Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 11:26

Κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων στη Σύρο

Κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων αποκτά η Σύρος μετά από επίμονες ενέργειες και αγώνες του Σκοπευτικού Συλλόγου Σύρου.

Μάλιστα προ ημερών ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μιχάλοβιτς κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σύρου Ερμούπολης τον πλήρη φάκελο για την αδειοδότηση του κλειστού σκοπευτηρίου αεροβόλων όπλων, εμβαδού 10τμ στο χωριό Βήσσας, με αριθμό πρωτοκόλλου 1779/24/01/΄23, κρατώντας αυτή τη στιγμή στα χέρια του την πολυπόθητη άδεια.

Να σημειωθεί πως παράλληλα ολοκληρώνεται και ο φάκελος για το ανοικτό σκοπευτήριο πήλινου στόχου και μικρών πυροβόλων όπλων, προκειμένου να ακολουθήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης που απαιτούνται, έτσι ώστε η κοινωνία του νησιού να αποκτήσει δύο νόμιμους αθλητικούς χώρους στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι θα εντρυφήσουν στον απίστευτο κόσμο της σκοποβολής.

«Ο Σκοπευτικός Όμιλος Σύρου είναι ένα ερασιτεχνικό, αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1989, λίγο μετά την έλευση του γιατρού Μιχάλη Καζαμία, ο οποίος μεγάλωσε με την ιδέα της σκοποβολής τόσο στη γενέτειρα του Κύπρο, όσο και αργότερα ως φοιτητής στην Αγγλία» δηλώνει στο «Λ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Βασάλος, υπογραμμίζοντας πως η Συριανή φίλοπλος κοινωνία, όντας γεμάτη καλούς σκοπευτές, αγκάλιασε την ιδέα και το ταξίδι του ολυμπιακού αθλήματος της σκοποβολής ξεκίνησε να γίνεται πλέον οργανωμένα.

«Πέρασε καιρός και η άκαρπη αναζήτηση αθλητικού χώρου κούρασε τα μέλη και ατόνησε η όλη προσπάθεια, σε σημείο που από το 1992 μέχρι το 2018 ήταν ένα σωματείο σε αργία» λέει, συνεχίζοντας και προσθέτει: «Μια παρέα με αγάπη στη σκοποβολή και με όραμα να αφήσουμε στους επόμενους ένα έργο υποδομής, «σηκώσαμε τα μανίκια» και ξυπνήσαμε τον κοιμώμενο γίγαντα με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρωτοδικείο, αρχαιρεσίες, τακτοποίηση οικονομικών, εγγραφή εκ νέου στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και στη Γ.Γ.Α., δημιουργία φακέλου στη Περιφέρεια και φυσικά, εγγραφές μελών! Έχουμε μετρήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συριανή ύπαιθρο και τον αστικό ιστό του νησιού, αναζητώντας τόσο έναν κλειστό χώρο για τα αεροβόλα, όσο και έναν υπαίθριο για τα πυροβόλα. Οι κόποι και οι προσπάθειές μας έδωσαν καρπούς κι αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στα χέρια μας έναν αδειοδοτημένο, χαρακτηρισμένο αθλητικό χώρο ως κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων 10μ στο χωριό Βήσσας, το οποίο είναι μισθωμένο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και έναν υπαίθριο χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων στη θέση Κοράκι, του οποίου ο φάκελος ολοκληρώνεται για να κατατεθεί στη Περιφέρεια προς έγκριση, τελική αδειοδότηση και να διαμορφωθεί ως υπαίθριο σκοπευτήριο πήλινου στόχου και πρακτικής σκοποβολής. Να τονίσω εδώ ότι το σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων θα δώσει λύση και στο χρόνιο πρόβλημα των Σωμάτων Ασφαλείας με τις προπονήσεις των στελεχών τους».

Ο Σύλλογος, πέρα από τον μεγάλο αριθμό μελών που τον στελεχώνουν, έχει στη δύναμή του αθλητές που με αξιώσεις διεκδικούν διεθνή πρωταθλήματα: «Στη δύναμή μας έχουμε εγγεγραμμένα 150 μέλη, εκ των οποίων τα 110 είναι αθλητές, άνδρες και γυναίκες εφοδιασμένοι με δελτία αθλητικής ιδιότητας και αρκετοί από αυτούς παρακολουθούν το αγωνιστικό καλεντάρι της ομοσπονδίας στο SKEET και το SPORTING» λέει ο κ. Βασάλος, προσθέτοντας: «Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω για έναν αθλητή μας, Στυλιανό Μπιζά, ο οποίος αγωνίζεται στη κατηγορία αεροβόλου τυφεκίου FIELD TARGET και την πρόσφατη συμμετοχή του, τον περασμένο Αύγουστο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιταλία δίπλα σε μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, φέροντας στο στήθος του τόσο το Ελληνικό εθνόσημο, όσο και αυτό του Ομίλου μας!»

Επιχειρώντας δε να προλάβει ενδεχόμενες ενστάσεις ως προς την φύση του συγκεκριμένου αθλήματος, τονίζει πως ένας σκοπευτής δεν έχει καμία διαφορά από ένα δρομέα, ένα τενίστα, έναν ακοντιστή, ή οποιονδήποτε άλλον αθλητή αφού όλοι έχουν τον ίδιο στόχο… να ανέβουν στο βάθρο και να γευθούν το γεμάτο ποτήρι της νίκης: «Τι κι αν κρατά ρακέτα, φοράει ειδικά παπούτσια, ή κρατάει ένα όπλο πυροβόλο ή αεροβόλο, όλοι ανήκουν στην ίδια μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού! Η Άννα Κορακάκη και οι μεγάλες χαρές που έχει δώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η μεγάλη νίκη του Νίκου Μαυρομάτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα skeet στο Μαρόκο την περασμένη εβδομάδα, είναι κατορθώματα αθλητών-σκοπευτών» λέει χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος δε σε γονείς, που ίσως διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, τους διαβεβαιώνει πως κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι πολλά, με τις οδηγίες από τους προπονητές να είναι ξεκάθαρες και να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια.
Ποια είναι όμως τα προαπαιτούμενα για να συμμετάσχει κάποιος στις δράσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου; «Σκοπευτής μπορεί να γίνει κάποιος από 8 χρονών, μέχρι 108+» λέει ο κ. Βασάλος και συνεχίζει: «Είναι ένα πολύ «φιλικό» άθλημα, αφού τα μόνα κριτήρια που είναι ζητούμενα είναι το καλό μάτι και η ψυχραιμία. Η φυσική κατάσταση, η ηλικία και το σωματικό βάρος, δεν παίζουν κανένα ρόλο. Μιλάμε για ένα ολυμπιακό άθλημα, το οποίο στο εξωτερικό τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης και έχει πολλούς θεατές και ένθερμους υποστηρικτές. Ο σκοπευτικός τουρισμός δε, είναι μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει να δουν σοβαρά ο Δήμος και η Περιφέρεια, αφού οι αθλητές που ακολουθούν αγωνιστικά το σπορ, είναι πολλοί και ενισχύουν τις κατά τόπους οικονομίες σε νεκρές περιόδους».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οικονομικά ο Όμιλος στηρίζεται στις εισφορές των μελών του, σε χορηγούς, σε κάποιες μικρές οικονομικές ανάσες που έχει πάρει από το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, καθώς και στην αναλογική διανομή κερδών του στοιχήματος που έκανε η Γ.Γ. Αθλητισμού στα εγγεγραμμένα μέλη της.

«Προχωράμε με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη και διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος της σκοποβολής, τη δημιουργία και τη συντήρηση των αθλητικών χώρων του σωματείου και, γιατί όχι, την ανεύρεση ενός νέου πρωταθλητή που θα κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Σκοπευτικός Όμιλος Σύρου είναι ένα αμιγώς Ερασιτεχνικό Αθλητικό Σωματείο. Τα μέλη μας είναι αθλητές με ταυτότητα της Γ.Γ. Αθλητισμού και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπερδέψει αυτή μας την ιδιότητά με οποιαδήποτε άλλη! Εκ μέρους του Δ.Σ. θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, αλλά και τους χορηγούς μας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα» καταλήγει.

Πηγή: logotypos.gr 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares