Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 22:49

Άλλες 6 θέσεις για το άθλημα του Στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

 Άλλες 6 θέσεις εξασφάλισε με τις επιδόσεις και τους κόπους των αθλητών και αθλητριών της η Ελλάδα στο άθλημα του Στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυξάνοντας τη εκπροσώπηση της Ελλάδας σε 12 συμμετοχές συνολικά.

Οι καλύτεροι άνδρες αθλητές (11 θέσεις) και η καλύτερη γυναίκα αθλήτρια (1 θέση) θα επιλεγούν σύμφωνα με τον Οδηγό Επιλογής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιαπωνική Πρωτεύουσα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Παραολυμπιακού Στίβου - World Para Athletics της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής ενημέρωσε την Ελληνική Παραολυμπιακής Επιτροπή για τις θέσεις αυτές οι οποίες κατακτήθηκαν βάση  των επιδόσεων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και των επιδόσεών τους σε επίσημους αγώνες του τελευταίου έτους. Οι πρώτες 6 θέσεις είχαν δοθεί από την πρώτη κατανομή από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019. Η χώρα μας αναμένει πιθανή κατανομή επιπλέον θέσεων μέσω της διαδικασίας υψηλών επιδόσεων – High Performance.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης, της ποδηλασίας της σκοποβολής και του Μπότσια ενώ οι πρωταθλητές μας διεκδικούν πρόκριση στα αθλήματα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, της άρσης βαρών σε πάγκο, της αντισφαίρισης με αμαξίδιο, του τζούντο τυφλών, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, της τοξοβολίας, της αντιπτέρισης και του ταεκβοντό.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

LIFT.TEK

ERMIS 400X300

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares