Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 23:38

Στις 23 Ιουλίου του 2021 μετατέθηκε η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020». Αλλωστε όλα έδειχναν ότι η διοργάνωση θα διεξαγόταν σε παρόμοιες ημερομηνίες με αυτές που είχαν προγραμματιστεί για το 2020, κι έμενε μόνο να ανακοινωθεί η απόφαση.

Ύστερα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» και της Κυβέρνησης της διοργανώτριας χώρας όλοι οι ιθύνοντες συμφώνησαν σε αυτές τις ημερομηνίες. Έτσι η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουλίου και η Τελετή Λήξης στις 8 Αυγούστου. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη με τρεις βασικές αρχές: 1ο) Η προστασία της υγείας των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων καθώς και η συγκράτηση της εξάπλωσης του φονικού ιού. 2ο) Η προστασία των συμφερόντων των αθλητών και του Ολυμπιασμού. 3ο) Το παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 25 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου αλλά ο φονικός ιός υποχρέωσαν τους διοργανωτές να τους αναβάλουν για την επόμενη χρονιά.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για τη συνεργασία. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» αποτελούν το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας μπαχ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η διοργάνωση, παρόλο που θα διεξαχθεί το 2021, θα εξακολουθήσει να έχει τα ίδια λογότυπα και θα ονομάζεται «Τόκιο 2020» διότι το κόστος των αλλαγών θα ήταν οικονομικά δυσβάστακτο.

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares