Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 20:44

Βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ η 12μελή οικογένεια Τσορτανίδη

Την 12μελή οικογένεια Τσορτανίδη βράβευσε στην 64η τελετή απονομής Αθλητικών βραβείων του ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Αθλητικού Τύπου με το Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς.

Συγκεκριμένα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, πράξεις κοινωνικής προσφοράς και ήθους, συνολικής προσφοράς στον αθλητισμό, τιμήθηκαν με Ειδικές Βραβεύσεις στην ετήσια Γιορτή Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού που διοργανώνει για 64η χρονιά ο ΠΣΑΤ,και πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet).

02480558729a71f45730c2b2f85c2bab_XL.jpg

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, αποφάσισε να βραβεύσει:

Την 12μελή οικογένεια Τσορτανίδη, (ο πατέρας Δημήτρης και η μητέρα Δέσποινα, ο 13χρονος Σταύρος, η 12χρονη Μαρία, ο 10χρονος Ραφαήλ και η 9χρονη Αγάπη ασχολούνται με τον Στίβο, ο 18χρονος Παναγιώτης με το Ποδόσφαιρο, ο 16χρονος Λεωνίδας και ο 15χρονος Πέτρος με την Ιστιοπλοϊα, ενώ εκκολαπτόμενοι στον αθλητισμό είναι η 6χρονη Φιλαρέτη και οι 4χρονοι Νεκτάριος και Εύχαρις), με το Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς.

Ο Δημήτρης Τσορτανίδης είναι ένας καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της Άνδρου. Ο ίδιος φρόντισε να δώσει αγωγή και στα παιδιά του, δέκα τον αριθμό. Ναι πολύ καλά διαβάσατε, η οικογένεια Τσορτανίδη έχει 10 παιδιά, ηλίκιας από δύο χρονών (δίδυμα) μέχρι 18ετών που είναι ο μεγαλύτερος. Ο Δημήτρης και η Δέσποινα (μαμά) δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για να παραδώσουν στην κοινωνία 10 άξιους Τσορτανίδηδες και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνουν περίφημα. Εκεί στο μικρό Κόρθι που γεννά παγκόσμιους πρωταθλητές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Λεωνίδας (δευτερότοκος) πριν από λίγες μέρες, στο Κάλιαρι της Ιταλίας στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα τέκνο 293 (η Κ15 της Ολυμπιακής κατηγορίας RS:Χ όπου έχουν διαπρέψει ο Κακλαμανάκης στο παρελθόν και ο Κοκκαλάνης στο παρόν) και ο αδελφός του Πέτρος (ένα χρόνο μικρότερος) ήταν μέσα στην τελική 10αδα! Πόσο περήφανη μπορεί να είναι αυτή η οικογένεια με αυτό το πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα;

Εκτός από τους δύο ιστιοπλόους, ο κύριος Δημήτρης έχει έναν ποδοσφαιριστή που απο το καλοκαίρι φοιτά στο Δημοκρίτειο Θράκης ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά, ο λόγος φυσικά για τον Παναγιώτη που απο το καλοκαίρι αγωνίζεται με τα χρώματα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Ενώ έχει βάλει στο στίβο τους μικρότερους Σταύρο και Μαρία και ακολουθούν ακόμα πέντε μικρότερα μέλη της οικογένειας Τσορτανίδη τα οποία θα ενταχθούν όταν μεγαλώσουν σε κάποιο άθλημα.

cbc17db6d41e431bfddf5849774e7b60_XL.jpg

Αυτή η οικογένεια που μεγαλώνει με περίσσεια αξιοπρέπεια 10 παιδιά, μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει τίποτα από κανέναν. Και ούτε πρόκειται. Για να συνεχίσουν όμως ο Λεωνίδας και ο Πέτρος την πορεία τους στην κορυφή του κόσμου στο άθλημα που γεννά Ολυμπιονίκες για την Ελλάδα, χρειάζονται υποστήριξη. Η ιστιοπλοΐα είναι ιδιαίτερα ακριβό σπορ και στην Ελλάδα της κρίσης αποτελεί κατόρθωμα για οποιονδήποτε να ασχολείται με αυτό δίχως να έχει κάποιον χορηγό να τον υποστηρίζει. Φανταστείτε λοιπόν μια 10μελή οικογένεια που ζει με το μισθό καθηγητή φυσικής αγωγής και παράλληλα να έχει δύο ιστιοπλόους. Πως τα καταφέρνουν μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν.
Όλοι αυτοί οι χορηγοί που δραστηροποιούνται στον αθλητισμό, καλό θα είναι λοιπόν να ασχοληθούν και με την οικογένεια Τσορτανίδη. Για κανένα λόγο δεν πρέπει αυτά τα παιδιά να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και για κανένα λόγο δεν ανακοπεί η πορεία τους προς την κορυφή του κόσμου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ταλέντα με παγκόσμια προοπτική.

Όταν υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν ποσά για να εμφανιστεί κάποια τηλεπερσόνα ή κάποιος μαϊντανός των lifestyle περιοδικών σε αγώνες δρόμου, είναι ανεπίτρεπτο να αγνοούνται περιπτώσεις όπως αυτή της οικογένειας Τσορτανίδη.

Πηγή: sportsaddict.gr

gdrfsgsdf.jpg

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares