Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 00:28

Τα τατουάζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ρωσίας

Το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα του 2018, με το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ποδοσφαιρόφιλων και μη να κτυπάει κόκκινο, σε ένα από τα πιο παράξενα Παγκόσμια Κύπελλα που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες.

Πέρα από το γεγονός ότι πολλά από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όπως η Γερμανία, η Αργεντινή, η Ισπανία κι η Πορτογαλία, βγήκαν από νωρίς εκτός μάχης με κακές εμφανίσεις, πολλά ακόμη γεγονότα, αγωνιστικά και μη, προκάλεσαν το ενδιαφέρον. Ένα από αυτά ήταν σίγουρα τα τατουάζ πολλών εκ των πρωταγωνιστών, ποδοσφαιριστών και προπονητών, που δείχνουν πόσο πολύ έχει γίνει μόδα στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό.

Η Αργεντινή δεν είχε πολλά να πει αγωνιστικά σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Λιονέλ Μέσι με την κακή του εμφάνιση κι ο προπονητής της ομάδας Χόρχε Σαμπάολι με τις κακές του αποφάσεις και τα όσα ακολούθησαν, προκάλεσαν μεγαλύτερο ντόρο, όπως αντίστοιχα συζητήσεις προκάλεσαν και τα πολυάριθμα τατουάζ των δύο ανδρών.

Στους πρωταγωνιστές, όσον αφορά τα τατουάζ, μπορούμε να συμπεριλάβουμε επίσης τον Άρον Γκούναρσον της Ισλανδίας, τον Φίοντορ Σμόλεφ της Ρωσίας, τον Χοσέ Χιμένες της Ουρουγουάης, τον Ματιέ Ντεμπισί της Γαλλίας, τον Νεϊμάρ της Βραζιλίας, τον Ολιβιέ Ζιρού της Γαλλίας, τον Ρικάρντο Κουαρέσμα της Πορτογαλίας και τον Σέρχιο Ράμος της Ισπανίας. Τα τατουάζ δεν κάνουν κανέναν καλύτερο ποδοσφαιριστή, όμως πολλοί παίκτες σε αυτό το Μουντιάλ «έκλεψαν» την παράσταση με τις περίτεχνες απεικονίσεις τους σε χέρια, πόδια και γενικότερα σε όλο σχεδόν τον σώμα, ακόμη και στο κεφάλι.

Τα τατουάζ φαίνεται ότι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε διάσημους όσο και στους θαυμαστές τους, αλλά και γενικότερα σε όποιον η συγκεκριμένη τέχνη φαντάζει ελκυστική και μέσο έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων. Έχουμε δει τα τατουάζ να πρωταγωνιστούν σε δημοφιλείς ταινίες και σειρές, όπως για παράδειγμα τα τατουάζ στο Prison Break, να χρησιμοποιούνται για ιατρικούς λόγους και να πραγματοποιούνται μετά από χαμένα στοιχήματα και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιταλού ποδοσφαιριστή Αμάτο Τσιτσιρέτι, ο οποίος έβαλε στοίχημα την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2017, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο Twitter, ότι αν οι νέοι του ακόλουθοι κοινοποιούσαν το βίντεο που ανέβασε 500 φορές, θα έκανε τατουάζ το μπλε πουλί, το λογότυπο του κοινωνικού δικτύου.

Μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει, οι κοινοποιήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τον στόχο αυτό κι η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα. Σε άλλη περίπτωση, ο πολύ γνωστός παίκτης του πόκερ Ντάνιελ Νεγκρεάνου ανέφερε ότι μια γυναίκα του ζήτησε να υπογράψει αυτόγραφο στην πλάτη του, λέγοντας πως θα το κάνει τατουάζ.

Ο Καναδός επαγγελματίας γέλασε αρχικά μην πιστεύοντας τα λεγόμενα της θαυμάστριάς του, ωστόσο λίγο αργότερα γνώρισε τον σύζυγο της γυναίκας ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα του έκανε πράξη τα λόγια της. Επικές είναι οι γκάφες που γίνονται όταν κάποιος γνωστός ή μη αποφασίζει να κάνει ένα τατουάζ με κάποια λέξη ή ρητό σε ξένη γλώσσα.

Γνωστή είναι η περίπτωση κινέζου tattoo artist που αντί να γράψει «ελεύθερος» στα ελληνικά στο σώμα του πελάτη του, έγραψε «δωρεάν», καθώς στα αγγλικά οι δύο λέξεις μεταφράζονται το ίδιο, με τη λέξη “free”. Το ίδιο γνωστή είναι κι η περίπτωση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Φιρμίνιο με το τατουάζ με την ελληνική φράση που έχει κάνει στο στέρνο του.

Ο ποδοσφαιριστής είχε την πρόθεση να εκφράσει την πίστη του στον Θεό, ωστόσο η φράση «Ο Θεός είναι πιστός» ακούγεται λίγο περίεργα στη γλώσσα μας, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον το λογισμικό αυτόματης μετάφρασης της Google έκανε κι εδώ τη δουλειά του…

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares