Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 15:22

Η Αθλητική Ένωση Σικίνου από το 67’ εως και σήμερα!

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναφερθούμε στην αθλητική δραστηριότητα στην Σίκινο, από το 1967 έως τις μέρες μας.

Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτό το ρεπορτάζ για την Σίκινο, όλοι (ακόμα και από κοντινά νησιά), μου είπαν –θα μιλήσεις με τον Κουντούρη, -Αυτό κι έκανα, μάζεψα ότι υλικό βρήκα από αποκόμματα εφημερίδων και μέσα από το διαδίκτυο και πήρα τηλέφωνο τον κ. Κουντούρη Γιάννη για να μάθω περισσότερες πληροφορίες...

idrisi-ae-sikinou-1967-efimerida-1

Αθλητική Ένωση Σικίνου…

Η ποδοσφαιρική ομάδα της «Αθλητική Ένωσης Σικίνου», ιδρύθηκε το 1967 στην Αθήνα από Σικινιώτες. Πρωτεργάτες της δημιουργίας του νέου σωματείου ήταν οι: Νικόλαος Κουντούρης, Νικ. Διβόλης, Ευστάθιος Γερανταλής, Βασίλειος Χαλκέας και Τριαντάφυλλος Σάμιος.

Η τοπική εφημερίδα της εποχής αναφέρει σε άρθρο της: «Με χαράν πληροφορούμεθα ότι νέοι έλκοντες την καταγωγήν από την ωραιαν Σίκινον ιδρύσαν εν Αθήναις αθλητικόν σωματείον υπό την επωνυμίαν Η «Αθλητική Ένωσις Σικίνου».

idrites-ae-sikinou-1967

Οι πρώτοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Σικίνου ήταν οι: Ευστάθιος Γελανταλής, Ιωάννης Μαλατέστας, Πασχάλης Συρίγος, Νίκος Διβόλης, Κώστας Δημόπουλος, Τριαντάφυλλος Σάμιος, Θεόδωρος Γαβαλάς, Ιωάννης Συρίγος, Δημήτρης Μάναλης, και ο Νικόλαος Κουντούρης.

Μάλιστα η κυκλαδίτικη ομάδα που χρησιμοποιούσε ως έδρα της το γήπεδο στα Σούρμενα, είχε και πολλές επιτυχίες που δημοσιευόντουσαν στην στήλη της αθλητικής εφημερίδας «ΦΩΣ» όπως η νίκη με 4-1 επί του Αγ. Φανουρίου, το 4-3 με το Βόσπορο, ή το 2-1 με τον Αβέρωφ και το 4-2 επί του Κεραυνού.

efimerida-aesikinou-1969

Η πρώτη ερώτηση και μεγάλη απορία μου προς τον κ. Κουντουρη ήταν αν η Αθλητική Ένωση Σικίνου εξακολουθεί να υφίσταστε. Η Αθλητική Ένωση Σικίνου δραστηριοποιείτε ως σύλλογος και όχι σαν αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από ποδοσφαιρικές ενώσεις ή από την ΕΠΟ, μας απάντησε.

sikinos-5-2012

Τουρνουά ποδοσφαίρου Δυτικών Κυκλάδων

Πέρυσι τον Οκτώβριο διεξήχθη στην Κύθνο το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 6x6 Δυτικών Κυκλάδων. Εκεί πήραν μέρος επίλεκτες ομάδες από την Μήλο, Φολέγανδρο, Σίφνο, Σέριφο και φυσικά την Κύθνο.

Μεγάλη ήταν η θλίψη του όταν μας μίλησε για το περσυνό ποδοσφαιρικό τουρνουά Δυτικών Κυκλάδων.

-Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε μέρος κι εμείς στο περσυνό τουρνουά της Κύθνου αφού δεν λογιζόμαστε ως Δυτικές Κυκλάδες, όμως φέτος θα είμαστε εκεί!

Το 2ο ποδοσφαιρικό τουρνουά Δυτικών Κυκλάδων θα γίνει όπως όλα δείχνουν, στην Μήλο, ο κ. Κουντούρης πήρε την διαβεβαίωση και από την Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα από τον κ. Μάινα, ότι η Σίκινο θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

sikinos-folegandros-6-6-toyrnoua-2012-11-1

Φιλικά με Ίο και Φολέγανδρο…

Στην Σίκινο οι «ενεργοί ποδοσφαιριστές» είναι περίπου 18 με 20 και ως τόπος συνάντησης έχουν το γήπεδο 6x6 με χλοοτάπητα, όπου γίνονται φιλικοί αγώνες κυρίως με την ομάδα της Φολεγάνδρου της Ίου αλλά και άλλων νησιών. Το γήπεδο είναι δωρεά της Ομάδας Αιγαίου και κατασκευάστηκε το 2008.

Το χειμώνα η αθλητική δραστηριότητα στο νησί είναι πολύ πιο έντονη αφού πολύ συχνά γίνονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Κάθε καλοκαίρι ο Σύνδεσμος Σκινιτών διοργανώνουν αθλοπαιδιές κοντά στον 15αυγουστο όπως και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις μεταξύ των ντόπιων και των αθηναίων σικινιωτων.

sikinos-gipedo-2012

Ελπίζω αυτό το άρθρο να φέρει ευχάριστες αναμνήσεις στους πρωτεργάτες του σικινιώτικου αθλητισμού, που είναι αρκετοί ακόμα στην ζωή και διαμένουν στην Αθήνα, στην Σύρο και φυσικά στην αγαπημένη μας Σίκινο!

 

Το ρεπορτάζ δεν έλαβε τέλος κάπου εδώ, μιας και, με κάποια νέα ιστορικά στοιχεία που θα έχουμε στα χέρια μας τις επόμενες μέρες, θα αναφερθούμε εκ νέου στον μοναδικό αθλητικό σύλλογο του νησιού εδώ και 46 χρόνια!

sikinos-2012-1

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares