Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 00:45

47ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Άνδρου (ημέρα 2η)

Αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου κάθε χρόνο αποτελεί ο τοπικός αγώνας όρτσα-πρίμα που πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας, προσφέροντας υπέροχο θέαμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Φέτος ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην Κατίνα Πολέμη και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά και πολλές ανατροπές, μιας και η πρόγνωση για ισχυρούς βοριάδες στην περιοχή επιβεβαιώθηκε, κάνοντας το έργο των ιστιοπλόων ιδιαίτερα δύσκολο.

Η μία και μοναδική εκκίνηση δόθηκε στις 12:00 ακριβώς, με τους ανέμους να αγγίζουν έως και τους 44 κόμβους με δυνατές ριπές και μεγάλα κύματα, γεγονός που θα εκμεταλλεύονταν μόνον τα πιο προετοιμασμένα και έμπειρα πληρώματα.

4

Αν και το ACES με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μάντη πήρε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε να προπορεύεται, τελικά εγκατέλειψε δίνοντας το προβάδισμα στο ERYTOS II-COSMOTE του Κώστα Μάνθου. Η ομαδα της COSMOTE, παρούσα πάντα σε μεγάλες διοργανώσεις, έδειξε να είναι προετοιμασμένη για τις οριακές αυτές καιρικές συνθήκες.

Λίγο πιο πίσω ο Παύλος Κούρκουλος με τον ΑΠΗΔΑΛΟ ΝΑΥΣ και ο Λεωνίδας Πολέμης με το ALSOUMA-Allianz έδιναν τις δικές τους μάχες. Αν και στο πρώτο σκέλος της ιστιοδρομίας βρίσκονταν πολύ κοντά, ο Κούρκουλος είδε τη μαΐστρα του να σκίζεται τελείως αναγκάζοντάς τον να ανεβάσει το εφεδρικό του πανί, διαδικασία όμως που του στοίχισε την μεταξύ τους πρωτιά!

3

Λίγο πιο πίσω το AGAPI-SV1GE, το BESULA MHOR και το ΕΝΑΛΙΟΣ 2 αγωνίζονταν σκληρά, μιας και για αυτά τα πληρώματα οι συνθήκες ήταν πραγματικά οριακές, αφού τα σκάφη τους είναι λιγότερο αγωνιστικά και πιο δύσκολο να ταξιδέψουν. 

Τελικά, νικητής του σημερινού αγώνα στa ORCi αναδείχθηκε το ERYTOS II-COSMOTE και στα ORC Club το BESULA MHOR, ενώ οι ομάδες OPTIMUM 3-ASPIDA-SAXO B. και ALTER EGO αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. 

Ο “47ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου” θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα 9 Ιουνίου με το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, όπου οι ομάδες, με αφετηρία τη Χώρα της Άνδρου, θα ταξιδέψουν 17 ναυτικά μίλια για να τερματίσουν τελικά στο Δύσβατο, μεταξύ Άνδρου και Τήνου.   

2

Ο μοναδικός χαρακτήρας της ιστορικής αυτής διοργάνωσης αναγνωρίζεται και από πλήθος χορηγών που σπεύδουν να σταθούν αρωγοί ώστε ο αγώνας να στέκει στην κορυφή των ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων κάθε χρόνο. Φέτος πολύτιμη είναι η υποστήριξη των εταιριών Sea Guardian – της κορυφαίας εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας σε πλοία που διαπλέουν επικίνδυνες περιοχές, της Aigaion Insurance - της πρώτης εταιρίας στην Ελληνική Ναυτασφαλιστική αγορά,  της Skuld Hellas - μέλος του ομίλου Skuld που αποτελεί ένα από τα δεκατρία μέλη του International Group of P & I Clubs που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους στον τομέα των ναυτικών αλληλασφαλίσεων, της Bureau Veritas - του δεύτερου μεγαλύτερου νηογνώμονα στον κόσμο, της Doric Shipbrokers - μια από τις μεγαλύτερες ναυλομεσιτικές εταιρίες και μέλος του London Baltic Exchange, της Lukoil- της μεγάλης εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου που αντιπροσωπεύει το 2,1% της παγκόσμιας παραγωγής αργού πετρελαίου, της BPCO - μία από τις καλύτερες εταιρίες διαμεσολάβησης τεχνικών και επισκευαστικών υπηρεσιών, της Polembros - μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες και της Status Maritime - της κορυφαίας εταιρίας επάνδρωσης πλοίων.   

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares