Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 12:39

Το rotation φέρνει επαναληπτικό | Shrewsbury 2-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της Shrewsbury αλλά η ομάδα της League One κατάφερε να το κάνει 2-2 και να στείλει το ματς του Τέταρτου Γύρου του FA Cup σε επαναληπτικό στο Anfield.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 29/1 με τη West Ham (21:45 - Cosmote Sport 2 HD) στο London Stadium για το χρωστούμενο ματς της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

4ος Γύρος FA Cup

Ο Klopp έκανε το κλασικό του rotation στο παιχνίδι με τη Shrewsbury και, παρότι η Liverpool προηγήθηκε με δύο γκολ στο New Meadow, ο Cummings ήρθε από τον πάγκο και έκανε το 2-2, στέλνοντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό στο Anfield.

Ο Curtis Jones άνοιξε το σκορ νωρίς στο παιχνίδι, και στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, το αυτογκόλ του Love έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στη Liverpool, κάτι που όμως φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Klopp μετά τον αγώνα, η Liverpool θα παραταχθεί με τη νεανική της ομάδα στον επαναληπτικό και στον πάγκο θα είναι ο Neil Critchley, προπονητής της U-23, όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι του League Cup με την Aston Villa.

Προβάδισμα με τον Scouser

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά, είχαν από τα πρώτα λεπτά τη μπάλα στα πόδια και πήραν νωρίς το προβάδισμα.

Το διαγώνιο σουτ του Origi μπορεί να πέρασε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία στο 8' αλλά στο 15' ο Chirivella έβγαλε τρομερή κάθετη στον Curtis Jones κι αυτός πλάσαρε ιδανικά για το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στο FA Cup.

Ο 18χρονος scouser έγινε ο πρώτος teenager που σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια για τη Liverpool μετά τον Raheem Sterling το 2014.

Ο Jones απείλησε ξανά στο 21', ενώ δύο λεπτά αργότερα, η Shrewsbury έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Whalley βγήκε τετ-α-τετ με τον Adrian, έκανε το πλασέ αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας άπλωσε τα πόδια του και έδιωξε σωτήρια.

Η Liverpool πίεζε για το δεύτερο γκολ και έχασε ευκαιρία με τον Minamino να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι στο 39'. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Whalley από αριστερά, με τον Άγγλο επιθετικό να μη βρίσκει στόχο.

Πήρε μαξιλαράκι ασφαλείας αλλά ισοφαρίστηκε

Μόλις 28 δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του δευτέρου ημιχρόνου, η Liverpool πέτυχε και δεύτερο γκολ με αρκετά τυχερό τρόπο. Ο Williams σέντραρε από τα δεξιά και ο Love στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2 στο 46'.

Αυτό το τρελό αυτογκόλ έμοιαζε να έχει κόψει τα φτερά των γηπεδούχων, αλλά η Shrewsbury δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μέσα σε 5 λεπτά δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες με τον Lang να τεστάρει τον Adrian στο 58' και ο Ισπανός να διώχνει σε κόρνερ, και οι προσπάθειες των Laurent (61') και Edwards (62') πέρασαν εκτός εστίας.

Η πίεση απέφερε καρπούς και η Shrewsbury βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Laurent πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, και πριν βρεθεί απέναντι στον Adrian, ο Larouci παρενέβη και τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. VAR δεν υπήρχε στο γήπεδο και από τα replay φάνηκε πως το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής.

Ο Jason Cummings που είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-2 στο 65' και η Shrewsbury απέκτησε ξανά παλμό.

Οι Reds απάντησαν με τον Origi να σουτάρει από μακριά και τον O'Leary να διώχνει δύσκολα στο 75'. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Cummings εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Lovren στην άμυνα και νίκησε τον Adrian, κάνοντας το 2-2.

Ο Origi είχε ακόμα μία ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 77' κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το ματς απέκτησε δραματικό χαρακτήρα προς το τέλος, ο Klopp έβαλε Salah-Firmino για να πάρει τη νίκη και αμφότεροι δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές στην εστία των γηπεδούχων.

Στο 89', ο Firmino προσπάθησε να σκοράρει από τα δεξιά αλλά ο O'Leary απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης, ο Jones λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά ο Shaun Williams έβαλε την προβολή και έσωσε την ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος βρήκε με σέντρα τον Salah μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του Αιγύπτιου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Shrewsbury βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά και ο Laurent με έξυπνο σουτ δυσκόλεψε αρκετά τον Adrian που έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Liverpool βγήκε στην αντεπίθεση, το σουτ του Jones κόντραρε και το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Shrewsbury να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και να κλείνει νέο ραντεβού με τους Reds, στο Anfield αυτή τη φορά, με φόντο το εισιτήριο για την επόμενη φάση του FA Cup.

Οι συνθέσεις

Shrewsbury: O’Leary; Williams, Golbourne, Pierre; Love, Norburn (Edwards 26'), Goss, Whalley (Udoh 85'), Ebanks-Landell; Laurent, Lang (Cummings 60')

Liverpool: Adrian; Williams, Matip (Salah 79′), Lovren, Larouci; Fabinho, Chirivella, Jones; Elliott (Oxlade-Chamberlain 71′), Origi, Minamino (Firmino 85′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares