Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 08:44

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο - «Χάλκινος» ο Ηλιόπουλος

Και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Σεράγεβο και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που ρίχνει αυλαία την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, στην κατηγορία -168cm (-59kg) όπου συμμετείχαν συνολικά 46 (!) αθλητές, σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών. Την ίδια στιγμή, η Μαρία Ζηνέλη (-164cm, -56kg) ήταν 5η όπως και χθες η Ενριέτα Μπέρμπερη (-156cm, -51κ.).

Ο Ηλιόπουλος ο οποίος νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν πρώτος στο Presidents Cup Europe, έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση μετά από τέσσερις σερί νίκες. Επικράτησε 2-0 του Βραζιλιάνου Περέιρα, 2-0 του Τούρκου Ακούς, 2-0 του Ρώσου Εφίμοφ που αγωνίστηκε με τη σημαία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ με το ίδιο σκορ έκαμψε και την αντίσταση του Ουζμπέκου Σαμαντάροφ στα προημιτελικά. Έχοντας εξασφαλίσει ήδη μετάλλιο, διεκδίκησε απέναντι στον Ουκρανό Κουζνέτσοφ την είσοδό του στον τελικό, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού αν και ισοφάρισε στην δεύτερη περίοδο, τελικά γνώρισε την ήττα με 1-2.

Δύο νίκες σε τρεις αγώνες σημείωσε η Μαρία Ζηνέλη φτάνοντας μια ανάσα από την εισόδό της στα μετάλλια, όπως και η Μπέρμπερη κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των αγώνων.

Να θυμίσουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση του Σεράγεβο και το έκτο συνολικά στην Ιστορία του θεσμού.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares