Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 16:24

Τριήμερο με 3 απολαυστικές δράσεις στη μοναδική ύπαιθρο της Άνδρου

Έρχεται 3ήμερο και σας ετοιμάσαμε τρεις απολαυστικές δράσεις στη μοναδική φύση της Άνδρου.

 

Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει, δήλωσε συμμετοχή και έλα να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια και τα βράχια του νησιού

Πρόλαβε τη θέση σου ! Μικρός αριθμός συμμετοχών ! 6937236362 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σάββατο 19 Ιουνίου - Via Ferrata δίπλα στον καταρράκτη της Παλαιόπολης. Σκαρφαλώνουμε και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα από ψηλά!

Συναντιόμαστε στις 16.30 στην Άνω Παλαιόπολη. Η δράση διαρκεί περίπου 3 ώρες.
Η Παλαιόπολη βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Άνδρου, μια πολύ καλά προστατευόμενη περιοχή από την οροσειρά Πέταλο, με πλούσια βλάστηση και δύο εντυπωσιακούς, για τις Κυκλάδες, μικρούς καταρράκτες. Η πρόσβαση στην κορυφή γίνεται από σιδερένια σκαλοπάτια και ασφάλεια με σχοινιά, ενώ η θέα από την κορυφή στη θάλασσα και τα γύρω νησιά είναι μοναδική.

Προϋποθέσεις για τη συγκεκριμένη δράση

Η ελάχιστη ηλικία είναι 12 ετών
Φυσική και ψυχική κατάσταση
Άνεση στα ύψη
Να μην έχει προηγηθεί χρήση αλκοόλ και ουσιών
Οι ανήλικοι να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα
Κόστος ανά άτομο 35 ευρώ . Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 6 άτομα.

Κυριακή 20 Ιουνίου - Απογευματινή Πεζοπορία στο μονοπάτι Andros Routes no 4, από τα Αηδόνια στη Μονή Τρομαρχίων.

Συναντιόμαστε στις 17.00 στις πηγές των Αηδονίων. Η απόσταση της διαδρομής είναι 7 χλμ και η διάρκεια περπατήματος περίπου 3ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέτριος.
Η διαδρομή μας ξεκινά από την Αηδόνια, με τα επιβλητικά αρχοντικά της, τη μαρμάρινη πηγή, διακοσμημένη με μεταβυζαντινά ανάγλυφα. Στη συνέχεια, η διαδρομή αφήνει πίσω το Κόρθι και συνεχίζει προς το Μουσιώνα, ένα μνημειακό συγκρότημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Αφού διασχίσουμε τα μικρά χωριά χωριά της αγροτικής περιοχής, η διαδρομή περνάει από νερόμυλους, κονάκια, αλώνια, περιστερώνες. Ακολουθώντας το μονοπάτι με θέα στη δυτική ακτή, θα φτάσουμε στην απόκρημνη περιοχή της Μονής Τρομαρχίων
Επίσκεψη στη Μονή με την άφιξή μας ενώ απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα.

Κόστος 20ε το άτομο. Περιλαμβάνει οδηγό/συνοδό πεζοπορίας, σνακς, νερό, την επίσκεψη στη Μονή, και τη μεταφορά στο αρχικό σημείο συνάντησης.

 Δευτέρα 21 Ιουνίου - Πρωινή Πεζοπορία από τον Αγ. Ιωάννη στους Κρουνούς (Κόρθι) στην παραλία Κρεμμύδες.

Συναντιόμαστε στις 09.30 στα Αηδόνια. Η απόσταση της διαδρομής είναι 6 χλμ και η διάρκεια περπατήματος περίπου 3 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας μέτριος.
Μία πολύ όμορφη και με ποικιλία αγροτικού τοπίου διαδρομή που ξεκινά από τις μαρμάρινες πηγές του παραδοσιακού βοικισμού Αηδόνια για να καταλήξει στην παραλία Κρεμμύδες.
Το μονοπάτι αρχικά διασχίζει το χωριό και με ανηφορική πορεία προς τα νοτιοανατολικά ανεβαίνει σταδιακά τον ορεινό όγκο της Ράχης. Η θέα προς τον Όρμο Κορθίου είναι βμοναδική, ενώ το τοπίο εναλάσσεται διαρκώς άλλωτε κάτω από πυκνά ασφενδάμια κ άλλωτε δίπλα σε μεγάλες καλλιεργημένες πεζούλες. Μετά την κόψη της Ράχης το μονοπάτι κατηφορίζει με θέα την Τήνο την παραλία Κρεμμύδες και ένα απόλυτα αγροτικό τοπίο, γεμάτο από παλιές αναβαθμίδες, αλώνια, κονάκια και εξαιρετικές ξερολιθιές ανάμεσα σε πλούσια χαμηλή βλάστηση.

Κόστος 20ε το άτομο : Περιλαμβάνει οδηγό/συνόδο πεζοπορίας, σνακς, νερό και τη μεταφορά (με 4κίνητα αυτοκίνητα) στο αρχικό σημείο συνάντησης.

2b20db10 4bd0 fd6b 1a87 89aa73329030

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares