×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 01:00

Στάθης Μανδηλαράς: Το ΔΑΚ Νάξου θα παραδοθεί πριν το χρονοδιάγραμμα και θα είναι στολίδι.

ERGA_STO_DAK_NAXOU

Ολιγόλεπτη συζήτηση είχαμε σήμερα με τον Μηχανικό και εργολάβο Στάθη Μανδηλαρά ο οποίος ήταν ο μειοδότης και έχει αναλάβει την κατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάξου.

Ο Κύριος Μανδηλαράς μας έδωσε μια πλήρη εικόνα και κάλυψε κάθε απορία που θα έχει ο κάθε ένας όσων αφορά το τι μέλει γενέσθαι στο γήπεδο της Νάξου.

Κύριε Μανδηλαρά καλημέρα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την πορεία των έργων στο υπό ανακατασκευή ΔΑΚ Νάξου.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να πω δυο πράγματα γι αυτό το έργο που είναι πολύ σημαντικό για το Νησί αλλά δίνει και σε εμένα την ευκαιρία να κατασκευάσω ένα καλό έργο για την Νεολαία του νησιού μας. Θα ήθελα για αρχή να σας διευκρινίσω ότι το έργο είχε αρχικά προκηρυχτεί για 1.675.000,00 €, αλλά θεώρησα υποχρέωση μου να δώσω μια καλή προσφορά ώστε να αναλάβω το έργο αυτό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το Νησί και έπρεπε να κατασκευαστεί σίγουρα από έναν Ναξιώτη εργολάβο ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και να δώσει έτσι την κατάλληλη προσοχή και αφοσίωση σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Πόσο θα είναι δηλαδή το τελικό κόστος του έργου;

Όπως σας προανέφερα η εταιρία μου έδωσε μία πολύ καλή έκπτωση της τάξεως του 40% και έτσι τελικά κέρδισε και τον διαγωνισμό με τελική τιμή 900.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Πείτε μας σας παρακαλώ σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες και αν είστε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων.

Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει θα έλεγα ίσως και λίγο μπροστά από  τις αρχικές μας προβλέψεις.

Για να ενημερώσουμε τον κόσμο θα ήθελα να μας πείτε τελικά τι περιέχει η μελέτη του έργου, δηλαδή με δύο λόγια να πούμε στους αναγνώστες μας τι τελικά θα περιέχει το νέο ΔΑΚ Νάξου.

Ναι ευχαρίστως, λοιπόν δεν έχω μπροστά μου την μελέτη αλλά μπορώ να σας περιγράψω τι κατασκευάστηκες παρεμβάσεις θα γίνουν στο ΔΑΚ και αυτές έχουν να κάνουν καθαρά με τον αγωνιστικό χώρο, έχουμε λοιπόν:

  • Κατασκευή εξαρχής νέου αγωνιστικού χώρου ποδοσφαίρου με φυσικό χορτάρι και αποχετευτικού αποστράγγισης όμβριων υδάτων.
  • Απομάκρυνση πυλώνων και αντικατάσταση τους με νέους οι οποίοι θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα είναι κατάλληλοι να φωτίσουν το στάδιο για οποιαδήποτε επίσημη αθλητική δραστηριότητα.
  • Κατασκευή στίβου με ταρτάν που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές IAAF και θα συμπεριλαμβάνει θέσεις για όλα τα αθλήματα στίβου.

Από τα παραπάνω έργα με μια αρχική πρόβλεψη ίσως έχουμε ένα περίσσευμα χρημάτων και αν τελικά υπάρξει τότε θα αποφασίσουμε που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.

Ο προηγούμενος χλοοτάπητας και γενικότερα ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ σε τίποτα δεν θύμιζε αγωνιστικό χώρο ποδοσφαίρου, στον νέο αγωνιστικό χώρο  που θα κατασκευαστεί ποιες θα είναι οι διαφορές;

Το Α και το Ω στην κατασκευή ενός αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου είναι το αποχετευτικό, εμείς εκεί  λοιπόν έχουμε δώσει ιδιαίτερη βάση στο κομάτι αυτό και θα ήθελα να σας τονίσω ότι έχουμε ήδη υπερβεί αυτά που ορίζει η μελέτη ώστε στο νέο ΔΑΚ  το πρόβλημα με τα νερά και τις λάσπες στον αγωνιστικό χώρο να εξαλειφτεί κατά την λειτουργία του γηπέδου. Όσων αφορά τον χλοοτάπητα θα πρέπει να ενημερώσω το κοινό σας ότι και εδώ θα κάνουμε το καλύτερο, ήδη έχει έρθει ειδικός στους χλοοτάπητες και έχει μελετήσει το κλίμα του νησιού καθώς και τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο, πχ: υγρασία, χώμα και οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει τον νέο χλοοτάπητα, κατόπιν θα γίνει μια σύντομη μελέτη με τα δεδομένα που έχουν προκύψει και θα αποφασιστεί το είδος του χλοοτάπητα που θα χρησιμοποιηθεί και η ημερομηνία τοποθέτησης του.

Τελικά πια θεωρείτε πιθανότερη ημερομηνία παράδοσης του ΔΑΚ Νάξου;

Στην σύμβαση έργου που έχουμε υπογράψει η παράδοση έχει οριστεί έναν χρόνο από την έναρξη του έργου, το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο άρα λοιπόν το περιθώριο που έχουμε είναι έως τον Ιανουάριο του 2012. Εμείς βέβαια θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατών ώστε το έργο να παραδοθεί νωρίτερα, καθώς γνωρίζουμε ότι η άνοδος του Πανναξιακού στην Δ΄ Εθνική κατηγορία κάνει επιτακτική την ανάγκη της ολοκλήρωσης του έργου. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η εποχή που θα οριστεί από τους ειδικούς για την τοποθέτησή του χλοοτάπητα κάτι που θα κρίνει κατά πολύ και την ολοκλήρωση του έργου, αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι το κομμάτι των χωματοαποχετευτικών ήδη έχει προχώρηση αρκετά και δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα στην περεταίρω εξέλιξη των εργασιών. Κάνουμε έναν αγώνα ξεπερνώντας όσα προανέφερα χωρίς βέβαια να δεσμευόμαστε, αλλά σίγουρα έχουμε ως στόχο ο Πανναξιακός την νέα αγωνιστική περίοδο στην Δ΄ Εθνική να μην χρειαστεί να ξενιτευτεί κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο ίσως το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη ενημέρωση.

Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να ενημερώσω τον κόσμο θα είμαι στην διάθεση σας για ότι διευκρίνιση θέλετε. Για να κλείσω θα ήθελα να πω στους αναγνώστες σας ότι το ΔΑΚ Νάξου θα παραδοθεί πριν το χρονοδιάγραμμα και θα αποτελέσει ένα στολίδι που θα κοσμεί την Νάξο.


ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ by samnaxos

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares