Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 14:09

Ο Γιάννης Βρούτσης ζητά να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των αθλητικών κέντρων της χώρας

Επείγουσα επιστολή έστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, ώστε να συντονιστεί τάχιστα η απαραίτητη για την ασφάλεια όλων τελική αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά:

Επείγουσα επιστολή προς τα 17 εποπτευόμενα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σκοπός και άμεσος στόχος είναι να συντονιστεί τάχιστα η ολοκλήρωση της διαδικασίας της τελικής αδειοδότησης όλων των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες - όπως και όλες οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την επικράτεια, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης- λειτουργούν από το 2017 υπό καθεστώς ετήσιας προσωρινής άδειας λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την κύρωση στη Βουλή (νόμος 4901/2022) της Σύμβασης «Σεντ Ντενί», του Συμβουλίου της Ευρώπης, για μια «ολοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας, προστασίας και υπηρεσιών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και λοιπά αθλητικά γεγονότα», από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα πρέπει να παρέχεται ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να διασφαλίζεται η εφαρμογή, παρακολούθηση και επιβολή των κανονισμών και των ρυθμίσεων ασφαλείας, που προβλέπονται στις διαδικασίες αδειοδότησης των σταδίων.

Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, ήδη από 1ης Σεπτεμβρίου 2023 λειτουργούν πλέον χωρίς θεατές οι αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, έως την προσκόμιση του σχετικού πιστοποιητικού.

Ο κ. Βρούτσης ζητά από τα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, εποπτευόμενα από το Υπουργείο Αθλητισμού (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, Εθνικό Αθλητικό και Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Καυτανζόγλειο, ΕΑΚ Πατρών, ΕΑΚ Ηρακλείου, ΕΑΚ Λάρισας, ΕΑΚ Ιωαννίνων, ΕΑΚ Χανίων, ΕΑΚ Κέρκυρας, ΕΑΚ Κομοτηνής, Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου και από τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Βασιλίτσας), να ενημερώσουν αναλυτικά σχετικά με τις εκκρεμότητες, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τεχνικών παρεμβάσεων στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, όπως:

για τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας (αριθμό, ημερομηνία έκδοσης, διάρκεια ισχύος),
για τις παρατηρήσεις που αναφέρονται στα πρακτικά ελέγχου των εγκαταστάσεων, καθώς και τους όρους που τίθενται στις προσωρινές άδειες λειτουργίας,
για τα εν ισχύ πιστοποιητικά πυροπροστασίας ή τις σχετικές εκκρεμότητες (αν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες πυροπροστασίας ή χρειάζεται να εκπονηθούν, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μελετών αυτών κλπ.)
για τις εν ισχύ περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων, καθώς και την ύπαρξη ή ανάγκη εκπόνησης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις
για τις ελλείψεις των αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητάς τους, οι οποίες σχετίζονται με την αδειοδότησή τους, καθώς και την πορεία των εργασιών αποκατάστασής τους (πολεοδομικές εκκρεμότητες υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών, ανάγκη εκπόνησης ή εφαρμογής μελετών στατικής επάρκειας, ύπαρξη ή όχι βεβαίωσης στατικής επάρκειας κλπ.)
για τα λοιπά τεχνικά έργα που τυχόν απαιτούνται για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Όπως τονίζει ο Υπουργός, "η άμεση ανταπόκριση στα παραπάνω είναι εξόχως σημαντική για την εξασφάλιση της αδιάκοπης λειτουργίας των εθνικών αθλητικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Πάντοτε, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των αθλητών, των αθλουμένων, των εργαζομένων και των θεατών, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στον απαραίτητο διαρκή εκσυγχρονισμό τους. Με προτεραιότητα στις ενεργειακές αναβαθμίσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους".

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares