Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 00:51

Πολλά τα εκατομμύρια για τις ΠΑΕ, «ψίχουλα» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ο φτωχός συγγενής για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, καθώς μετά την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τα έσοδα από τα τυχερά παίγνια το ποσό που θα μοιραστεί σε όλα τα σωματεία της χώρας δεν θα ξεπεράσει αυτό που πήραν πρόσφατα με την εγγραφή τους στο μητρώο.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι, θα είναι οι ΠΑΕ και τα πρωταθλήματα μόνο των πρώτων κατηγοριών (Volley League και A1 Γυναικών) που θα μοιραστούν και τα μεγαλύτερα ποσά.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  114021/11.3.2021 σχετικά με τον καθορισμό του πλαισίου, τους όρους τις  προϋποθέσεις καθώς και τα  κριτήρια κατανομής της προβλεπόμενης στο άρθρο 79 του ν. 4764/2020 (Α' 256) χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες.

Αναλυτικά :

Άρθρο 1 Αντικείμενο - Σκοπός

1. Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η εξειδίκευση των διατάξεων του άρθρου 79 του ν. 4764/2020, δυνάμει του οποίου αντικαταστάθηκε το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 60 του ν. 2961/2001 (Α' 266), σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή της χρηματοδότησης στις αθλητικές ομάδες.

2. Η εν λόγω χρηματοδότηση είναι έσοδο της αθλητικής ομάδας και επί αυτής τυγχάνει εφαρμογής η παρ. 7 του άρθρου 51 του ν. 2725/1999.

3. Το ποσό που θα εισπράττουν οι αθλητικές ομάδες από τον νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων, θα πρέπει να διατίθεται για την ανάπτυξη των φυτωρίων των αθλητικών ομάδων, για την συντήρηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των εγκαταστάσεων και των υποδομών.

4. Από το ποσό που θα λαμβάνουν οι αθλητικές ομάδες, με τον τρόπο και τα κριτήρια που κατωτέρω καθορίζονται, θα πρέπει να χρησιμοποιούν ποσοστό τουλάχιστον ύψους 50% για τον εκσυγχρονισμό, την βελτίωση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν για τους σκοπούς των αθλημάτων που καλλιεργούν (αγώνες, προπονήσεις, αναπτυξιακά τμήματα κ.λπ.), σε συνεργασία όπου χρειάζεται με τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων αυτών. Προκειμένου να ελέγχεται η ορθή χρήση της χρηματοδότησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να αναρτούν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλα τα παραστατικά που αποδεικνύουν τις συγκεκριμένες δαπάνες.

5. Ειδικά αναφορικά με την πρώτη καταβολή που θα γίνει, για το τρέχον έτος, ορίζεται ρητά ότι εξαιρείται από τις ρυθμίσεις της παρ. 4 και θεωρείται ως ενίσχυση των αθλητικών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία.

Άρθρο 2

Ορισμοί


Δικαιούχος:

Η επαγγελματική αθλητική ομάδα (Α.Α.Ε.) και το αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση με απόφαση αρμοδίου οργάνου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και έχει καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, καθώς και οι Εθνικές Ομάδες.

Ηλεκτρονικό Μητρώο: Η διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο « Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020, που τηρείται στον ιστότοπο της ΓΓΑ.

Εγγραφή: Για τις ανάγκες της παρούσας, ως εγγραφή ορίζεται η είσοδος των αθλητικών σωματείων στην διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση», που τηρείται στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α. και η ολοκλήρωση της αίτησης εγγραφής τους σ' αυτό. Αναφορικά με τις ΑΑΕ και τα ΤΑΑ, ως εγγραφή ορίζεται η κατάθεση στην αρμόδια υπηρεσία της Γ.Γ.Α. των δικαιολογητικών που κατωτέρω ορίζονται και η καταχώρισή τους στο Μητρώο που τηρείται στο Τμήμα Επαγγελματικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού, στην Γ.Γ.Α.

Ποσό χρηματοδότησης: Το ποσό που προκύπτει από την εφαρμογή των κριτηρίων που προβλέπονται στα άρθρα της παρούσας.

Δελτίο: Για τα παίγνια που διεξάγονται με στήλες, ως "δελτίο" θεωρείται ένα ή περισσότερα στοιχήματα που υποβάλλονται από τον παίκτη στο ίδιο χρονικό σημείο.

Άρθρο 3

Τρόπος κατανομής του ποσού από την φορολογία των κερδών

Ειδικά για το 2021, έτος πανδημικής κρίσης, το ποσοστό επί του ποσού της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών του άρθρου 79 του ν. 4764/2020 που θα διατεθεί στη Γ.Γ.Α., ορίζεται στο 60%, ενώ στην συνέχεια σε τουλάχιστον 50%.

Άρθρο 4

Δικαιούχοι χρηματοδότησης - Προϋποθέσεις


1) Δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι οι αθλητικές ομάδες, οι επαγγελματικές και εκείνες οι ερασιτεχνικές που φέρουν ειδική αθλητική αναγνώριση με απόφαση αρμοδίου οργάνου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) και έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

2) Οι δικαιούχοι, κατά την προηγούμενη παράγραφο, της χρηματοδότησης από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων οφείλουν να έχουν συμπληρώσει στο Ηλεκτρονικό Μητρώο τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβάλλεται το ποσό της χρηματοδότησης.

3) Στη Γ.Γ.Α. δημιουργείται Μητρώο ΑΑΕ και ΤΑΑ, στο οποίο θα πρέπει οι επαγγελματικές ομάδες (ΑΑΕ) να εγγραφούν καταχωρώντας τα στοιχεία τους. Ειδικότερα, οι ΑΑΕ και τα ΤΑΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Τμήμα Επαγγελματικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού και Επαγγελμάτων Αθλητισμού, στη Γ.Γ.Α. τα εξής δικαιολογητικά:

α) επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού τους.

β) βεβαίωση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ (ισχύει μόνο για τις ΑΑΕ)

γ) επικυρωμένο αντίγραφο πρακτικών Δ.Σ. από το οποίο να προκύπτει η σύνθεση του Δ.Σ. και η νόμιμη εκπροσώπηση του δικαιούχου,

δ) έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το ΙΒΑΝ σε τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδος, του δικαιούχου και ότι είναι ο νόμιμος δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού, ε) βεβαίωση εκτυπωμένη από το taxis από την οποία να προκύπτει ο ΑΦΜ του δικαιούχου.

4) Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού, ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο η αθλητική ομάδα να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος.

5) Προκειμένου να εισπράξουν οι αθλητικές ομάδες που είναι δικαιούχοι της χρηματοδότητης, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια (απλά και διαρκείας). Σε περίπτωση που το ποσό των εσόδων τους από άλλες πηγές είναι μικρότερο από το ποσό της παρούσας χρηματοδότησης που δικαιούνται, θα εισπράττουν από την χρηματοδότηση έως του ποσού των εσόδων τους.

Άρθρο 5

Διανεμόμενο Ποσό


1) Το ποσό που θα λαμβάνει η Γ.Γ.Α. από την ως άνω φορολογία, θα κατανέμεται ισόποσα σε έκαστο του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού κατά ποσοστό 50% εις έκαστο.

2) Στον Επαγγελματικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

i. Α' Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου -Super League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 50% και έως του ποσού των 22.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχου-σες στην κατηγορία ομάδες.

ii. Α2 Επαγγελματική Κατηγορία - Super League 2 -Football League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέ-χουσες στην κατηγορία ομάδες.

iii. Α1 Ανδρών Μπάσκετ - Basket League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

iv. Α1 Ανδρών Βόλεϋ - Volley League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

ν. Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με τη συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 12% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

3) Στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

i. Α1 Ποδοσφαίρου Γυναικών Μπάσκετ ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

ii. Α1 Γ υναικών Μπάσκετ ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

iii. Α1 Βόλεϋ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

iv. Α1 Πόλο Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

ν. Α1 Πόλο Γ υναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

vi. Α1 Χάντμπολ Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

vii. Α1 Χάντμπολ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

viii. Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία, ποσοστό 39% και έως του ποσού των 19.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

ix. Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με τη συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 9% και έως του ποσού των 4.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

4) Εθνικές Ομάδες: Αναφορικά με τις Εθνικές ομάδες κάθε αθλήματος και κάθε ηλικιακής κατηγορίας, θα κατανέμεται ποσοστό 30% και έως του ποσού των 15.000.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των διοργανώσεων που θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

5) Υποχρεωτικά το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα, θα καταβάλλεται στη διοργα-νώτρια αρχή, για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

6) Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή της παρούσας και λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 προκαταβάλλεται στην Α' Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου - Super League 1 ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό 22.000.000 ευρώ έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην Super League 2 προκαταβάλλεται ποσό 3.000.000 ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην Α1 Ανδρών Μπάσκετ - Basket League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται ποσό 3.000.000 ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και στην Α1 Ανδρών Βόλεϋ - Volley League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται προκαταβάλλεται ποσό 1.200.000 ευρώ, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα ποσά αυτά καταβάλλονται στις 29 Μαρτίου 2021 και κατανέμονται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Άρθρο 6

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης


1. Για τη διαδικασία καταβολής της χρηματοδότησης, όπως αυτή ορίζεται στην παρούσα, ορίζεται ως αρμόδιος φορέας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι εν λόγω πιστώσεις βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. Το ποσό της χρηματοδότησης εγγράφεται στον προϋπολογισμό της Γ.Γ.Α. φορέα/ειδικό φορέα 1021- 203.

2. Η παραπάνω καταβολή γίνεται δύο φορές ανά έτος, μία έως την 15η Ιουλίου εκάστου έτους και μία έως την 15η Ιανουαρίου εκάστου έτους, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, όπως έχει δηλωθεί, σύμφωνα με το άρθρο 4. Η πρώτη καταβολή πραγματοποιείται στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων σύμφωνα με το άρθρο 3.

3. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συντάσσει και εξάγει σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων, σύμφωνα με τα Μητρώα που αναφέρονται στο άρθρο 4, η οποία περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: Τον τετραψήφιο κωδικό ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το δικαιούχο ερασιτεχνικό σωματείο και τον κωδικό καταχώρισης της ΑΑΕ στο αντίστοιχο Μητρώο, την επωνυμία του σωματείου ή της ΑΑΕ, το Α.Φ.Μ. και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ του δικαιούχου σωματείου ή ΑΑΕ, το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο.

4. Η ηλεκτρονική μορφή της αναλυτικής κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρία «Διατραπεζικά συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ Α.Ε.) προς την οποία και διαβιβάζεται. Επίσης, διαβιβάζεται στη ΔΙΑΣ Α.Ε. και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) συγκεντρωτική κατάσταση δικαιούχων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει τον αριθμό των δικαιούχων και το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ολογράφως και αριθμητικώς ανά τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα. Οι ανωτέρω καταστάσεις εγκρίνονται από τον αρμόδιο διατάκτη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

5. Η ανωτέρω έντυπη συγκεντρωτική κατάσταση αποστέλλεται μέσω της Γ.Δ.Ο.Υ. του Υπουργείου στη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), η οποία εκδίδει, βάσει αυτής, ειδική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του Δημοσίου Νο 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων -Πληρωμών» και πίστωση του ενδιάμεσου λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου με ΙΒΑΝ: GR 22 0100 0230 0000 0242 1220 698 με ονομασία «Πληρωμές ΕΔ μέσω της ΔΙΑΣ ΑΕ», που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με α) το συνολικό ποσό ανά δικαιούχο και β) με το ποσό που αφορά το ανά συναλλαγή κόστος προς τρίτους (ΔΙΑΣ Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ' αρ. 109/12-03-2019 πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος εξουσιοδοτείται για την κάλυψη του ανά συναλλαγή κόστους προς τρίτους.

Ύστερα από την έγκριση της Διεύθυνσης Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), η οποία παρέχεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, χρεώνεται ο λογαριασμός με ΙΒΑΝ GR22 0100 0230 0000 0242 1220 698 προκειμένου να διοδευθούν οι επιμέρους πληρωμές προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων. Τυχόν υπόλοιπα στον λογαριασμό μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, μεταφέρονται με εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος από τη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε πίστωση του λογαριασμού με ΙΒΑΝ GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211 και λογιστι-κοποιούνται ως έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού. Η ανωτέρω εντολή κοινοποιείται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (Τομέας Αθλητισμού) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη ΔΙΑΣ Α.Ε.

6. Τα ποσά που απέτυχαν να πληρωθούν επιστρέφουν στον λογαριασμό του ΕΔ με ΙΒΑΝ: GR71 0100 0230 0000 0000 0200 211 με αιτιολογία κίνησης τον ειδικό κωδικό πληρωμής της ΔΙΑΣ Α.Ε. και λογιστικοποιούνται στα έσοδα του προϋπολογισμού. Για τις αποτυχούσες πληρωμές η ΔΙΑΣ Α.Ε. ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να ενημερωθούν οι δικαιούχοι και να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή.

7. Για την πληρωμή του ποσού της ενίσχυσης, η ειδική εντολή πληρωμής της παρ. 6 επέχει θέση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4270/2014.

8. α. Η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία πραγματοποιείται με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

β. Δικαιολογητικά για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ορίζονται τα ακόλουθα:

i) Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την έκδοση του συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος, που εκδίδεται με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

ii) Συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 3.

iii) Αντίγραφα της ειδικής εντολής προς την Τράπεζα της Ελλάδος και

iv) Αντίγραφο κίνησης (extrait) της Τράπεζας της Ελλάδος για τη χρέωση του λογαριασμού Νο 200.

Άρθρο 7

Λοιπές διατάξεις


1. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς λαμβάνουν τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων των υποκειμένων, σε όλες τις επεξεργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαδικασία καταβολής της χρηματοδότησης. Τα δεδομένα που συγκεντρώνει η Γ.Γ.Α. θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης του ποσού της χρηματοδότησης.

2. Σε περίπτωση που προκύψει ασυμφωνία στοιχείων που αφορούν την δικαιούχο αθλητική ομάδα, αυτή θα πρέπει, εντός τασσόμενης προθεσμίας, να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της.

Άρθρο 8

Αχρεωστήτως καταβληθέντα - Αναδρομικότητα και συμψηφισμός πληρωμών

1. Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.

2. Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares