρωτάθλημα ακόμα πιο συναρπαστικό από το περσινό. Μένει να δούμε αν οι μεγάλες προσδοκίες από την φετινή Superleague θα επαληθευτούν.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares