Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 14:36

Λάθος εάν υποτιμήσεις τον Πανναξιακό…

Λίγες ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή (16 Νοεμβρίου), φρόντισε να …κεράσει τεχνική ηγεσία, συμπαίκτες και κόσμο της ομάδας όταν με τους 16 πόντους που πέτυχε απέναντι στον Πανναξιακό κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Έσπερο με σκορ 85-60 και να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο για το σωματείο της Λαμίας στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ εθνικής.

Ο πρόλογος αυτός ανήκει στον Μάνθο Σοφογιάννη. Ο Λαμιώτης γκαρντ με μεγάλη διαδρομή στο μπάσκετ, παίζοντας σε υψηλές κατηγορίες και σε μεγάλες ομάδες κι έχοντας αντιμετωπίσει πολύ μεγάλους αθλητές όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ζέλικο Ρέμπρατσα, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο Ντίνο Ράντζα, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Μπάιρον Ντίνκινς κι ο Αυστραλός διεθνής παίκτης Σέιν Χιλ με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Νήαρ Ηστ, μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου, την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και τον Πανναξιακό.

Αναφορικά με τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής στο Χαλκιοπούλειο ο Σοφογιάννης θεωρεί πως όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του βρήκε ρυθμό και με όπλο την άμυνά της πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα με έμπειρους παίχτες», δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ και πρόσθεσε: «Η ομάδα του Πανναξιακού ερχόταν στη Λαμία χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που την έκανε αρκετά επικίνδυνη. Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου και καταφέραμε να βρούμε ρυθμό μέσα από την άμυνά μας και να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διατηρήσαμε μέχρι το τέλος του αγώνα».

Η νίκη αυτή είναι η τέταρτη στα πρώτα πέντε παιχνίδια για τον Έσπερο και όπως τόνισε ο 38χρονος καλαθοσφαιριστής στόχος των Λαμιωτών είναι η παραμονή όσο πιο σύντομα γίνεται: «Η ομάδα μου φέτος έχει ξεκινήσει αρκετά καλά το πρωτάθλημα έχοντας τέσσερις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Εμφανιζόμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με πέρυσι και σε αυτό έχουν βοηθήσει σημαντικά οι προσθήκες παιχτών που έγιναν. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Τέλος, ο Σοφογιάννης μίλησε για τον Πανναξιακό. Έναν αντίπαλο που ο Έσπερος αντιμετώπισε και την περυσινή σεζόν, έχοντας μία ήττα στη Νάξο με σκορ 77-72 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στις 5 Δεκεμβρίου 2015 και μία νίκη με σκορ 63-56 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στην Λαμία στις 26 Μαρτίου του 2016.

«Η ομάδα του Πανναξιακού τη φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα καθώς μετρά μόνο ήττες. Μια πορεία εντελώς αντίθετη σε σχέση με πέρυσι που είχε καταφέρει στην αρχή να κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα». Και κατέληξε χτυπώντας το καμπανάκι για τους επόμενους αντιπάλους του σωματείου των Κυκλάδων: «Παρόλο το κακό ξεκίνημα θεωρώ πως η ομάδα της Νάξου είναι και φέτος αρκετά ανταγωνιστική καθώς έχει χάσει αρκετά παιχνίδια στις λεπτομέρειες πράγμα που δείχνει πως έχει την ικανότητα να βελτιωθεί και να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται, ειδικά με αντιπάλους που θα την υποτιμήσουν».

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΪΤ: LamiaOle.gr

sofo_2.jpg

sofo_5.jpg

sofo_4.jpg

sofo_3.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares