Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 22:46

Πιστοποίησαν προπονητή και μετά τον τιμώρησαν;

Ο Πανθηραϊκός διαμαρτύρεται για την παράτυπη όπως υποστηρίζει απόφαση της Πειθαρχικής που τιμώρησε τον βοηθό προπονητή κ. Διγγελίδη, στον οποίο είχε εκδώσει κανονικά ταυτότητα προπονητή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να δίνει οδηγίες. Ο Πανθηραϊκός διαμαρτύρεται για την παράτυπη όπως υποστηρίζει απόφαση της Πειθαρχικής που τιμώρησε τον βοηθό προπονητή κ. Διγγελίδη, στον οποίο είχε εκδώσει κανονικά ταυτότητα προπονητή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να δίνει οδηγίες.

Πυρά κατά της πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κυκλάδων και της απόφασης της σχετικά με την τιμωρία του βοηθού προπονητή του Πανθηραϊκού κ. Θανάση Διγγελίδη εξαπολύει ο Πανθηραϊκός μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγα λεπτά πριν.

Η ομάδα της Σαντορίνης υποστηρίζει ότι δεν εφαρμόστηκαν τα όσα λέει το άρθρο 6 του πειθαρχικού κώδικα, καθώς ο βοηθός προπονητή κ. Διγγελίδης πληρούσε όσα ορίζει ο κανονισμός, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ορθά από την Π.Ε.

Μάλιστα το γραφείο τύπου της ομάδας προσκόμισε τον σχετικό κανονισμό

DIGGELIDIS EXODOSΠάντως η αλήθεια είναι ότι πολλά είναι τα παράπονα σχετικά με τις αποφάσεις της Πειθαρχικής με πολλές ομάδες να είναι έτοιμες να εκραγούν.

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από το Πρακτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής, για την τιμωρία του βοηθού προπονητή του Σωματείου μας κ. Αθανάσιου Διγγελίδη, με χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, για επτά ημέρες.

Η αιτιολογία της παραπάνω τιμωρίας είναι ότι ο κ. Διγγελίδης έδινε τεχνικές οδηγίες κατά τη διάρκεια του Τελικού του Κυπέλλου, και για το λόγο αυτό αποβλήθηκε από το διαιτητή, όπως αναγράφεται στο Φύλλο Αγώνος.

Η τιμωρία αυτή είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Παρατηρητών Αγώνων Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, ο προπονητής και ο βοηθός αυτού, οι οποίοι φέρουν τα εκδοθέντα από τους φορείς Ε.Π.Ο – Ε.Π.Σ.Κ δελτία πιστοποίησης, έχουν το δικαίωμα να εκτελούν καθήκοντα προπονητή εντός της τεχνικής περιοχής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Διγγελίδης, διπλωματούχος προπονητής UEFAB’, ταυτοποιημένος από Ε.Π.Ο και Ε.Π.Σ.Κ, είχε δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα, ως βοηθός προπονητή, είχε επομένως κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στην τεχνική περιοχή και να δίνει οδηγίες, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό.

Εξάλλου, ο παρατηρητής του αγώνα, στου οποίου τις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνεται η εφαρμογή του Κανονισμού, δεν έχει αναφέρει τίποτα σχετικό. Επίσης από τα αναγραφόμενα του διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα, πουθενά δεν τεκμαίρεται η παράβαση του άρθρου 11§2 του Πειθαρχικού Κώδικα, βάσει του οποίου επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή.

Δεν απαιτούμε από το διαιτητή να γνωρίζει όλους τους Κανονισμούς, η Πειθαρχική Επιτροπή ωστόσο είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει και να εφαρμόζει πιστά τους Κανονισμούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα ήταν αναγκαίο να εκδίδουμε τις ταυτοποιήσεις – ταυτότητες προπονητών και βοηθών, και να καταβάλλουμε τα αντίστοιχα τέλη.

Πάντως, ο διαιτητής της συγκεκριμένης συνάντησης εστίασε το ενδιαφέρον του στο πάγκο του Πανθηραϊκού, και δεν διαπιστώσαμε να κάνει υποδείξεις στον εκπρόσωπο της αντίπαλης ομάδας, που εκτελούσε χρέη προπονητή, κατά παράβαση των ισχυουσών κανονισμών της Ε.Π.Ο.

Η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και η Ε.Π.Ο, παρακαλούνται όπως εξετάσουν το δίκαιο της καταγγελίας μας, αφού μελετήσουν τη σχετική αλληλογραφία.

ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                       ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο Κανονισμός

KANONISMOS

 

 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares