Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 22:25

Χάμιλτον και προσπέραση στο πρωτάθλημα

Σήμερα με τη νίκη του στο Χουγγαρόρινγκ ο Χάμιλτον επέστρεψε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών ξεπερνώντας τον συναθλητή του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull. Καλή εμφάνιση από τις Ferrari που πάλεψαν μέχρι τέλους.

Ο Χάμιλτον βρέθηκε πρώτος μετά την εξαιρετική του εκκίνηση, η οποία αποδείχθηκε αρκετή για το Βρετανό προκειμένου να παραμείνει μπροστά από τον ομόσταυλό του, και να κατακτήσει τη νίκη. Έτσι τον ξεπέρασε στη βαθμολογία κατά έξι ολόκληρους βαθμούς, διαφορά μικρή μεν αλλά αρκετή για να μεταφέρει το άγχος στην πλευρά του Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός και πάλι δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position που κατέκτησε το Σάββατο σε νίκη δείχνοντας για άλλη μία φορά την έλλειψη συγκέντρωσης που τον χαρακτηρίζει στις πολύ σημαντικές στιγμές. Η κατάσταση πλέον μοιάζει επικίνδυνα πολύ στην περσινή χρονιά όταν κι ο Χάμιλτον κέρδισε το πρωτάθλημα τρεις αγώνες πριν το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα στις προηγούμενες ημέρες ο Ρόσμπεργκ έβαλε την υπογραφή του στην ανανέωση για δύο χρόνια του συμβολαίου του με τη Mercedes με όμως πολύ χαμηλότερες ετήσιες απολαβές από το Χάμιλτον.

Οι Red Bull πραγματοποιήσαν υψηλές πτήσεις με τον Ρικιάρντο να ανεβαίνει στο βάθρο και το Φερστάπεν να τερματίζει πέμπτος μετά από μία φοβερή μάχη με το Ραικίνεν που είχε και μια μικρή επαφή και συνέχιση της μάχης κι εκτός πίστας με εκατέρωθεν δηλώσεις. Η Ferrari μετά από πολύ καιρό έδειξε ένα καλό πρόσωπο με ανταγωνιστικό ρυθμό που και οι δύο οδηγοί της πάλεψαν μέχρι το τέλος. Ο Vettel τερμάτισε μόλις λίγα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το Ρικιάρντο με το Ραικόνεν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση καθώς τερμάτισε έκτος έχοντας εκκινήσει δέκατος τέταρτος. Τα πράγματα βαίνουν λίγο πολύ όπως και πέρυσι με τη Mercedes να ανταγωνίζεται τον εαυτό της και τα δικά της ρεκόρ με το μόνο ενδιαφέρον που έχει απομείνει πλέον να έγκειται στον πρωταθλητή των οδηγών και στο ποιος θα τερματίσει δεύτερος στη μάχη των κατασκευαστών.

Σε μία προσωπική διαπίστωση οι Red Bull και Ferrari είναι κοντά στις επιδόσεις με την πλάστιγγα να γέρνουν υπέρ της αυστριακής ομάδας οι συχνές αναβαθμίσεις και η άριστη αεροδυναμική σχεδίαση του μονοθεσίου. Μακάρι στο μέλλον να απολαύσουμε κι άλλες μάχες μεταξύ του Φερστάπεν και του Ραικόνεν, μία κόντρα ανάμεσα στην εμπειρία και το παρελθόν με τη φαντασία και το μέλλον του αθλήματος.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στα μισά του δρόμου Χάμιλτον και καλό καλοκαίρι »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares