Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 21:07

Παραίτηση του αντιπροέδρου του Ν.Ο. Σύρου κ. Δημήτρη Τσιργή

Επιστολή παραίτησης από τη θέση Εφόρου Υδατοσφαίρισης και Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Δημήτρης Τσιργής.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί φίλοι,

Ανακοινώνω σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παραίτησή μου από τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Εφόρου Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου .

Οι λόγοι που με οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση είναι ιδιαιτέρως σοβαροί και σχετίζονται με τη μη έγκριση του κατατιθεμένου οικονομικού προϋπολογισμού του Τμήματος Υδατοσφαίρισης, έστω και με αμφιλεγόμενη οριακή δια ζώσης απαρτία, κατά τη 10η Συνεδρίαση του Σώματος της 3ης/09/2020.

Είμαι υποχρεωμένος να προβώ σ΄ αυτή την ενέργεια, αφού η καταψήφιση του οικονομικού προϋπολογισμού του τμήματος Υδατοσφαίρισης για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, αφενός μεν είναι ανεξήγητη και ατεκμηρίωτη, αφετέρου αποτελεί ευθεία πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Εφόρου. Ως γνωστόν ο Έφορος κάθε τμήματος παρέχει τις εγγυήσεις για τις εκτιμητικές προβλέψεις με στόχο τη λειτουργία της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.  Περαιτέρω, στην ανωτέρω δια ζώσης Συνεδρίαση, αποφασίστηκε ταυτόχρονα η αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας Υδατοσφαίρισης στην Αθήνα, απόφαση που ως δια μαγείας  - μετά την υποβολή της παραίτησής μου  -  εξαφανίστηκε από τα πρακτικά !!

Για την ακρίβεια, το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης δεν συνάδει ουδόλως με τις εκπεφρασμένες τοποθετήσεις των μελών. Πρόκειται για μια απίστευτη “αναδίπλωση” των παρευρισκομένων μελών, μπρος στο βάρος και τις επιπτώσεις αυτού του σχεδίου απαξίωσης του αθλήματος. Τα e-mail όμως που έχουν σταλεί, δυστυχώς «δεν σβήνονται». Ούτε τροποποιούνται κατά το δοκούν. Όπως δεν σβήνει και το κείμενο της παραίτησής μου, που προηγήθηκε της “ετεροχρονισμένης σύνταξης” των πρακτικών.

Αν αυτό το "ράβε - ξήλωνε" σημαίνει υπαναχώρηση, και ότι η Υδατοσφαίριση θα μείνει ενεργής, ας είναι και έτσι.. Οι άφατες διοικητικές μεθοδεύσεις όμως, είναι nolens volens καρφωμένες στα πρακτικά’” και πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του ιστορικού Ομίλου.

Ο κατατιθέμενος οικονομικός προϋπολογισμός του Τμήματος Υδατοσφαίρισης για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι εντέλει απολύτως ρεαλιστικός και ο κίνδυνος ολίσθησης εξαιρετικά περιορισμένος. Τα απολογιστικά στοιχεία εξάλλου της προηγούμενης διετίας μιλούν από μόνα τους και αποτελούν εχέγγυο για την εύρυθμη διοικητική και αθλητική λειτουργία του water polo στον παρόντα χρόνο.

Υπήρξα μέλος μιας ομάδας ατόμων στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου, που οραματίστηκε την εξωστρέφεια, την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του Ομίλου και τη διεθνή αναγνωρισιμότητα. Δεν εργαστήκαμε μόνο για την Υδατοσφαίριση, αλλά για το σύνολο των αθλητικών τμημάτων του Συλλόγου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τούτη τη δύσκολη στιγμή για εμένα, όλους τους συνεργάτες, τους αθλητές, του παλαιμάχους πολίστες και τους υποστηρικτές χορηγούς. Τέλος, ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης για τη διαχρονική τους οικονομική στήριξη, μέσω μεγάλων συνδιοργανώσεων ή/και νομίμων επιχορηγήσεων.

Χωρίς αυτούς, τούτος ο οικονομικός προϋπολογισμός δεν θα γινόταν ποτέ πράξη. Έμελλε σαφώς να είναι η τελευταία πράξη αυτού του 1ου μέρους του έργου. Και πάλι όμως, τους το οφείλω. Γιατί ανέδειξε τη διαφορά φιλοσοφίας (sic!!) μεταξύ των μελών του Δ.Σ του Ν.Ο Σύρου. Γιατί αυτή την ώρα δεν υπάρχει συμπόρευση. Αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι πικρή.

Καλώ τον κόσμο της Υδατοσφαίρισης Σύρου να βρίσκεται σε εγρήγορση, για τη μη διάλυση της ανδρικής ομάδας, έστω και την ύστατη ώρα. Για να μη διαλυθεί το ενεργό τμήμα του water polo του Ομίλου, που είχε επίσημη συμμετοχή σε Πανελλήνιο Εθνικό πρωτάθλημα εντός του 2020. Το Τμήμα Υδατοσφαίρισης, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1954 και χάρις στο οποίο, ο ΝΟΣ διατηρεί την αθλητική του αναγνώριση (ΙΡ 63) και το δικαίωμα ψήφου στην Κ.Ο.Ε.

Ελπίζω ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου να εξέλθει από την εσωστρέφεια, στην οποία τούτη την ώρα στροβιλίζεται.

Από τη δική μου πλευρά, θα συνεχίσω να προσφέρω, με τη διοικητική αθλητική εμπειρία που διαθέτω στο χώρο και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκ νέου, ότι μπορώ περισσότερο στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου και την Υδατοσφαίριση.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Τσιργής

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares