Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 21:58

Παλαιολόγος: Στόχος η διάδοση του αθλήματος

«Κάλιο αργά παρά ποτέ» θα χρησιμοποιήσω αυτήν τη φράση του Στέφανου Παλαιολόγου, ο οποίος ήταν η επιλογή της Ε.Ο.ΠΕ. για τη θέση του Περιφερειακού Ομοσπονδιακού Προπονητή Beach Volley στις Κυκλάδες. Και γιατί λέμε "κάλιο αργά παρά ποτέ"; Φυσικά για τον λόγο ότι από το 1996 που το Beach Volley έγινε Ολυμπιακό άθλημα η ομοσπονδία είχε αναλωθεί στη διοργάνωση κάποιων προκριματικών αγώνων (master) στα νησιά των Κυκλάδων, όπου ένα κατ’ εξοχήν άθλημα παραλίας δεν βρίσκετε καν ούτε σε βρεφικά στάδια στο νομό μας. Η ανυπαρξία ενός γηπέδου Beach Volley στα ατελείωτα χιλιόμετρα παραλιών, καθώς και η μη ύπαρξη έστω μίας ομάδας τα λέει όλα νομίζω!

Τέλος πάντων για να μη μοιρολατρούμε ας υποδεχτούμε θετικά το γεγονός ότι το 2013 η ομοσπονδία επέλεξε δύο νέους ανθρώπους με πολύ όρεξη για δουλειά οι οποίοι αναλαμβάνουν την προώθηση των ταλέντων μας.

Ο γνωστός σε όλους μας Σπύρος Κελμάερ είναι αυτός που ανέλαβε τα ταλέντα του Volley σάλας , ενώ ο νεαρός Στέφανος Παλαιολόγος πήρε τον τομέα του Beach Volley, που ουσιαστικά θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή.

Ο νεαρός που ασχολείται από μικρό παιδί με το Volley και πολύ περισσότερο με το Beach Volley, παραχώρησε συνέντευξη στο site μας, όπου μιλάει για τις νέες ευθύνες που αναλαμβάνει.

Στέφανε καλημέρα και συγχαρητήρια για τα νέα σου καθήκοντα. Θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για το νέο σου πόστο και τι μπορεί να βγει μέσα από αυτό που επιχειρεί η ομοσπονδία.

«Κατ αρχήν σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η ομοσπονδία προσπαθώντας να στελεχώσει τις εθνικές ομάδες beach volley των μικρών ηλικιών και των δύο φύλλων, ανέθεσε σε κάθε νομό έναν υπεύθυνο ο οποίος θα αναλάβει να βρει τους κατάλληλους αθλητές. Οι εν λόγω αθλητές θα αντιπροσωπεύσουν στο μέλλον το νομό τους στα camps προεπιλογής της Εθνικής Ομάδας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στα γήπεδα της Αθήνας. Σίγουρα στις Κυκλάδες είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση δεδομένης της νησιωτικότητας αλλά και της ελλείπεις υποδομής. Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιο σωματείο beach volley ούτε καν γήπεδο. Όσον αφορά το εγχείρημα της ομοσπονδίας, είναι πολύ θετικό που δείχνει ότι υπολογίζει την περιφέρεια και επενδύει στην ανάπτυξη του αθλήματος μέσα απ’ τις μικρές ηλικίες».

θέλω να μου πεις αν υπήρχε και στο παρελθόν ανάλογη θέση (Π.Ο. Προπονητής) γιατί ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω. Πόσο καλό είναι αυτό που έγινε… θεωρείς ότι μπορεί να βγει κάτι καλό;

«Όντως είναι η πρώτη χρονιά που η ομοσπονδία θεσμοθετεί την ύπαρξη περιφερικών προπονητών. Η αλήθεια είναι ότι απ το 1996, που το beach volley μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν περάσει αρκετά χρόνια χωρίς η ΕΟΠΕ να δώσει το κατάλληλο βάρος στις ακαδημίες. Αλλά όπως λέει και το ρητό, κάλιο αργά παρά ποτέ. Σίγουρα θα βγουν καλά αποτελέσματα απ’ αυτή την προσπάθεια, όμως για να τα δούμε να έρχονται θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ο στόχος της ΕΟΠΕ όσον αφορά το beach volley είναι μακροχρόνιος, γνωρίζοντας ότι το άθλημα βρίσκεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Μέσα από τη νέα σου θέση τι μπορείς να κάνεις ώστε να γίνει κάτι καλύτερο στις Κυκλάδες σχετικά με το άθλημα;

« Ο στόχος είναι να διαφημίσουμε το άθλημα στα νησιά μας και να ευαισθητοποιήσουμε όλους όσοι αγαπάνε το άθλημα αλλά και το Volley. Και η καλύτερη διαφήμιση θα είναι να δούμε έναν Κυκλαδίτη αθλητή/ια στις εθνικές ομάδες. Επίσης να παρακινήσουμε τις τοπικές αρχές να δώσουν τη σημασία που αξίζει σε αυτό το Ολυμπιακό Άθλημα. Είναι αδιανόητο για μένα προσωπικά, δεδομένου ότι στα νησιά μας υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες, να μην υπάρχει ένα γήπεδο του Beach Volley».

Ταλέντα υπάρχουν;

« Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ταλέντα. Αλλά ακόμα κι αν οι αθλητές μας τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους αντίστοιχους της υπόλοιπης Ελλάδας, θα προσπαθήσουμε στο μέλλον για το καλύτερο. Άλλωστε όπως προείπα στις Κυκλάδες ξεκινάμε απ το μηδέν».

Θέλω τη γνώμη σου γενικότερα για το βόλεϊ στις Κυκλάδες συμπεριλαμβανομένου και των επιτυχιών από τους: Φοίνικα, Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας.

« Τα τελευταία χρόνια το Volley στις Κυκλάδες ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο κόσμος το αγκαλιάζει. Βλέπουμε γεμάτα γήπεδα και στις τρείς ομάδες των μεγάλων κατηγοριών. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι φίλαθλοι είναι και των δυο φύλλων και όλων των ηλικιών. Υπάρχει θα έλεγα οικογενειακή ατμόσφαιρα, αγνή. Περιμένουμε επίσης τη δημιουργία των κλειστών γυμναστηρίων στην Τήνο και στην Πάρο. Ελπίζω να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να ρίξουν το μεγαλύτερο βάρος στις ακαδημίες τους. Όπως γνωρίζουμε οι ομάδες του Φοίνικα, Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας έχουν καταφέρει ένα μεγάλο επίτευγμα, όμως ευχή όλων μας είναι να δούμε στο μέλλον ντόπιους αθλητές να τις απαρτίζουν».

Ένα σχόλιο για τα master που γίνονται τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες για να κλείσουμε;

« Η ομοσπονδία δείχνει ότι εμπιστεύεται το νομό μας για τη διεξαγωγή τουρνουά masters (Πανελλήνια), καθώς απ το 2006 έως και φέτος τα νησιά μας βρίσκονταν στο καλεντάρι της. (Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Τήνος και Σύρος). Είχα την τύχη να παρευρίσκομαι στα τουρνουά της Τήνου πέρσι και Σύρου φέτος, ως θεατής, και μπορώ να πω ότι ήταν μια φανταστική εμπειρία. Πραγματικά αυτές οι διοργανώσεις δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές. Ελπίζω να ξαναδούμε αντίστοιχα αλλά και σημαντικότερα τουρνουά στα νησιά μας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά την τοπική Επιτροπή Κυκλάδων για τη στήριξή της σ’ αυτό το δύσκολο έργο που από κοινού αναλάβαμε να διεκπεραιώσουμε».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares