Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 11:38

Τερματοφύλακας Γιατρός

Πριν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε που η τηλεόραση είχε δύο κανάλια όλα κι όλα και τίποτα δεν γινόταν εξ’ αποστάσεως, οι νεαροί των προηγούμενων δεκαετιών ψυχαγωγούνταν απ’ τα εικονογραφημένα περιοδικά που έβγαιναν κάθε εβδομάδα, συνήθως Παρασκευή, και κρέμονταν σαν τα τσαμπιά με τα σταφύλια απ’ τα μανταλάκια των περιπτέρων.

Ένας από τους ήρωες εκείνους των παιδικών μας χρόνων, ήταν και ο Μπεν Λήπερ, ο ξακουστός Τερματοφύλακας Γιατρός. Με αφορμή την επανέκδοσή του κόμικ και την κυκλοφορία του στα περίπτερα ξανά, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν του, για να νοσταλγούν οι μεγάλοι και να μαθαίνουν τα παιδιά.  

    O Μπεν Λήπερ είναι ο ήρωας του πολυαγαπημένου ποδοσφαιρικού κόμικ Τερματοφύλακας Γιατρός, των Mitchell, Robertson, Bullen και Harding. Ο Μπεν Λήπερ είναι ένας νεαρός ταλαντούχος τερματοφύλακας και ταυτόχρονα ειδικευόμενος νοσοκομειακός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο του Μάνκαστορ. Ο Λήπερ όμως είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτι, που αρχικά αγωνίζεται στη Δ΄ εθνική κατηγορία της Αγγλίας. Η διπλή αυτή ιδιότητα του πρωταγωνιστή, ο οποίος προσπαθεί να ταιριάξει την καριέρα του ως γιατρού με αυτή του ποδοσφαιριστή, έστω και ερασιτέχνη, απογειώνει τη δράση του κόμικ.

   Ο Λήπερ τρέχει συνεχώς μ’ ένα σακ βουαγιάζ στην πλάτη, προσπαθώντας να προλάβει και να βρει την ισορροπία του ανάμεσα στις πρωινές επικίνδυνες εγχειρήσεις στο νοσοκομείο και στις απογευματινές θεαματικές αποκρούσεις του στα αγωνιστικά τερέν. Οι πρυτάνεις του νοσοκομείου ψάχνουν συνεχώς ευκαιρείες για να τον αποβάλλουν απ’ τη σχολή, γιατί δεν συμφωνούν με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Ο Λήπερ έχει πάντα στο πλευρό του, και συγκεκριμένα πίσω απ’ την εστία του, τον πιστό οπαδό ‘’Καραμούζα Φλιν’’ και τα παιδιά του, και στον αγωνιστικό χώρο τον συμπαίχτη του και δεινό γκολτζή, Τζίμι Γουέρθ, τον οποίο τροφοδοτεί με φαρμακερές για τους αντιπάλους του μακρινές μπαλιές.

    Ο Λήπερ με τα χρόνια και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες οδηγεί την ομάδα του στην Α΄ εθνική κατηγορία, και παρόλες τις δελεαστικές προτάσεις που δέχεται από μεγαλύτερους συλλόγους, μένει για πάντα πιστός στην Μάνκαστορ Σίτι. Φτάνει κάποια στιγμή να αγωνιστεί μέχρι και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Με το πέρασμα των χρόνων και αφού καταξιώνεται σαν γιατρός, ο Μπεν Λήπερ διορίζεται και σαν προπονητής της Μάνκαστορ Σίτι, όπου βέβαια και οδηγεί την ομάδα του σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία!

   Το κόμικ κυκλοφορεί ξανά σε μεγάλο σχήμα με έγχρωμο εξώφυλλο, επεξεργασμένο ψηφιακά εσωτερικό και ασπρόμαυρο σκίτσο.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares