Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 13:52

Γιώργος Φώσκολος: «Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι χάρηκα που δεν ανέβηκε στη Γ' Εθνική η Ελλάς Σύρου»

H φετινή αγωνιστική σεζόν για τον Γιώργο Φώσκολο είχε αρκετές ιδιαιτερότητες...

Η βασικότερη όλων ήταν ότι αν και βρέθηκε πάλι σε προεδρικό θώκο (σ. σ. του Αίαντα Σύρου) δεν διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή Κυκλάδων, όπως όλες τις προηγούμενες φορές, αφού η ομάδα του αγωνίστηκε στη 2η κατηγορία του νομού.

Για τον ίδιο βέβαια όπως λέει δεν ήταν φέτος αυτοσκοπός η πρωτιά στις Κυκλάδες αλλά κάτι άλλο. «Επέστρεψα στον χώρο του ποδοσφαίρου γιατί ήθελα να ασχοληθώ με τις Ακαδημίες του Αίαντα, που είναι άρτια οργανωμένες και να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη ταλέντων από τη Σύρο ώστε να πλαισιώσουν σε λίγα χρόνια την αντρική ομάδα του Συλλόγου. Νομίζω ήρθε η ώρα να παίξουν παιδιά από τη Σύρο και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιπλέον ήθελα να βοηθήσω ανθρώπους με τους οποίους είμαι φίλος όπως ο προπονητής και διευθυντής των Ακαδημιών Γιώργος Ρούσσος και ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας. Δυο άνθρωποι που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο της Σύρου και των Κυκλάδων» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Φώσκολου.

347260176 779212823842745 3603004198163730852 n

Ο ισχυρός άντρας του Αίαντα σχολίασε και το επίπεδο που υπάρχει στο αντρικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων δηλώνοντας απογοητευμένος από την πτώση του επιπέδου που υπάρχει. «Συγκρίνοντας με το 2017 όταν ο Α,Ο. Σύρου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής θα έλεγα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. Τότε εκτός από τον Α.Ο.Σ. υπήρχαν δυο πολύ δυνατές ομάδες της Σαντορίνης (Θύελλα και Λάβα), ένα πανίσχυρος Α.Ο. Μυκόνου και ένας πολύ δυνατός Πανναξιακός. Τα τελευταία χρόνια τι βλέπουμε; Μια και μόνο ομάδα δηλαδή την Ελλάς Σύρου να θέλει να πάρει το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες ομάδες να τους είναι αδιάφορος ο τίτλος του πρωταθλητή. Μοιραία αυτό ρίχνει το επίπεδο. Ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό για να δούμε πιο δυνατά και ανταγωνιστικά παιχνίδια στα νησιά μας.»

Ο Γιώργος Φώσκολος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 2η αποτυχημένη προσπάθεια της Ελλάς Σύρου να ανέβει μέσω των μπαράζ στη Γ' Εθνική. «Κάποιοι νομίζουν ότι χάρηκα που δεν ανέβηκε η Ελλάς! Πραγματικά δεν ισχύει αυτό. Έχω περάσει από τη θέση παράγοντα που διεκδικεί άνοδο σε Εθνική Κατηγορία και κατανοώ απόλυτα τον αγώνα που έδωσαν οι παράγοντες της Ελλάς. Ήταν και τα δυο χρόνια αξιέπαινη η προσπάθειά τους, όμως με την εμπειρία μου έχω να πω ότι έκαναν πολλά λάθη. Ειδικά φέτος η άποψή μου είναι ότι η άνοδος χάθηκε στο ματς με τον Ηλυσιακό. Δεν εννοώ το αγωνιστικό κομμάτι που η ομάδα της Αθήνας ήταν πολύ καλή. Εννοώ τα όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου που στοχοποίησαν την Ελλάς.»

347265531 779212837176077 4377896551932811049 n

Ο πρόεδρος του Αίαντα στο σημείο αυτό σχολίασε και το επίπεδο του μπάτζετ που σύμφωνα με πληροφορίες δαπάνησε η Ελλάς Σύρου τη φετινή χρονιά. «Κουμάντο στην τσέπη άλλων δεν θα κάνω, όμως αυτό που με χαροποιεί ως Γιώργο Φώσκολο είναι ότι πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες μου έχουν πει ότι με πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά που έχουν ακουστεί ότι έδωσε η Ελλάς θα μπορούσα εγώ με την εμπειρία μου, να είχα φτιάξει μια ομάδα που να είχε πάρει το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική. Δεν έχω πρόβλημα να αποκαλύψω ότι μου το είπαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ακόμα και παίκτες της Ελλάς. Αυτό αποτελεί μια αναγνώριση για εμένα σε ό,τι αφορά την αποδοχή που έχω ως ποδοσφαιρικός παράγοντας!»

Η απονομή του τίτλου στον Αίαντα Σύρου (pics-vid)

Τέλος ο Γιώργος Φώσκολος αποκάλυψε και τα σχέδιά του για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. «Αν και του χρόνιου ο Αίας Σύρου θα αγωνιστεί στην Α' κατηγορία δεν έχω αποφασίσει. αν θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι ένα χόμπι. Άλλωστε η ζωή μου τον χειμώνα είναι πλέον περισσότερο στην Αθήνα για επιχειρηματικούς λόγους αλλά και για δημόσιες σχέσεις. Θα ακούσω και τις απόψεις των υπολοίπων παραγόντων του Αίαντα και θα αποφασίσω για τους στόχους της επόμενης αγωνιστικής σεζόν...»

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares