×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 99

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 13:17

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΝΕΩΝ ΜΑΝΟΛΗ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗ ΜΕΡΟΣ 1ο.

mikth_akis

Μανόλη θέλω κατ αρχήν να σε ευχαριστήσω για την προθυμία σου  να μιλήσεις στο Sport Cyclades. 

Καλημέρα Σπύρο….

Αν και γενικότερα δεν θέλω να βγαίνω σε μέσα ενημέρωσης πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώντας την πολύ καλή δουλειά που κάνετε αποφάσισα να απαντήσω στις ερωτήσεις σας .

Ελπίζω με την συζήτηση αυτή να δώσουμε απαντήσεις στον κόσμο που έχει ερωτήματα γύρω από την Μικτή μας.

Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σου με την ΕΠΣ Κυκλάδων.

akisΑυτός είναι ο δεύτερος χρόνος συνεργασίας με την ΕΠΣ. Έχω την αίσθηση ότι η φετινή χρονιά είναι σαφώς πιο ικανοποιητική και από τις δυο πλευρές, αφενός γιατί γνώρισαν εμένα καλύτερα και τον τρόπο σκέψης μου αφετέρου γιατί κι εγώ έμαθα τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο λειτουργίας μιας Μικτής Ομάδας. Το κοινό μας στοιχείο πάντως τόσο με τον Πρόεδρο της Ένωσης κ.Σιγαλα όσο και με τον Τεχνικό Διευθυντή κ.Καφτηρανη είναι ότι τα παιδιά είναι πάνω από όλα και όλα γίνονται γι αυτά, πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητας. Τώρα αν θα έπρεπε η οργάνωση της Μικτής να είναι πιο ουσιαστική το μεγαλύτερο εμπόδιο, και μάλλον αξεπέραστο στην παρούσα φάση, είναι η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών μας, κατάσταση φυσικά που την βιώνουμε χρόνια τώρα στον αθλητισμό και όχι μόνο. Εγώ πάντως θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβούλιο της ΕΠΣ που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους. Ελπίζω να είναι κι εκείνοι το ίδιο ευχαριστημένοι με εμένα.

Πες μας δυο λόγια για την φετινή ομάδα των Νέων του νομού μας.

Είμαι υπερήφανος γι αυτά τα παιδιά. Όπως υπερήφανα πρέπει να αισθάνονται και αυτά και οι σύλλογοι τους. Πολύ ταλέντο, απίστευτη διάθεση, και σπουδαίοι χαρακτήρες. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για όλους, και ότι ήταν τιμή μου πραγματικά που έτυχε σε μένα να βρεθώ μαζί τους. Δημιούργησαν ένα σύνολο που θα ζήλευε κάθε προπονητής, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό πιστεύω ήταν και το κυριότερο συστατικό της επιτυχίας τους, το εκτός γηπέδου, μιας και γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν έστω και μια φορά όλα μαζί για προπόνηση. Μιας και μου δίνετε η ευκαιρία και για να μην αδικήσω την περσινή ομάδα, η οποία κι αυτή έκανε καταπληκτικά παιχνίδια, να αναφέρω ότι και αυτή απαρτιζόταν από σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Πως ακριβώς έγινε η επιλογή των ποδοσφαιριστών  που θα συνεχίσουν στην Περιφερική ομάδα;

Σ αυτό το κομμάτι επικράτησε μια σύγχυση από τον πρώτο κιόλας γύρο. Υπήρχε η πρόθεση την περιφερειακή ομάδα να την αναλάβει κάποιος ομοσπονδιακός, με την επιλογή των ποδοσφαιριστών να γίνεται ύστερα από συνεννόηση των Ενωσιακών προπονητών με το πέρας της πρώτης φάσης.  Στην πορεία αυτό άλλαξε και ενημέρωσαν τις Ενώσεις ότι τελικά θα την αναλάβει ο τεχνικός της  Ένωσης που θα τερμάτιζε πρώτος στον όμιλο, αντίστοιχα για τους Νέους και τους Παίδες. Σ αυτό το σημείο που βρισκόμαστε έχουν γίνει οι εισηγήσεις από μέρους μου και έχουμε καταλήξει στους ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν τις Κυκλάδες στην Περιφερική αυτή ομάδα σε συνεργασία με τον κ. Θεοδώρου, τον τεχνικό της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο οποίος έχει βέβαια τον πρώτο λόγο.

Δηλαδή δεν θα μας αποκαλύψετε ποια είναι τα παιδιά των Κυκλάδων που θα μας εκπροσωπήσουν;

Φυσικά, άλλωστε έχω ήδη μιλήσει με τα περισσότερα από αυτά, όχι μόνο μ αυτά που επιλέχθηκαν αλλά και με τα υπόλοιπα. Είναι ο Κρητικός Λουκάς της Άνω Σύρου, οι Κουκας Ζαννης και Ζουγανέλης Ανδρέας από τον ΑΟ Μυκόνου, οι Μπάλκας Παναγιώτης και Νίκας Ανδρέας από τον ΑΟ Πάρου, ο Χριστόφορος Λευτέρης από τον Αστέρα Μαρμάρων και ο Μπανακακης Νικηφόρος από τον Πανναξιακο. Πάντα μιλάμε για τους Νέους. Όσον αφορά τους Παίδες υπεύθυνος στον τομέα αυτόν είναι ο κ. Καφτηρανης.

Υπάρχει καμιά πληροφόρηση όσον αφορά τις προπονήσεις που θα πραγματοποιηθούν, τον αντίπαλο η την έδρα που θα χρησιμοποιήσει η Περιφερειακή Ομάδα;

Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση σε όλους τους ομίλους και μέχρι την Δευτέρα το αργότερο, πρέπει να έχουν καταθέσει οι περιφέρειες τις καταστάσεις των ποδοσφαιριστών. Η κλήρωση δεν έχει οριστεί ακόμη αλλά θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια και το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου. Τώρα όσον αφορά τις προπονήσεις, αυτές θα γίνουν εκεί όπου θα υπάρχει η πιο εύκολη πρόσβαση από όλα τα νησιά, με το νησί της Σύρου να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Συγκεκριμένες ημέρες διεξαγωγής των προπονήσεων δεν έχουν οριστεί αλλά θα είναι μέσα στον Φεβρουάριο και μάλλον Δευτέρα με Τετάρτη.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά μας. Πέρα από αυτό όμως πόσο δίκαιη η άδικη είναι η επιλογή αυτή και κατ επέκταση αυτό το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Υποδομών;

Κάθε σύστημα διεξαγωγής έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Αν το δω καθαρά από την άποψη του Ενωσιακού προπονητή των Κυκλάδων, τότε ναι είναι πέρα για πέρα άδικο να μην ανταμειφθούν όλα αυτά τα παιδιά, που ήταν πραγματικά συγκλονιστικά. Ναι, θα ήθελα λοιπόν η Μικτή μας Ομάδα να συνεχίσει αυτούσια ως έχει στον επόμενο γύρω ως ΕΠΣ Κυκλάδων, και σε διαβεβαιώνω εγώ είμαι ο πρώτος που στενοχωριόταν γι αυτό, βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι το ταλέντο και τη θέληση των παιδιών και ξέροντας παράλληλα ότι πολλοί από αυτούς δεν θα είχαν τις απολαβές που τους αναλογούσαν από τις προσπάθειες τους. Από την άλλη όμως δίνει την δυνατότητα σε κάποια παιδιά που το αξίζουν, όπου η ομάδα τους τυχαίνει να μην είναι τόσο δυνατή, να διακριθεί το ταλέντο τους μέσα από την Περιφερειακή Ομάδα όπου θα συνυπάρξουν με άλλους αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Για φανταστείτε δηλαδή του χρόνου η τελοσπαντων κάποια χρονιά η δική μας ομάδα να μην είναι ανταγωνιστική αλλά να υπάρχουν μέσα σ αυτήν ταλέντα που χάνονται στην μετριότητα. Δεν θα είναι άδικο γι αυτά τα παιδιά;



Εσύ τι θα επέλεγες αν σου δινόταν η ευκαιρία να διαλέξεις ανάμεσα στα δυο αυτά συστήματα διεξαγωγής;

Το θέμα δεν είναι εκεί, στο σύστημα διεξαγωγής. Το θέμα είναι στην σωστή οργάνωση των πρωταθλημάτων αυτών, στην αξιοκρατική αξιολόγηση και τέλος την αξιοποίηση των ταλέντων αυτών. Κάτι που φυσικά, απ την μικρή εμπειρία μου ως Ενωσιακός, οι αρμόδιοι  έχουν πολλά βήματα να κάνουν ακόμα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα, όπου όλοι αναζητούν το γρήγορο αποτέλεσμα, και η νίκη είναι αυτοσκοπός, ακόμα δυστυχώς και σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα. Όταν καταλάβουμε όλοι ότι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά και όχι εμείς, τότε ίσως έχουμε κάνει το πρώτο βήμα.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares