Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 23:10

47ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Άνδρου (Ημέρα 3η)

Το τρίτο και τελευταίο αγωνιστικό σκέλος του “Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου” αποτελείται παραδοσιακά από την  επιστροφή των ομάδων από το νησί της Άνδρου στον Κόλπο του Σαρωνικού.

Παρόλ’αυτά, οι έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο Αιγαίο, βοριάδες εντάσεως έως και 6 μποφόρ, ανάγκασαν την επιτροπή των αγώνων να αλλάξει το σημείο τερματισμού μειώνοντας αισθητά τη συνολική διαδρομή πλεύσης. Έτσι, τα σκάφη αντί να διανύσουν 75 περίπου ναυτικά μίλια από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι τον Κόλπο της Βουλιαγμένης, αγωνίστηκαν τελικά σε μια διαδρομή 17 ναυτικών μιλίων και τερμάτισαν στο Δύσβατο, μεταξύ Άνδρου και Τήνου.

5

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:00 το πρωί με ιδιαίτερα ισχυρές ριπές ανέμου να πνέουν στην περιοχή. Καλύτερα ξεκίνησε η ομάδα OPTIMUM των Περικλή Λιβά και Νικόλαου Λάζου, η οποία αυτή τη φορά φάνηκε προετοιμασμένη για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αποφασισμένη να κατακτήσει την πρωτιά, ώστε να κερδίσει μια θέση στην 3άδα της συνολικής βαθμολογίας και να ανέβει τελικά στο βάθρο. Έτσι, σύμφωνα με τα προγνωστικά, αλλά και χάρη στη μεγάλη θέληση των μελών του πληρώματός της, η OPTIMUM κατάφερε μέσα σε μόλις 1,5 ώρα να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας πίσω τις μεγάλες της αντιπάλους, ΕΡΥΤΟ 2 και ΑΠΗΔΑΛΟ ΝΑΥΣ, οι οποίες τερμάτισαν 2η και 3η αντίστοιχα.

Έτσι, στην τελική κατάταξη των ORCi του “47ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου” νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ-AIGAION του Παύλου Κούρκουλου με μία πρώτη και μία τρίτη θέση, 2η η ομάδα ΕΡΥΤΟΣ 2-COSMOTE του Κώστα Μάνθου και 3η η ομάδα OPTIMUM των Λιβά και Λάζου. Στα ORC Club, το νήμα της σημερινής ιστιοδρομίας έκοψε η ομάδα AGAPI-SV1GE με κυβερνήτη τον Ιωάννη Τράικο, νίκη που όμως δεν ήταν αρκετή να της χαρίσει την πιο ψηλή θέση στο βάθρο, την οποία και κατέκτησε τελικά η ομάδα ALTER EGO του Στέλιου Μπόνα.

Έτσι, ο “47ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου” ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 10 Ιουνίου στις 19:00 στο “SS Hellas Liberty”, Ακτή Βασιλειάδη, Πέτρινες Δεξαμενές, Πύλη Ε1, Προβλήτας Σιλό, Πειραιάς. 

Ο μοναδικός χαρακτήρας της ιστορικής αυτής διοργάνωσης αναγνωρίζεται και από πλήθος χορηγών που σπεύδουν να σταθούν αρωγοί ώστε ο αγώνας να στέκει στην κορυφή των ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων κάθε χρόνο. Φέτος πολύτιμη ήταν η υποστήριξη των εταιριών Sea Guardian – της κορυφαίας εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας σε πλοία που διαπλέουν επικίνδυνες περιοχές, της Aigaion Insurance - της πρώτης εταιρίας στην ΕλληνικήΝαυτασφαλιστική αγορά,  της Skuld Hellas - μέλος του ομίλου Skuld που αποτελεί ένα από τα δεκατρία μέλη του International Group of P & I Clubs που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους στον τομέα των ναυτικών αλληλασφαλίσεων, της Bureau Veritas - του δεύτερου μεγαλύτερου νηογνώμονα στον κόσμο, της Doric Shipbrokers - μια από τις μεγαλύτερες ναυλομεσιτικές εταιρίες και μέλος του London Baltic Exchange, της Lukoil- της μεγάλης εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου που αντιπροσωπεύει το 2,1% της παγκόσμιας παραγωγής αργού πετρελαίου, της BPCO - μία από τις καλύτερες εταιρίες διαμεσολάβησης τεχνικών και επισκευαστικών υπηρεσιών, της Polembros - μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες και της Status Maritime - της κορυφαίας εταιρίας επάνδρωσης πλοίων.

6

  

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares