Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 21:43

Ισόπαλο το ντέρμπι‏ [pics]

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Πανθηραϊκός και Πανναξιακός, στο ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος Κυκλάδων.  Και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση και δικαιολόγησαν έτσι το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει τις δύο από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες μπαράζ.

Οι τεχνικοί των δύο ομάδων στερήθηκαν τις υπηρεσίες των πρώτων τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, αφού από τον Πανναξιακό απουσίασε ο Κούτρος (14 γκολ), ενώ από τον Πανθηραϊκό απουσίασε ο Ζώνας (21 γκολ). Ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν είχε επίσης στη διάθεσή του τον Κοζανίδη και τον Κολιούση, ωστόσο είδε τον Lluka, που είχε τραυματιστεί στην αναμέτρηση με τον Καρτεράδο, να επανέρχεται και να αγωνίζεται ξανά μετά από αρκετό καιρό, έστω και για λίγα λεπτά. 

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανθηραϊκό να αναλαμβάνει πιο κυρίαρχο ρόλο και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ, την ώρα που ο Πανναξιακός στα πρώτα λεπτά τουλάχιστον περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα στην περιοχή του Πανναξικού, ο Κωλέτσης από πλεονεκτική θέση έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα ωστόσο να περνά άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Πανθηραϊκός κερδίζει φάουλ σε πολύ καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο πολύ δραστήριος Παπασταθόπουλος, με τη μπάλα όμως να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά, η υπεροχή του Πανθηραϊκού καρποφόρησε στο 20', όταν μετά από πάσα του Παπασταθόπουλου προς τον Κελίδη, η μπάλα πέρασε και έφτασε στον αμαρκάριστο Κωλέτση, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσουκαλά και να δώσει προβάδισμα στον Πανθηραϊκό. Σε αυτή τη φάση ο Πανναξιακος διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ που δεν έδωσε ο βοηθός Ζώρζος.

Ο Πανναξιακός στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, και έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 24' και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσούδας έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κωνσταντίνου απομάκρυνε τη μπάλα πάνω στη γραμμή και πριν αυτή καταλήξει στην εστία του Dralo.

Η συνέχεια ανήκει και πάλι στον Πανθηραϊκό, ο οποίος δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμά του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Στο 30' ο Κελίδης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από δυνατή σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο Κελίδης κάνει την προβολή, όμως δεν προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 33' ο Κελίδης και πάλι, πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 37' ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ.

Αφού λοιπόν ο Πανθηραϊκός, δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ήρθε η φάση του 43ου λεπτού, όπου μετά από ολιγωρία της άμυνας του Πανθηραϊκού, ο Πέκα ανέτρεψε τον Λίκα λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή της συνάντησης κ. Ζαράνη να καταλογίζει φάουλ και να αποβάλλει τον κεντρικό αμυντικό του Πανθηραϊκού.

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Κώτσαρης, ο οποίος με πολύ όμορφο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε έτσι το 1-1. Στην θέση του Πέκα στο κέντρο της άμυνας μετατοπίστηκε ο Μηνδρινός, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν στη μεσσαία γραμμή.

Επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την αριθμητική ανισορροπία, ο Πανθηραϊκός δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο Πανναξιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 51' ο Πανθηραϊκός χάνει σημαντική ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμα, όμως η κεφαλιά του Κωλέτση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Παπασταθόπουλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τσουκαλά, με απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ, όμως ο γκολκίπερ του Πανναξιακού έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62' ο Τζωρμπατζάκης πασάρει στον Κελίδη, ο οποίος κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τσουκαλά.

Στο 72' ο Πανναξιακός δημιουργεί την μοναδική καλή στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Κώτσαρης έκανε ένα πολύ μακρινό σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 77' ο Κωλέτσης βρίσκεται σε καλή θέση το σουτ όμως που κάνει δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό, και έτσι ο Τσουκαλάς μπλόκαρε εύκολα. Στο 88ο λεπτό, ο Πανναξιακός μένει επίσης με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Σέμε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Παπασταθόπουλο. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Πανθηραϊκός συνέχισε την πίεσή του, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω. Έτσι, το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε της δύο ομάδες ισόπαλες και να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους κρίσιμους αγώνες μπαράζ που ακολουθούν.

Γενική εικόνα

Ο Πανθηραϊκός είχε τα ηνία του παιχνιδιού καθ' όλη τη διάρκεια και παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες και δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να πιέσει, δημιουργώντας αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Σε αυτό βοήθησε η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η πολυδιάστατη ανάπτυξη της ομάδας, τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες. 

Από την άλλη πλευρά, ο Πανναξιακός είχε αρκετά καλή παρουσία, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην απουσία του Κούτρου, καθώς ο μοναδικός προωθημένος Ευρυπιώτης ήταν αρκετά δραστήριος και κινητικός, αλλά κάπως απομονωμένος. 

Οι διακριθέντες

Από τον Πανθηραϊκό, ξεχώρισε με την παρουσία του ο Παπασταθόπουλος  ο οποίος έδωσε ταχύτητα στην ανάπτυξη της ομάδας του και συνέβαλε στην δημιουργία ευκαιριών, μοιράζοντας καλά τη μπάλα στους συμπαίκτες του. Ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και ο Παναγιωτίδης, ενώ ξεχώρισε επίσης ο Τζωρμπατζάκης, ο οποίος πέραν του αμυντικού τομέα, πραγματοποίησε πολλές επιθετικές ενέργειες από την αριστερή πτέρυγα.

Από τον Πανναξιακό, πολύ ουσιαστική ήταν η παρουσία του Κατσούδα, ο οποίος όμως αποχώρησε στο 61ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Επίσης, όπως προαναφέραμε πολύ δραστήριος ήταν και ο Ευρυπιώτης. Τέλος, καταλυτική ήταν η παρουσία του πορτιέρο του Πανναξιακού Τσουκαλά, ο οποίος όποτε χρειάστηκε έδειξε έτοιμος, ενώ εξουδετέρωσε με τις εξόδους του πολλές από τις σέντρες που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Πανθηραϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή, ήταν η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη φετινή σεζόν, με το αποτέλεσμα να είναι για τρίτη φορά η ισοπαλία. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Νάξο, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες και μάλιστα με το ίδιο σκορ όπως σήμερα (1-1), ενώ και ο ημιτελικός Κυπέλλου είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 0-0, με τον Πανναξιακό τελικά να παίρνει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Το σημερινό αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, αφού η κατάσταση στην κορυφή της κατάταξης έμεινε αναλλοίωτη. Ο Πανθηραϊκός τερματίζει στην 1η θέση με 35 βαθμούς, ο Πανναξιακός είναι 2ος με 30 βαθμούς, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια ομάδα θα κατακτήσει την τρίτη προνομιούχο θέση του ομίλου, που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ.

Διαιτητική τριάδα ήταν οι κ.κ Ζαράνης - Ζώρζος - Νεοκοσμίδης

Συνθέσεις: 

Πανθηραϊκός(Κωνσταντόπουλος): Ντράλο, Τζωρμπατζάκης, Φύτρος, Νομικός, Πέκα, Κωνσταντίνου, Κωλέτσης, Μηνδρινός, Κελίδης ( 68' Lluka) , Παπασταθόπουλος, Παναγιωτίδης.

Αναπληρωματικοί: Βαζαίος, Παγώνης, Λύκος, Λυγνός, Lluka, Βρενάγκρ, Βλαβιανός

Πανναξιακός(Προμπονάς): Τσουκαλάς, Καρελέμογλου, Κώτσαρης, Παπανικολάου, Κατσάνης, Χαμηλοθώρης, Ευρυπιώτης, Σέμε, Ανεβλάβης (38' Καπίρης), Κατσούδας (61' λ.τ Βαθρακοκοίλης), Λίκα (71' λ.τ Κουφόπουλος).

Αναπληρωματικοί: Κεραμιώτης, Λεγάκης, Καπίρης, Χαμηλοθώρης, Κουφόπουλος, Βαθρακοκοίλης, Κούτρος.

Φωτογραφίες - Βαθμολογία

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares