Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 23:00

Γ. Λεονταρίτης: «Να συμπεριληφθεί η Σύρος στη διαδρομή της Ιερής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων»

Με επιστολή που απηύθυνε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο ζητά να συμπεριληφθεί η Σύρος στη διαδρομή της Ιερής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία όπως έχει γίνει γνωστό θα διέλθει από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Σύρος, ως γενέτειρα του Δημητρίου Βικέλα, του ευεργέτη και πρώτου Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 1896 που συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβίωση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη συμβολική αξία και θα ήταν σκόπιμο να συμπεριληφθεί στον χάρτη της διαδρομής της Ιερής Φλόγας.

Η επιστολή του κ. Λεονταρίτη προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη χαρά γίναμε κοινωνοί της ιδιαίτερα τιμητικής για την περιοχή μας απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριλάβει στη Λαμπαδηδρομία της Ιερής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.

Το ταξίδι της Ιερής Φλόγας αποτελεί μία συμβολική διαδρομή που αναδεικνύει την μακραίωνη παράδοση του τόπου μας.

Η Σύρος, ως γενέτειρα του Δημητρίου Βικέλα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβίωση και παγίωση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων, διατελώντας πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος αυτής της γιορτής του ολυμπιακού ιδεώδους.

Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου, Κύριε Πρόεδρε, να σας υποβάλω αίτημα όπως συμπεριληφθεί η γενέτειρα του Δημητρίου Βικέλα στο ταξίδι της Ιερής Φλόγας, ώστε να συνεισφέρει με τη δική της συμβολική αξία στην παγκόσμια μετάδοση του μηνύματος του Ολυμπιακού Κινήματος.

Βέβαιος ότι θα εξετάσετε το αίτημά μου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά εκ των προτέρων και να σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μετά τιμής,

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Γεώργιος Λεονταρίτης

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares