Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 12:27

Εγινε η ανάθεση της Μελέτης για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου Κέας

“Η επιλογή της κατασκευής γηπέδου 11×11 κρίνεται απαραίτητη, διότι σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μόνο ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στην Ιουλίδα και είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νησιού η κατασκευή ενός γηπέδου που θα δύναται να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων από το 1980, αλλά και σε αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος των Κυκλάδων που διοργανώνονται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια”. Η αναφορά το 2019 σχετικά με την πρώτη κίνηση για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 11χ11 στο χώρο του Προφήτη Ηλία στην Κέα. Μίας περιοχής που ήταν πρώην χωματερή αλλά είχε αποκατασταθεί και ήταν έτοιμη για να υποδεχτεί τη νεολαία του νησιού ... 

Το θυμηθήκαμε γιατι πολύ απλά έρχεται το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου. Εγινε η ανάθεση της Μελέτης για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου Κέας. Μετά από πολύμηνη αναμονή και μεγάλη επιμονή της Δημοτικής Αρχής το έργο αυτό, που έχει μεγάλη αξία για το νησί, προχωράει. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 60.184 € και η συνολική προθεσμία έχει καθορισθεί σε 8 μήνες. (σ.σ. το γήπεδο αναμένεται να κοστίσει περίπου 900.000 ευρώ) 

Η μελέτη αφορά στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 11Χ11 στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στην Κέα, με κτίριο αποδυτηρίων και χώρο στάθμευσης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις αθλητικές ανάγκες του νησιού και θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων.

Περιλαμβάνονται οι μελέτες: Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική για το κτίριο των αποδυτηρίων, Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρομηχανολογική για το χώρο του γηπέδου, καθώς και Γεωτεχνικές εργασίες υπαίθρου, εργαστηριακές δοκιμές, Γεωτεχνική μελέτη επιχώματος, μελέτη τεχνικού έργου αντιστήριξης και περιβαλλοντική μελέτη. 

Περιγραφή γηπέδου 

Βάσει της τεχνικής μελέτης, για το γήπεδο αναφέρονται τα ακόλουθα: “Στον χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου 11×11, αγωνιστικών διαστάσεων 90x45M, με επιφάνεια αγωνιστικού χώρου από συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς ύψους πέλους 60mm. Για την αποστράγγιση της επιφάνειας θα κατασκευαστεί δίκτυο αποστράγγισης από διάτρητους σωλήνες πολυαιθυλενίου διαμέτρου Φ90 και Φ200, εγκιβωτισμένοι σε χοντρόκοκκο υλικό προέλευσης λατομείου. Η επιφάνεια του γηπέδου, καθώς και ο περιβάλλον χώρος κατασκευάζεται εν μέρει σε εκσκαφή (βόρια – βορειοδυτική πλευρά) και εν μέρει σε επίχωμα (νότια – νοτιοδυτική πλευρά). Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της σταθεροποίησης του επιχώματος λόγω του μεγάλου ύψους του, επιλέχθηκε ως λύση η αντιστήριξη του πρανούς με την μέθοδο της οπλισμένης γης και την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων στο μέτωπο.

Περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου θα κατασκευαστεί περίφραξη μικτού ύψους 6,00Μ, αποτελούμενη από θεμέλιο από σκυρόδεμα, σιδηροσωλήνες γαλβανισμένους διαμέτρου 2ins και συρματόπλεγμα. Για την εξυπηρέτηση των αθλητών και του κοινού προβλέπεται να κατασκευαστούν αποδυτήρια για δύο ομάδες, w.c. κοινού και w.c. AMEA συνολικής επιφανείας 57,87Μ2. Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση μιας λυόμενης κερκίδας για την εξυπηρέτηση των θεατών 360 θέσεων με πλαστικά καθίσματα”.

Πηγή: naxospress.gr 

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

BETARADES 300X250

 

Banners 300x250 gr

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares