Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 11:09

Ρεκόρ Ευρώπης στην άρση βαρών από την 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη και 5 πανελλήνια ρεκόρ

Eνα ρεκόρ Ευρώπης και πέντε πανελλήνια ρεκόρ από κορίτσια σε μικρές κατηγορίες ήταν ο απολογισμός της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών στο Λιτόχωρο, αποδεικνύοντας ότι το άθλημα των δυνατών έχει λαμπρό μέλλον. Το ρεκόρ Ευρώπης κατέρριψε η 15χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Στρατουδάκη που συνεχίζει να επιδεικνύει το τεράστιο ταλέντο της.

Στο αρασέ της κατηγορίας των 49 κιλών, σήκωσε 71 κιλά που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης. Το προηγούμενο κατείχε η ίδια, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων και Νεανίδων που έγινε τον Ιούλιο στο Κισινάου της Μολδαβίας, με 70 κιλά.

Φυσικά, τα 71 κιλά της Στρατουδάκη αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων. Η 15χρονη σπουδαία πρωταθλήτρια, σήκωσε 88 κιλά στο αρασέ και ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 158 κιλά στο σύνολο, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια.

«Πάντα είναι ωραίο όταν πετυχαίνεις ρεκόρ. Στο αρασέ τα πήγα καλά, αλλά όχι όσο θα ήθελα, στο ζετέ ένιωσα μία ενόχληση και δεν μπόρεσα να είμαι το ίδιο δυνατή. Συνεχίζουμε δυνατά το 2024», είπε η Μαρία Στρατουδάκη που μέσα στο 2023 έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κορασίδων.

Τρία πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων πέτυχε η Παρασκευή Καραθανάση του Πύρρου Γλυφάδας στην κατηγορία των 55κ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Στο αρασέ σήκωσε 75 κιλά, στο επολέ ζετέ 92 κιλά και στο σύνολο έφτασε τα 167 θριαμβεύοντας στην κατηγορία της.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares