Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 14:31

H ώρα της αλήθειας

Τα μπαράζ ξεκινούν την Κυριακή και οι δύο ομάδες του δεύτερου ομίλου, ο Παμμηλιακός και ο ΑΟ Πάρου, κάνουν πρεμιέρα με δύσκολους αγώνες.

Πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής για τις δύο ομάδες, ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό θα έχει και τα συμπεράσματα από την σύγκριση για τις δυνατότητες τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο δεύτερος όμιλος υστερεί αγωνιστικά από τους άλλους δύο και πως οι ομάδες που θα τον αντιπροσωπεύσουν θα είναι οι φτωχοί συγγενείς των μπαράζ.

Μία υπεραπλουστευμένη διαπίστωση, καθώς πέραν των δυσκολιών που είχε φέτος ο συγκεκριμένος όμιλος, κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι ,εμείς που τον παρακολουθούμε και ωραία παιχνίδια είδαμε, αλλά και από κοντά βλέπουμε σοβαρή προσπάθεια να έχει γίνει με αποτελέσματα στην ποιότητα και την πρόοδο των ομάδων.

Ο Παμμηλιακός, με το πιο γεμάτο ρόστερ όλων των ετών, παρά τα προβλήματα της διοργάνωσης που του κόστισαν πολύ ιδίως σε θέματα ρυθμού της ομάδας, μας έχει δείξει πως έχει κατακτήσει ένα ανταγωνιστικό επίπεδο και στην διαδικασία των μπαράζ θα δείξει σε όλους την πρόοδο του και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις από τους ισχυρούς αντιπάλους του.

Αλλά και ο ΑΟ Πάρου δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να αποτελέσει εύκολη λεία στον δύσκολο όμιλο που συμμετέχει, ιδίως στα εντός έδρας παιχνίδια.

Με δεδομένο το κίνητρο για μία καλή πορεία, οι λεπτομέρειες θα είναι αυτές που θα κρίνουν τα αποτελέσματα και όσοι δείξουν σημάδια υποτίμησης στις δύο ομάδες, θα το πληρώσουν με βαθμολογικές απώλειες.

Σε κάθε περίπτωση οι Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια έχουν ραγδαία εξέλιξη στο ποδόσφαιρο τους, οι νέες γενιές σε πολλές ομάδες δουλεύονται σωστά και μάλιστα θα έλεγα, ότι ο πρωταθλητής μας σίγουρα έχει βάσιμες ελπίδες, να είναι αυτός ο θριαμβευτής στην μάχη που θα γίνει για την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία.

Περιμένουμε λοιπόν ανταγωνιστικά παιχνίδια, ποδοσφαιρικό θέαμα απαιτήσεων και αυτό που μένει είναι να περιφρουρηθεί από όλους η ομαλή διεξαγωγή και οι συνθήκες των αγώνων.

Όλοι έχουν απαιτήσεις, όλοι θέλουν την νίκη, αλλά ας βάλουμε πάνω από όλα το άθλημα, γιατί και του χρόνου εδώ θα είμαστε.

Κλείνοντας θα αναφερθούμε στο θέμα της διαιτησίας.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν διαιτητές στις Κυκλάδες, που έχουν αποδείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνουν λάθη.

Αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει κανείς σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα, παντού σε όλον τον κόσμο.

Επομένως το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε καθαρή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να μην είμαστε υποψιασμένοι και να στηρίξουμε την βασική αυτή παράμετρο του αθλήματος.

Όλοι, άλλωστε θα κριθούν στο τέλος και επί τέλους πιστεύουμε πια ότι τα λεγόμενα ανθρώπινα λάθη είναι ευδιάκριτα, αρκεί το μυαλό και το ποδοσφαιρικό μάτι να είναι καθαρά.

Επίσης οι αρμόδιοι ας κάνουν τους ορισμούς με καθαρά και αξιοκρατικά κριτήρια, με ποδοσφαιρική λογική και ας κρατήσουν στην άκρη επικοινωνιακές και δημοσιοσχετίστικες ανάγκες.

Είναι πλεονέκτημα οι καλοί και άφθαρτοι διαιτητές που διαθέτουμε και είναι αδιανόητο να μην το αξιοποιήσουμε.

Καλά μπαράζ λοιπόν με γεμάτα γήπεδα από φιλάθλους και των δύο ομάδων, να αποδείξουμε εμείς οι Κυκλαδίτες ότι υπάρχει τρόπος να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το χόμπυ μας, να ζούμε με αυτό και τέλος να ξεκινήσει μία πραγματική μεταρρύθμιση σαν κι αυτές που μας ζητούν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέγιστο κοινωνικό φαινόμενο, κι ας κάνουν κάποιοι ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares