Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 01:31

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στην παραδοσιακή περίοδο διεξαγωγής του από το 2025

Έπειτα από τέσσερα χρόνια προσαρμογής σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες που αναπόφευκτα επηρέασαν το χαρακτήρα του αγώνα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2025 επιστρέφει στην περίοδο που διαχρονικά το χαρακτήρισε, στο καλοκαίρι.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ενέκρινε το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2025, με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον έβδομο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 26-29 Ιουνίου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα. Αυτό όμως αποτελούσε πάντα ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ταυτότητας του αγώνα, που καθιερώθηκε ως μία πρωτόγνωρη μίξη σκληρών οδοστρωμάτων και ζέστης. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα το καλοκαίρι ήρθε έπειτα από επιθυμία των οργανωτών, με στόχο τη διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της παράδοσής του στη σύγχρονη εποχή των Ράλλυ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας για το 2025 δήλωσε:
«Οι κατά γενική ομολογία άρτιες διοργανώσεις των περασμένων ετών αποτέλεσαν τη βάση, ώστε από θέση ισχύος πλέον και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να πετύχουμε τη διεξαγωγή του αγώνα στην παραδοσιακή ημερομηνία του, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τουλάχιστον μέχρι και το 2027!
Στόχος μας για το μέλλον είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκινήτου αθλητισμού, συνδυάζοντας τις προοπτικές εξέλιξης με την τεράστια παράδοσή του και με την επικοινωνία καλών πρακτικών για την οδική ασφάλεια.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι εργάζονται για τον εθνικό μας αγώνα».

Το Πρωτάθλημα του 2025 θα είναι το μεγαλύτερο από το 2008, με 14 γύρους. Στο ημερολόγιο έχουν προστεθεί η Ισπανία, η Παραγουάη και η Σαουδική Αραβία, με το σύνολο των αγώνων να περιλαμβάνει όλες τις επιφάνειες - πάγο, χιόνι, χώμα, άσφαλτο και έρημο.
Η αρχή -παραδοσιακά- θα γίνει από το Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στην πορεία το WRC θα επισκεφθεί την Αφρική, την Ασία, ξανά την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, προτού ρίξει αυλαία στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, καινοτομία για το θεσμό θα αποτελέσει ο αγώνας στις Κανάριες Νήσους, σηματοδοτώντας την επιστροφή του WRC στην Ισπανία μετά από διετή διακοπή. Η Εσθονία επιστρέφει στο ημερολόγιο μετά από ένα χρόνο διακοπής, ενώ από τη βόρεια Ευρώπη το WRC θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του πλανήτη για το ντεμπούτο του στην Παραγουάη στα τέλη Αυγούστου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη πρώτη του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας όπου κάθε μία από τις τρεις ημέρες θα «τρέχει» σε ξεχωριστό έδαφος.

Ημερολόγιο WRC 2025

wrc 2025

WRC 2025 map

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares