Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 16:11

Χόρεψε στη Φορτέτζα ο ΑΜΣ Φιλωτίου [vid-pics]

Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησε η 16μελή αποστολή του Χορευτικού τμήματος του ΑΜΣ Φιλωτίου που έλαβε μέρος στο 4ου Φεστιβάλ Αιγαιοπελαγίτικων Γεύσεων, Μουσικής και Χορού.

Στο Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή (4/9) το βράδυ με την παραδοσιακή καντάδα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, Ρεθεμνιώτες, Κισσαμίτες και Ναξιώτες γέμισαν τα σοκάκια της πόλης και το θέατρο της Φορτέτζας με γεύσεις, αρώματα, χρώματα και ήχους, αλλά πάνω απ’ όλα με κέφι και χαμόγελα.

Οι σύλλογοι που έλαβα μέρος ήταν η Ρεθεμνιανή Παρέα του παραδοσιακού συλλόγου Κρητών Δράσεις – διοργανωτές της εκδήλωσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής – η Μελαμπιανή Παρέα και ο Α.Μ.Σ. Φιλωτίου.

Καντάδες, παραδοσιακά γλέντια και κεράσματα συνέθεσαν ένα παραδοσιακό σκηνικό που από πλευράς της Ναξιώτικης αποστολής ντύθηκε με τους ήχους του Ηλία Μουστάκη (βιολί-τζαμπούνα) και του αδελφού του Γιώργου Μουστάκη (λαούτο-τραγούδι).

Σημειώνουμε ότι την γευστική παράσταση έκλεψαν τα εδέσματα της Νάξου, με τα μέλη της αποστολής να διαφημίζουν τα προϊόντα του νησιού, με μία πλούσια γκάμα κρεάτων, τυροκομικών, κρασιού και ρακής να διατίθενται ως κεράσματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Άπαντες δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την όμορφη εκδήλωση, με το χορευτικό τμήμα του ΑΜΣ Φιλωτίου να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους Κρητικούς συλλόγους ώστε να επισκεφθούν το νησί της Νάξου.

Φωτογραφίες του Χάρη Γρηγοράκη εδώ

Το βίντεο του χορευτικού

Στοιχεία ρεπορτάζ: rethemnos.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares